כושי
כושי מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית קפיצה אל: ניווט, חיפוש כושי הוא כינוי, הנחשב מאז אמצע המאה העשרים לפוגעני, לאדם בעל צבע עור כהה, לרוב ממוצא אפריקאי. המילה העברית "כושי" מתייחסת בתורה למי שבא מארץ כוש (כנראה סודאן של היום, ולמעשה האזור המיושב מדרום למצרים). כוש היה בכורו של חם בן נח. כנען, בנו האחר של חם, קולל על ידי נח: "ארור כנען עבד עבדים יהיה לאחיו", אירופאים ניצלו מאוחר יותר פסוק זה כדי להסביר את שעבוד האפריקאים כהי העור לעבדות. מקור המילה "כוש" במצרית עתיקה, ופירושה אדם כהה עור, בדומה למילה המקבילה בספרדית Negro, מכאן הכינוי באנגלית "Nigger". בספר במדבר (יב,א) מסופר על מרים ואהרן, אחיו של משה רבנו, המרכלים עליו "כי אישה כושית לקח", דבר שאינו מקובל בקרב בני ישראל. רש"י נותן כאן פרשנות החורגת מן הפשט, באומרו: "אשה כושית - מגיד שהכל מודים ביופיה, כשם שהכל מודים בשחוריתו של כושי", ומחזק את דבריו באומרו: "כושית - בגימטריה יפת מראה". בפירושו לדברי אברהם לשרי אשתו: "הנה-נא ידעתי כי אישה יפת מראה את" (בראשית יב, יא) כותב רש"י: "עכשיו אנו באים בין אנשים שחורים ומכוערים, אחיהם של כושים, ולא הורגלו באישה יפה". ירמיהו הנביא מציג את השאלה "היהפוך כושי עורו?", שהפכה כביטוי למציאות שאינה יכולה להשתנות. את האמרה "הכושי עשה את שלו, הכושי יכול ללכת" טבע המחזאי פרידריך שילר בדרמה "קשר פיאסקו", שפורסמה בשנת 1783. בתחילת שנות השישים, בעקבות הידוק הקשרים בין ישראל לארצות אפריקה, הוכרזה המילה "כושי" כבלתי ראויה לשימוש, ואפילו גבינה שנקראה "כושי" שינתה את שמה ל"אושי" (גם הקרמבו נקרא "כושי" בראשית הפצתו בארץ ישראל, כפי שכונה בארצות אחרות). משיקולים דומים של תקינות פוליטית, קרויים האמריקאים שמוצאם ההיסטורי באפריקה בשם "אמריקאים-אפריקאים", ואילו המילה Nigger נחשבת לפוגענית. זה לא שאמרתי שאתיופים הם לא כושים זה שהמבנה של האתיופים מאתיופיה והצורת חיים שלהם והתרבות שלהם בכלל לא כמו של מי שאני אכנה אותו "כושי" שהוא אפרו אמריקאי. מי שבא מניגריה וכל מיני מקומות בקריביים שהוא גם נורא שחור אני אגיד שהוא כושי סמבו אבל כושי אני חושבת זה PRETTY MUCH עבור האפרו אמריקאים אבל בכל אופן בכלל לא יאה לקרוא להם ככה...כי זה מעליב כמו שרשום למעלה בתרגום החופשי למילה. הם בני אדם כמונו רק שהם שחורים זה הכול, ואה...יש להם הרבה יותר סטייל. אתם יודעים...או אתה יודע זה שאני מגיבה לו, אסף אותי מהשדה תעופה בחור בשם עדי שהוא אתיופי מאשקלון כי הלכתי לעבוד בחברה שהוא גם עובד בה בפנסילבניה ואז בעודנו נוסעים עברו אפרו אמריקאים במעבר חצייה והוא אמר לי "קלטת את הכושי הזה" אז הסתכלתי עליו בתדהמה .....והוא אמר לי , מה אני לא כושי אני אתיופי!