cuboctahedron from curler units

גילה או

New member
cuboctahedron from curler units

קיפלתי את הדגם הנ'ל מדפי מדפסת ציבעוניים מאחר והומלץ בהוראות לקפל זאת מדפים עבים יחסית על מנת שגילגול הדשים לא יפתח .קיפלתי מ- 12 דפים בגודל 7 ס'מ מרובע וכמו שאתם רואים יצא דגם קטן יחסית .באתר של רוזנה יש גם את הדגם הזה וגם דגם נוסף מאותם חוליות אך מיספר אחר של חוליות. קיפלתי את אותו הדגם גם מדפי ממו קטנים קשיחים יחסית .אם יהיה לי מיבחר צבעים אנסה לקפל דגם צבעוני יותר.

bshuval

New member
אני דווקא אוהב שהכל מצבע אחד

אני חושב שיצא דגם מאד מאד יפה. אולי גם אני אקפל אחד...

גילה או

New member
תספר לי אם יש לך שיטה מיוחדת

לגילגול הדשים מאחר והדפים קצת עבים כמעט והתפתחה לי יבלת באצבע המורה לאחר קיפול של 2 דגמים כלומר 24 יחידות .

bshuval

New member
בעזרת עט או עיפרון

תמיד כאשר אני צריך לגלגל או לעגל משהו (כלומר, בקיפול העגור או בקיפול הlily המסורתיים), אני משתמש בעט או עיפרון לשם הגילגול.

גילה או

New member
כן זה עוזר ,תודה .אבל מה יגידו לגבי

אוריגמי טהור.....? לא שלי אישית יש בעיה להישתמש באביזרי עזר.

bshuval

New member
טהרנים משתמשים בכלי עזר

לדוגמה עצם קיפול (folding bone). גם בקבוק ספריי. גם מטליות לחות... בכלל, יש הרבה דברים שאנשי אוריגאמי טהור מרשים לעצמם. (למה זה בסדר לצפות את הדגם במתיל-צלולוז לאחר הקיפול, ולעצבו?) למה זה בסדר לקפל מחומרים שונים ומשונים ועדיין זה נחשב טהור? לדעתי "אוריגאמי טהור" הוא סתם סט של חוקים: "אין לגזור, אין לצבוע, אין להשתמש בדבק". החוקים הללו קצת טיפשיים לדעתי, ונועדו פשוט כדי לתת יותר אתגר למהנדסי אוריגאמי. לי אישית אין בעיה כלל לשבור את החוקים הטהורים. אני חושב שדג הזהב עליו כתבתי למטה הוא דוגמה פנטסטית. הילדה שהראתי לה את זה התלהבה מאד מהפיתוח. זו הייתה פעולה פשוטה מאד שהשיגה תוצאה נהדרת. אני בטוח שניתן לקפל דג זהב זהה באמצעים טהורים (וזה אפילו יכול להיות אתגר מעניין), אך אז אותה ילדה לא הייתה יכולה לקפלו. והיא לא הייתה נהנית כמו שהיא נהנתה. ובשביל רגעים כאלה שווה לעבור על החוקים.

גילה או

New member
באופן כללי אני מחלקת את העיסוק

באוריגמי ל-2 חלקים . הראשון פיענוח הדגם והוראות . השני ביצוע הקיפול בצורה מדויקת. ברור שכדי להיות מקפל טוב צריך לבצע טוב את 2 המרכיבים .להיות מסוגל להבין את ההוראות ולקפל באפן מדויק את השלבים. אני מאוד אוהבת את השלב של פיענוח ההוראות.למרות שאני גם אוהבת את הקיפול עצמו.מה שרציתי לאמר הוא שלאחר הבנת ההוראות לא אכפת לי לפעמים לקצר תהליכים טכנים בקיפול על מנת לקפל דגם .במיוחד בקיפולים מודולרים שבהם יש מיספר רב של חוליות החוזרות על עצמם .בעיני עיקר האתגר הוא לדעת לחבר בין כל החוליות.הקטע של הקיפול החוזר של כל החוליות הנידרשות פחות מאתגר אותי.

bshuval

New member
אני לא תמיד עוקב במדויק אחרי הוראות

ישנם הרבה מהלכים או שלבים בקיפולים שאני אוהב לבצע בצורה מסוימת, מהנה יותר, מהצורה הסטנדרטית (המשורטטת). דוגמה טובה לכך היא קיפול עלה כותרת. אם אני לא מלמד, אני מבצע קיפול עלה כותרת בלי לקפל את הצדדים למרכז לשם סימון. קיפול ל-8 או 16 חלקים שווים אני מבצע בצורת אקורדיון, ויש דוגמאות נוספות.

גילה או

New member
ברור שזה שלב של מיתקדמים.

כאשר הופכים להיות מיומנים בהבנת הוראות ובקיפול ברור שאפשר גם לקפל לא תמיד לפי ההוראות ,לקפוץ על שלבי עזר וכדומה. שיהיה לך בועז לילה טוב שם (נכון?לילה שם?) אצלנו יום שישי והיום קצר והמלאכה מרובה .אני הולכת לבשל ,לכבס ,לתלות......

rosana

New member
יפה מאוד!

כמה שיותר דפים- יוצה יותר חזק. אני משתמשת בציפורניים בשביל לגלגל.

גילה או

New member
תודה, השאלה איך מרכיבים דגם עם

יותר מ12 יחידות.בדגם של 12 יש חוקיות מסוימת: בכל "מערבולת" יש 3 דשים.מסביב לכל פינה או שפיץ יש 4 מערבולת.מה החוקיות כאשר עושים יותר יחידות ?

למעלה