Cpk גבוה כנראה בעקבות אימון

mori85

New member
Cpk גבוה כנראה בעקבות אימון

היי, דמי מור, אני בת27, שוקלת 59 קג, לפני כשלושה שבועות התחלתי להתאמן בחדר כושר בפעם הראשונה (לפני זה ממש לא הייתי פעילה גופנית, למעט יוגה פה ושם). המאמן כושר של המכון ישב איתי על תכנית אימונים של "ניקוי חלודה" כביכול והורדת מסת שומן, אימון כוח של בערך כ 40-50 דק, הכולל ידיים- 4 סטים של 15, מתח אותו הדבר, משקולת w 3 סטים של 12, רגליים קדמיות ואחוריות 3 סטים של 15, אותו דבר גב ובטן, ו20 דק אירובי בקרוב טיימר- כך לעשות פעמיים בשבוע, כאשר פעם בשבוע אני שוחה בערך 3 בריכות להתחלה, וםעם בשבוע אני עושה התעמלות במים. השבוע עשיתי בדיקות דם רגילות, סתם כדי לבדוק מ המצב שלי, חשוב לציין שלא חשתי בכאבים או משהו ושעשיתי אותן כיומיים לאחר אימון , ומצאו כי ה cpk שלי 4000, למחרת התבקשתי לעשות שוב והתוצאה היתה 1994. היום התאמני רק אירובי כ 50 דק- הליכון בלבד.. אני חוששת שזה קשור לעובדה שאני חדשה ולאימוני כוח ו שלא אוכל לחזור להתאמן. יש לכם עצות כיצד עוד שבוע אוכל לחזור לאימונים כוח בהדרגתיות אולי? או מה אתם ממליצים. המאמן במכון לא מכיר את האנזים הזה ולא יכל לעזור לי . אשמח לעזרתכם!

MidNight Flame

New member
אחת ולתמיד - CPK ואימונים :

CPK או בשמו המלא קריאטין פוספו-קינז הוא אנזים שמעיד על נזק לשרירי השלד, CPK אצל מתאמנים חד וחלק יהיה גבוה יותר מאשר אצל לא מתאמנים ולרוב יחרוג מהסקאלה.
מתי CPK גבוה מעורר חשד?
1) תאונה או חבלה קשה, CPK גבוה במקרה כזה יכול להעיד על נזק שלא נראה לעין ולכן יש צורך בבירור רפואי מעמיק יותר.
2) במצבים בהם אדם ביצע אימון אינטנסיבי ביותר ללא מוכנות מתאימה, יתלונן על כאבים דמויי "כיווצי שרירים" קשים ברמה של כאב לזוז ובמקרים מסויימים זה ילווה בשתן בצבע חום-קולה, במצב כזה הפתרון הוא פינוי מיידי לבי"ח בגלל חשד לתופעה הנקראת רבדומיוליזיס או בעברית "תמס שריר".

רק כדי שיהיה לך נוח להבין, במקרים שאני נתקלתי בהם של "רבדו" - ערכי הCPK נעו בין 40,000 ל60,000.

להלן המידע המלא על רבדו - https://he.wikipedia.org/wiki/תמס_שריר

mori85

New member
שאלה

קודם כל תודה רבה על היחס, התגובה והמידע:)
העניין הוא כזה, איני חשה בכאבים כלל, אלא במקרה עשיתי בדיקות וזה מה שיצא, השאלה האם אני יכולה לחזור להתאמן כפי שהתאמנתי עד לבדיקת הדם? או שאני צריכה קצת לנוח? ובמידה ועליי לנוח, כיצד אני חוזרת לאימונים הקודמים? בהדרגתיות או פשוט לחזור לאותם הסטים? (שאלתי את המאמן כושר בחדר כושר והוא לא מכיר את הנושא הזה, והרופאה לא מבינה מה עליי לעשות כי שאר הבדיקות יצאו לי מושלמות)...
אשמח ממש לעזרה כי זה ממש מבאס אותי שאני לא יכולה להתאמן ולהמשיך את שהתחלתי ...
אחלה יום
מור

MidNight Flame

New member
קודם כל בשמחה ומכל הלב

שתי אפשרויות עומדות בפנייך -
1) להמשיך להתאמן ולהניח שהכל בסדר (שזה כנראה המצב אבל אני מנוע מלתת המלצות בניגוד לעצת רופא)
2) לנוח 3-4 ימים ולעשות שוב בדיקות דם כדי לראות אם הCPK חוזר לערכים נורמליים.

הכי חשוב שלא תיהי מודאגת, אני לא חושב שיש סיבה אבל אם השקט הנפשי שלך הופרע ע"י התוצאה לכי על בטוח.

מייק.

SicTransit

Active member
3-4 ימים?

חשבתי שצריכים לחכות שבוע-שבועיים עד שהשפעת האימון חולפת.

MidNight Flame

New member
האמת היא שאני לא בטוח כמה זמן צריך לתת לגוף ע"מ

שהשינוי בCPK יתבטא בבדיקת דם בצורה משמעותית.
ייתכן שאני טועה וצריך יותר מ3-4 ימים...

למעלה