csr

csr

יש לי מחלת עיניים שנקראת - CENTRAL SEROUS CHORIORETINOPTHY הטיפול שאני מקבל הוא טיפות עיניים מ-2 סוגים TRUESOFT ו- TILOPTY לטיפטוף פעמיים ביום א. האם יש משמעות ל-סדר אשר בו מטפטפים את הטיפות ? וכמו כן למירווח הזמן בין הטיפות ? ב. מה עלי לעשות אם עד לפני כ-3 שבועות מצב המחלה הלך והשתפר וכעת הוא הולך ומחמיר - כלאמר הכתמים אשר הופיעו בשדה הראיה הולכים ומתחזקים (נהיים כהים יותר) וגדלים. ג. האם יש טיפול נוסף למחלה הזו ? ד. בנוסף לכל האמור לעיל - אני גם חולה ב-לופוס. האם יש למחלה זו קשר ישיר או עקיף עם ה-לופוס ? סליחה על השאלה הארוכה מתושלח הצעיר

CSR

שלום רב. נדמה לי שאניתי לך כבר בעבר?? 1. TILOPTIC ו TRUSOPT הן לא טיפול ל CSR . ייתכן ואתה נוטל סטרואידים (פרדניזון) שגורם ללחץ תוך עיני מוגבר ולכן קבלת הטיפול הנ''ל שהוא להורדת הלחץ התוך עיני. אין משמעות לסדר בו מטפטפים את הטיפות אך רצוי להמתין כ 5 דקות בין טיפה לטיפה על מנת לתת זמן לספיגה של החומר. 2. לגבי החמרה של המחלה לאחרונה - יש להבדק שוב לשלול סבוכים או התקדמות של המחלה. אין ביכולתי לתת תשובה מדויקת יותר ללא בדיקה קלינית או פרטים נוספים. שוב, אם אתה נוטל סטרואידים, הדבר ידוע כגורם להחמרת ה CSR. 3. קיים טיפול ב CSR על ידי לייזר אך טיפול זה ניתן רק במצבים מסוימים. מומלץ להתיעץ עם רופא העיניים המטפל בך. 4.כאמור, הטיפול בסטרואידים באופן כללי (כגון למחלת הלופוס) יכול להחמיר CSR. מחלת הלופוס לא גורמת ל CSR ישירות. בברכה ד'ר אורן מן

CSR

יכול להיות שכבר ענית לי - אם הלופוס לא היה פוגע לי בזכרון - הייתי זוכר את תשובתך, ואם ענית לי כבר בעבר וזה נשכח מזכרוני - אני מתנצל על כך. תודה לך על תשובתך

מומחים ?

האם ישנם מוסדות או רופאים בארץ אשר מתמחים במחלה הזו ? אשמח לקבל גם מסר אישי על כך !

למעלה