Creep

vegetable man

New member
Creep ../images/Emo168.gif

אנחנו מדלגים על הסינגלים בהם מצויים השירים Coke Babies, Inside my Head, Million Dollar Question, Yes I am, שהוקלטו במהלך שנת 92-93, ועוברים ל...The Bends - האלבום הראשון של רדיוהד. בשיר הראשון, You, כבר נגענו, מה שמביא אותנו ל...Creep והנה המילים ותרגומן (כפי שתורגמו ע"י e-shfiyut): When you were here before, couldn't look you in the eye. You're just like an angel, your skin makes me cry. You float like a feather, in a beautiful world I wish I was special, you're so fucking special. But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. I don't care if it hurts, I want to have control. I want a perfect body, I want a perfect soul. I want you to notice, when I'm not around. You're so fucking special, I wish I was special. But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here?. I don't belong here She's running out the door, she's running, she run, run, run, run, run. Whatever makes you happy, whatever you want. You're so fucking special, I wish I was special, but I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here, I don't belong here. כשהיית פה מקודם לא יכולתי להסתכל לך בעיניים את ממש כמו מלאך עורך גורם לי לבכות ריחפת כמו נוצה בעולם יפהפה הלוואי והייתי מיוחד את כל-כך פאקינג מיוחדת אבל אני שרץ אני מוזריקו מה לעזאזל אני עושה פה? אני לא שייך לפה לא אכפת לי אם זה כואב אני רוצה שתהיה לי שליטה אני רוצה גוף מושלם אני רוצה נשמה מושלמת אני רוצה שתשימי לב כשאני לא בסביבה את כל כך פאקינג מיוחדת הלוואי והייתי מיוחד אבל אני שרץ אני מוזריקו מה לעזאזל אני עושה פה? אני לא שייך לפה היא רצה החוצה שוב היא רצה החוצה היא רצה החוצה, רצה רצה רצהההה מה שעושה אותך שמחה מה שאת רוצה את כל כך פאקינג מיוחד הלוואי והייתי מיוחד אבל אני שרץ אני מוזריקו מה לעזאזל אני עושה פה? אני לא שייך לפה אני לא שייך לפה. ________________________________________________________ זהו כמובן הלהיט הגדול, בזכותו רדיוהד נעשתה מוכרת בבריטניה, והגיעה לאן שהגיעה. השיר שודר בתחנת הרדיו "רדיו1" הבריטית אך אחרי פעמיים חשבו שהוא מדכא מדי. בארצנו, לעומת זאת, השיר מהר מאוד הפך ללהיט, הרבה בזכות יואב קוטנר, והלהקה האנונימית הופיעה ברוקסן, ממש רגע לפני שהוא נסגר. במקור השיר הכיל את המילה "Fucking", אך בגרסת הרדיו הוחלף כמובן במילה "Very". ע"פ ת'ום יורק, השיר הוא על סטודנט צעיר ושתוי שמנסה לזכות בצומת ליבה של בחורה שאליה הוא נמשך, אך בשל חוסר ביטחון עצמי, הוא לא ישיג אותה. יש לי הרגשה שת'ום מנסה לטשטש את העובדה שמדובר בו עצמו. השיר הזה הביא לרדיוהד הכרה, אך הסב לה גם לא מעט נזק לדעתי: היו הרבה מי שהכתירו אותה ללהקה של להיט אחד, ולמעשה עד Ok Computer לא זכתה ליחס משמעותי למרות השירים היפים ששוחררו בדרך. לת'ום יורק מצידו כבר מזמן נמאס מהשיר, והוא נותן לאד לשיר אותו, או לקהל - אם בכלל עדיין מבצעים אותו בהופעות. בלי קשר לעובדה שהשיר מאוס לגמרי, הוא נהדר לדעתי, הן בגירסא הרוקיסטית והן באקוסטית. הוא ממחיש מצויין את רדיוהד והסיבה שאוהבים אותה - סולן רכרוכי, חסר ביטחון, עם קול מדהים - לא היה דבר כזה בתקופה הזאת. מה דעתכם על השיר?

michael meiri

New member
שיר סבבה

אני חושב שעושים ממנו יותר מדי אפילו שהוא שיר ממש טוב, אני חושב שהסיבה שהוא הצליח כל כך בתקופה הזאתי או קצת אחר כך כי זה היה מין שילוב בין שתי להקות ענק נירוונה וR.E.M מה שנתן לקשיחות קצת יותר קיטש. שהייתי קטן יותר חשבתי שהוא מדבר על זה שהוא בעצם איזה לוזר והוא מסתכל על איזה מישהו יותר "מקובל" ואז נזכרתי שבאנגלית בן ובת זה אותה פנייה אז התחלתי לחשוב שזה על בחורה שאותו לוזר חסר ביטחון מנסה להתחיל איתה. לא מהאהובים עליי אני כבר מחכה שנדבר על התקופה היותר בוגרת.

HippyRonN

New member
אם כבר מדברים על השפעות

השיר הזה נודף מThe Air that I Breathe של The Hollies. מבחינת ההלחנה. ולא סתם! תום בעצמו אומר שקריפ הוא על גבול מחווה לשיר הנ"ל. ואם לא מחווה, אז לפחות השפעה רבה. אם תשימו לב, הקרדיט על הלחנת השיר ניתן לכמה חבר'ה מההוליז ולא רק לתום. אגב, שיר מצוין! ממליץ בחום למי שלא מכיר. (לא, לא מדבר על קריפ, למרות שגם הוא יכול להיות משהו משהו מדי פעם, כמו שכבר אמרו פה.)

לפי דעתי..

שיר טוב, מרגש... יודע לגעת במקומות הנכונים, עם מילים קולעות. שיר שמעביר מסר ברור ביותר, עם רגש(אולי לא הכי חזק אחרי ששומעים אותו המון פעמים, ויחסית לשירים אחרים) מה שנאמר שיר קלאסיקה:) לי לא נמאס ממנו, ולא נראה לי שימאס לי ממנו. שיר טוב אני אוהב אותו, וברגעים הנכונים גם עושה משהו:) זה אולי אחד השירים שממש מבינים מה השיר רוצה להעביר...

oasisssss

New member
דווקא בגלל השיר הזה תמיד נמענתי

מלהקשיב לרדיוהד, עד שראיתי עוד כמה קליפים שלהם פה ושם.. זה שיר טוב אבל לא עד כידי כך. וזה גם מעצבן שכולם מתלהבים ממנו כאילו הוא איזה המצאת גלגל. למרות שבכללי הוא שיר נחמד

birgerking

New member
אני מסכים שעושים ממנו יותתר

מדי ,אבל זה כבר עניין של טעם. אמממ מוזריקו לא נראה לי לעניין.(סימני פיסוק)

Latisia

New member
מתיחסים אליו כאילו הוא השיר היחיד ש

של הרדיוהד, כאילו אין עוד שירים אחרים מעולים שלהם. אני לא אנטי קריפ בכלל לא. לדעתי הוא לא שיר עמוק של הרדיוהד, אבל הוא ממש יפה. לדעתי תופסים ממנו יותר מידי כי נורא קל להתחבר אל המילים ואל האוירה שהם מעבירים בשיר הזה. P:שיר מעולה! :) אלב יש יותר טובים.

vegetable man

New member
מה שאת מתארת

היה אמנם המצב שהתאפיין בתקופה של Pablo Honey של ה-EP שהיו אחריו ואולי גם של The Bends. היה מי שחשב שאין ללהקה הזאת זכות קיום בגלל שהיא להקה של שיר אחד. אבל ברגע שהגיע Ok Computer לא היה כך המצב יותר: כולם יודעים שזה אחד האלבומים הטובים בהיסטוריה, ובעיני רבים האלבום הכי טוב בשנות ה-90. מי שאהב אותה, אהב עוד יותר. מי שחשב שרק creep שיר טוב, כנראה לא אמור לאהוב אותם. אבל בכל מקרה העובדה שהשיר הזה הפך למשהו שהוא קאלט, תיסבך את התפישה של רדיוהד לדעתי לגבי מוסיקה: הם ניסו לברוח מהתווית שהדביקו להם - ולחפש אחר מוסיקה יותר ויותר ייחודית, דבר שמאפיין אותם עד היום (למשל, כל השינוי קונספציה ומעבר למוסיקה פחות רוקיסטית ויותר אלקטרונית ב- Kid A). אגב, עד כמה שזכור לי, העבודה על השיר התאפיינה בחילוקי דיעות קשים בין ג'וני לת'ום. ג'וני רצה את הדיסטורשן הכבד שיש בשיר, ות'ום ממש לא. התוצאה - הגירסא שג'וני העדיף היתה באלבום, ובצדק.

kittycatbone

New member
אז בגלל זה באמצע השיר

השקט יש דיסטורשן שמרגיש לא קשור לעולם!!!
כאילו לא שהוא לא קשור.. אבל אני חושבת שאתם יודעים למה אני מתכוונת..

K i R i

New member
למה רוב התגובות אנטי קריפ?!

לפי דעתי דווקא קריפ הוא שיר מדהים,שעוד לא נמאס לי ממנו אף פעם. השיר גדול ועם כל הכבוד לעלבונות שלכם, כולכם יודעים שבזכות קריפ/קארמה התחלתם להקשיב לשאר השירים - אז למה לקפח?! ברור שיש עוד המון שירים מדהימים אבל אי אפשר לדלג על קריפ.. זה שיר יסוד!

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לדעתי קריפ זה שיר באמת מדהים ויפה. ובכלל כל הקטע של המילים שלו יפה. (אני דווקא מההתחלה חשבתי שהוא שר לבת...) אבל בכל מקרה.. גם מצד שני, לי הוא גם נמאס. ובצדק. בוא נאמר שזה מהשירים היפים האלה מאוד, רק שכל כך חורשים עליהם שזה הורס אותם והם כבר נמאסים. בגלל זה צריך לעשות הפסקה כזאת של לשמוע את השיר, ואז כששומעים את השיר שוב פעם בכמה זמן זה שיר ממש טוב
משו כזה...

birgerking

New member
מממשש לא

התחלתי לשמוע את רדיוהד בלי שום רקע כללי. לדעתי קריפ הוא שיר קליט ולפי מה שאני ראיתי הרבה אנשים אוהבים רק אותו מהשירים של רדיוהד, כמו שאמרו קודם מי שאוהב אותו רק אותו בשני הדיסקים הראשונים כנראה לא אוהב את רדיו הד אבל אני מרגיש קצת הפוך שזה אחד השירים היחידים שאני לא אוהב בשני האלבומים הראשונים ושהוא לא כלכך משתלב במוזיקה של רדיוהד.

K i R i

New member
קודם כל

עובדה שאני אוהבת את קריפ ואיזה פלא - גם שירים אחרים של רדיוהד. דבר שני, צודק לא הייתי צריכה לקבוע ש100% מחובבי רדיוהד התחילו עם קריפ בהתחלה. אני כן יכולה לטעון שרוב האנשים (לפחות אלו שאני מכירה) הם ככה - לדעתי קריפ הוא שיר יסוד.

birgerking

New member
תשמעי אני מסכים

שזה שיר יסוד אבל אני לא חושב שזה שיר טוב עדדין לא משנה זה כבר עניין של טעם

למעלה