cryptic writings - טור דעה.

redot

New member
cryptic writings - טור דעה.

האמת היא שלקח לי זמן לאהוב ת'אלבום הזה. שמעתי אותו פעם ראשונה בערך כשהוא יצא בקלטת שחבר הביא, ואז קניתי ת'דיסק. שמעתיח אותו פעמים בודדות והתאכזבתי מהשקט שמאפיין ת'אלבום הזה. מיותר לציין שכמה שנים אח"כ התחלתי לשמוע ת'אלבום ולא הפסקתי. אני וחבר שלי חלוקים בדעותינו על אופי האלבום. בעוד שבחבר אומר שהאלבום הוא על מערכות יחסים ועל בחורות, אני בדעה שרובו מדבר, איך לא, על סמים. נתחיל. 1. trust. כשקיבלתי אז את הקלטת של האלבום, חזרנו מאימון ושמנו ת'קלטת באוטו של חבר של אחי. איך שהשיר התחיל עם התופים, והכניסה של הבס, ואחרי זה הגיטרות, התאהבתי במקום. שיר כבד במידה הנכונה, עם קטע מעבר ממש יפה, ופזמון קליט. השיר מדבר , סביר להניח,על ההתמכרות שלו (כמו הרבה שירים שהוא כתב) לסמים. אפשר לתת הרבה דוגמאות לכאן ולכאן, אבל המשפט "my body aches from mistakes, betrayed by lust" לא משאיר מקום לספק, לא לי זה בטוח. ציון: 5. 2. almost honest. פה העניינים מתחילים להסתבך. דייב מדבר על פרידה כואבת, ועל הקושי שבלהישאר לבד. הוא מנסה למצוא הסברים למה זה קרה ומאשים בעיקר את עצמו, בצדק כמובן. הוא כמעט ונהיה כנה עם עצמו אבל הוא לא הצליח. השיר, בשמיעה ראשונה, שקט ופופי מדי, אבל מתגלה כשיר לא רע בכלל. ציון: 4. 3. use the man. טוב. פה אין בכלל ספק על מה מדובר. דייב מדבר על עצמו, על ההתמכרות שלו לסמים, הגעגועים אליהם (ע"ע almost honest) איך שהוא כמעט מת וכמעט ולא היה מספיק לעשות דברים. אפשר להגיד שזה מזכיר את a tout le monde. ציון: 5. 4. mastermind. אחד השירים המוזרים באלבום. השיר מדבר על איזהשהו מוח גאוני ששולט בו, ואומר לו מה לעשות, מה לחשוב, מה להרגיש. rattlehead, הצד הסכיזופרני שלי דייב, מדבר הרבה בשיר הזה, מה שמצביע על מאבק פנימי קשה שמתחולל בתוכו. ה-mastermind הזה הוא... תנחשו לבד. ציון: 3.5 5. The disntegrators. לדעתי, השיר הזה הוא די נבואי כזה. מדבא על איזה מין שטן או משהו כזה, בא ועושה בלאגנים. שיר פאנק אמיתי. אחלה שיר. ציון: 4.5 6. I'll get even. השיר די מזכיר את almost honest, אבל אם בשיר ההוא דייב היה בודד מבולבל ועצוב, כאן הוא בודד וכועס, צמא דם. דייב כועס נורא על מי שעזב אותו, נותן תיאורים מצמררים על מה שעובר עליו "I'm like a bomb that's ticking I got voices in my head" והוא מבטיח שהנקמה תבוא. ציון: 4.5 7. sin. כאן דייב שוב מדבר על עצמו, מנסה להבין איך קרה לו מה שקרה לו. מספר איך הוא מרגיש בעקבות החטאים שהוא עשה, ומנסה למצוא פיתרון. כמובן שהוא לא מצליח. ציון: 4 8. a secret place. השיא האהוב עלי באלבום. השיר מדבר על מקום סודי שדייב רוצה לחזור אליו. המקום נשמע די מפחיד ונראה כאילו הוא די בודד שם. אין פה יותר מדי מה להסתבך, שיר פשוט ויפה. ציון: 5. 9. have cool will travel. עוד שיר לא ברור בכלל. אני לא ממש הבנתי מה הוא רוצה כאן. בכל אופן, נשמע כאילו זה שיר על החיים, עם כל מיני אנקדוטות, סיפורים ומסקנות. ציון: 4 10. she-wolf. שיר ענק, אין מה לדבר בכלל. ריף גיטרה מגניב ביותר, גיטרות מצויינת של פרידמן, מילים פשוטות, כנות וקליטות. וסולו גיטרה שהתפתח לג'אם סשן שלם. תענוג! ציון: 5 11. vortex. שיר די מוזר ומצמרר. הריף פתיחה שם הוא אחד היותר יפים שהוא כתב. שיר אישי מאוד, מדבר על הסבל שעובר עליו, על הפיצול אישיות שיש לו. משו מוזר לגמרי. ציון: 3.5 12. fff. דייב היה ונשאר פאנקיסט ברמ"ח אבריו. בעיקרון של השיר הוא אנטי ממסדי, מתלונן על פגיעה בחלשים, על מלחמות, ומנסה להאמין שיש לו תקווה. בקיצור, הוא אומר, תילחמו בשביל החופש שלכם! המדינה היא בשבילנו ולא אנחנו בשבילה. עוד שיר גדול. ציון: 5 זהו האלבום, בשבילי בכל אופן. מקווה שאהבתם.

M e n s R e a

New member
תודה על הסקירה

אני עוד לא מכיר את האלבום הזה, אין לי אותו. בקרוב יהיה.

the Sithari

New member
סקירה טובה

למרות שאני לא מסכים, כי אני לא ממש אוהב את האלבום=] בתיאוריה, הפירושים שנתת לשירםי על הסמים כן אפשריים, אבל קיים אתר (ישן למדי) בשם The realms of deth, שהוא אתר מעריצים לא רשמי שפעל עד התקופה של the world needs a hero, שבו יש פירושים רשמיים (ציטוטים של דייב) לרוב השירים. בכל אופן, trust מדבר על מערכת יחסים שמושתת על שקרים, והקושי למצוא אמון. use the man כן מדבר על הרואין, אבל מדבר על מישהו אחר- מישהו שדייב הכיר שהיה מכור להרואין והבטיח לעצמו שזאת תהיה המנה האחרונה שלו ואחרי זה הוא יפסיק- אבל הוא מת ממנה. בסוף השיר דייב כן מפנה את השיר אליו- i've seen myself use the needle- כלומר, הוא מזדהה. mastermind מדבר על בינה מלאכותית ומחשבים, מין סוג של טכנופוביה. have cool will travel לא באמת מדבר על משהו, זה פשוט מבוסס על חלום שדייב חלם שבו ניק מנזה אומר לו "have cool, will travel". =]

למעלה