CROSS בפרמייר. הכיצד?

Ancient

New member
CROSS בפרמייר. הכיצד?

התחלתי להתעסק קצת (קצת... יום ראשון שלי בתחום...
בעריכת וידאו, וניסיתי לעשות קרוס פשוט בין שני קטעי וידאו, וזה לא הולך. מישהו יכול לומר לי איפה הטעות בתמונה המצורפת? תודה

לי כהן

New member
תשובה

האפקט שלך מסומן..אם תשים לב...מ b ל a ואתה צריך שהוא יהיה הפוך. פשוט תלחץ על החץ שמופיע באפקט (תסתכל בתמונה שצירפת) וזה יעבור לך חלק. מ a ל b

פתרון..

עשית את הקרוס בכיוון ההפוך (ראה בתמונה המצורפת). לחץ על החץ על מנת לשנות את כיוונו. כאשר אתה רוצה לעשות קרוס מערות 1 לערוץ 2 החץ צריך להיות יורד וכאשר אתה רוצה לעשות קרוס מערוץ 2 לאחד החץ צריך להיות עולה. מקווה שעזרתי.. ביי, מור

Ancient

New member
עדיין לא עובד...

ניסיתי להחליף את החץ, והוא עדיין לא מתפקד כמו שצריך. הוא פשוט עובר מקטע לקטע ללא אפקט מסוים... [מצורפת תמונה]

MaSTeRLou

New member
המעברון המסוים הזה דורש Render

כלומר, שתעשה קודם Preview לפני שאתה מנגן אותו (לחיצה על Enter בחלון הTimeline). אם אתה רוצה לראות איך באופן כללי יראה המעברון בלי לרנדר אותו תוכל ללחוץ על ALT לחיצה ממושכת ולגרור את השל הTimeline באיזור המעברון, וכך יהיה לך מן Pre-Preview.

Ancient

New member
תודה, הצלחתי...

אבל.... אני אשמח אם תסביר לי בקצרה מה המשמעות של לרנדר. שנית, האם כל פעם שאני ארצה לראות את ה-PRE-VIEW בצורה נורמלית ולא עם אלט לחוץ, אני אצטרך לחכות כל-כך הרבה זמן? (בסביבות 4 דקות!)

יש עוד אפשרות לרנדר..

אם אתה לא מעוניין לחכות כל כך הרבה זמן לפריוויו אתה יכול לעבוד ישירות מול הזיכרון הפנימי (שכידוע עובד מול המעבד הרבה יותר מהר מאשר הHD). החסרון בכך הוא שכל פעם שאתה רוצה לרנדר (לעבד את הסרט) אתה צריך להתחיל לרנדר הכל מהתחלה, כי זכרון פנימי הוא זכרון נדיף ולכן לאחר התצוגה המקדימה העיבוד נמחק. על מנת לעשות כך כל הנדרש הוא ללחוץ על: Project--->Settings--->Keyframe and Rendering ואז לסמן את האפשרות Preview to RAM. בהצלחה.

GGOODD

New member
משמעות הרנדר...

מופיעה במילון המונחים! הנך מוזמן לבדוק זאת במילון העריכה

N Y

New member
בעניין הרנדר של ה-Preview:

מישהו יודע למה תמיד לאחר רנדר הסמן של ה-Timeline קופץ לתחילת הסרט? זו אולי התכונה הכי מעצבנת של פרמייר. מישהו יודע איך לבטל את זה?

MaSTeRLou

New member
פרימייר לא קופץ לתחילת הסרט

אלא לתחילת הWork-Area, שהוא האיזור בקו הזמן שיעבור רינדור בעת הצורך (כבאופן אוטומטי פרימייר מחיל אותו על כל הסרט, אבל אפשר ולרוב גם רצוי לקבוע איזורי רינדור שונים במהלך הכנת הסרט או מה שזה לא יהיה. חוסך הרבה זמן עבודה). הסימון הוא פס צהוב שהולך לאורך קו הזמן וע"י גרירת הקצוות אפשר להגדיל ולהקטין את הWork-Area. זה באמת יכול להיות מעצבן ואני עוד לא מצאתי פתרון לעניין.

N Y

New member
כן, לזה התכוונתי. תודה.

אם יש למישהו ספר של הפרמייר ובו פתרון, ויואיל להביא אותו כאן, יקבל מיד במתנה את תודתי הנרגשת...

shai955

New member
יש לך על הסרט....

יש לך על הסרט חץ לבן? מישהוא יכול להסביר לי מה זה? כי אני לא עובד עם זה, ואף פעם לא ניתקלתי בצורך להשתמש בזה? כלומר מה זה עושה בכלל?

למעלה