Cube

miss mcmillan

New member
Cube

הא, רק עכשיו ראיתי את הסרט. הערות לסדר היום: 1. המתמטיקה שם אמיתית? אני לא יודעת מספיק בשביל לשפוט+ראיתי את זה מתוך חצי שינה, אבל נשמע לי קצת מפוקפק. 2. באיזה שלב אנטי-ממסדיות הופכת לפראנויה? האם תמיד נכון להטיל ספק בקיים, האם זה נכון רק במקרים קיצוניים, ועד כמה קונספירציות מהוות תשובה לגיטימית למצבים שקשה או לא נוח לנו לפרש אותם בצורה אחרת? אני מתכוונת, אדם חש שנעשה לו עוול מזעזע, איום ונורא, שלא מגיע לו. הוא הושם בעל כורחו בסיטואציה קשה ומסוכנת ואולי גם חסרת תקווה. האם נכון לחפש הסברים חיצוניים, איזושהי מערכת גדולה שנדפקה (המממשלה, הצבא) ופעלה במתכוון או שלא ממש- או לחילופין לבדוק מה לא בסדר בתפקוד שלך עצמך, או מה הגורמים שהביאו אותך לשם? זה לא נראה לי תמיד נכון לחפש הסברים far fetched או לחפש הסברים בכלל. זה לא נראה לי תמיד נכון להאשים ולחפש את הגדולים ממך כביכול. הם לא תמיד אשמים, ולפעמים הם בכלל לא שם (ע"ע אלוהים). 3. כקונטרה, פרוייקטים ממשלתיים מטורפים שכשלו ויצאו משליטה. מכירים כאלה , אבל אמיתיים? (הפ הפ, מקפיץ לי גם את סרניטי
איזה סרט נהדר). 4. האם כל קיום כפוי במרחב שכללי המשחק שלו שונים מהמוכר לנו יכול להיחשב למאטריקס כלשהו?
.

Gilliana

New member
ואו, שאלות קשות יעלי

אני אדלג על עניין המתמטיקה כי אני כבר לא זוכרת מה בדיוק הלך שם (ראיתי את הסרט כבר לפני כמה שנים טובות) אבל אני בהחלט אתייחס לשאר השאלות שהעלית משום שהן שאלות מעניינות וחשובות. אנטי-ממסדיות כקונספט גלובלי בעיני לפחות - פסולה, כשם שכל הכללה פסולה בעיני. יש לבחון כל מקרה לגופו, ולקבל את מקסימום הנתונים האפשרי בטרם ניתן יהיה להכריע בנושא כזה או אחר. מכיוון שאנטי-ממסדיות גלובלית קיימת גם קיימת בעולמנו, פורחות להן תאוריות קונספירציה הזויות ואנשים אינם יודעים להבדיל בין מציאות לדמיון ו/או פאראנויה. את שואלת איפה עובר הגבול? הגבול הוא מאד ברור לדעתי, והוא עובד בדיוק במקום בו הראש מפסיק לעבוד (או אולי כלל לא מתחיל לעבוד). אני לא רותה להפוך את התגובה הזו למגילת העצמאות החדשה, אבל אני בכל זאת אתן כדוגמה את תאוריות הקונספירציה של ה-11.9 שם רואים בפירוש כיצד לא פועל לא שום הגיון ולו המינימלי, ומתקיימת התעלמות מוחלטת מעובדות, נתונים פוליטיים, היסטוריים ואחרים. מסכימה איתך לגמרי לגבי כך שלא תמיד נכון להאשים אחרים, אבל לפעמים זה מאד נוח ולכן בוחרים בדרך הזו באופן לא מודע. לגבי שאלתך אודות פרוייקטים ממשלתיים שיצאו מכלל שליטה - הגדירי בבקשה מה הכוונה ב-"יצאו מכלל שליטה", של מי? גם את השאלה האחרונה לא כ"כ הבנתי - מה הכוונה ב-"כללי משחק שונים מהמוכר לנו"? כמו ב-"קיוב" למשל? אם לכך התכוונת, אני לפחות לא רוקה בקיוב מציאות מטריקסית ולו בשל העובדה ששם ההבדלה בין המציאות לבין המרחב הכפוי, כפי שהגדרת, ברור מאד, בניגוד ל-"מטריקס".

0Pandemonium0

New member
מעניינת אותי בעיקר השאלה האחרונה.

קודם כל, כמו שגילי אמרה, מטריקס הוא כלא שאנחנו לא מודעים אליו. כאמור, "כלא שאי אפשר לראות או להרגיש, לשמוע או לטעום". בטח עיוותתי את הציטוט הזה כליל, אבל זה משהו כזה. מה גם שלא תמיד הקיום שלנו במטריקס מסוים הוא כפוי: ע"ע סייפר, שחזר למטריקס מרצונו. עכשיו השאלה היא מה הכוונה ב"כללי משחק"? האם את מדברת על כללי משחק פוליטיים? כלומר, אם המדינה הופכת מחר לדיקטטורה והחוקים בה משתנים, האם זה "קיום כפוי במרחב שכללי המשחק שלו שונים מהמוכר לנו"? גם אם כן, זה עדיין לא מטריקס. כאמור, מטריקס זה משהו שקשה מאוד לתפוש, את לא יודעת שאת בתוכו. כל אדם עם שתי עיניים יכול לראות כשכללי המשחק משתנים, הוא יכול להרגיש ולהבחין בשינוי, הוא קולט שמשהו השתנה. מטריקס הוא אינו כזה: או שאת נולדת לתוכו, או שהוא משתלט עלייך מבלי שתרגישי. ברגע שאת יודעת שמשהו השתנה, את יודעת שאת במטריקס.

למעלה