Cultural Night צריכה עזרה

noaronen1

New member
Cultural Night צריכה עזרה

לילדים יש בבית ספר ערב שמציג תרבויות שונות, אני אציג את ישראל.
אני צריכה להכין אוכל שיספיק ל- 30 אנשים וגם לספק מידע.
אשמח לרעיונות לאוכל שקל להכין ולמידע שהייתם מציגים/מדברים על.

forglemmigej

New member
מנסה..

האם אלו אנשים קטנים או מעורב, אם אלו האנשים הקטנים אז אוכל נייטרלי כמו בורקסים במילויים שונים, תפוחי אדמה, פטריות, גבינה , תרד , סלט קטן קטן, חומוס, טחינה אם בא לך ממש להשקיע אז סיגרים גם במילויים שונים, קציצות עוף קטנות בתנור זה יותר טעים ממטוגן, ירקות חתוכים למקלות כמו גזר, מלפפון , סלרי
לגבי מצב החסה בשטחים אפשר להסביר שישראל היא מדינה דומה לאמריקה בזה שהיא מדינת כל מהגריה שמצאו בית בגלל רדיפות במקום הולדתם שהרוח של ישראל היא יהודית אבל לא רק בדת אלא בכל סדר היום וזה מתבטא בלימודים בבית ספר, טיולים שעושים כדי יוצר קשר לאדמה, מורשות שונות בעיקר מורשות קרב
כדי להסביר ששום דבר לא מובן מאליו שזו מדינה דמוקרטית בלב המזרח התיכון עם פתיחות לעולם בחוץ החגים שחוגגים הינם יהודים אבל אפשר גם לחגוג מדתות אחרות ששלושת הדתות העיקריות בעולם חיות בשלוה במקום אחד שהיא ממוקמת במקום גאוגרפי מיוחד בגשר בין אירופה לאסיה ולכן לאורך ההיסטוריה לפני שהיו מטוסים או שיוט רציני בימים עמים שונים שלטו בה כי היתה להם יכולת לנהל את האיזור מבחינה אסטרטגית, כל אותן תרבויות שהיו בה השאירו משהו ולכן אין משהו אחד שמגדיר אותה היא מורכבת מהמון גוונים בדיוק כמו היום שיש שפות שונות וסוגי אוכל שונים וסוגי מזון שונים והכל יוצר את מדינת ישראל.

מנסה לעזור.

לגבי אוכל, אם אפשר פלאפל הייתי הולכת על זה, עם קערות טחינה ואולי גם מטבלים אחרים כמו גבינה עם שמיר וכד' ואצבעות ירקות לטבול. אם לא פלאפל, הייתי הולכת על בורקסים עם המטבלים.

מצ"ב לינק למצגת באנגלית על ישראל, אולי זה יעזור לך. כמה שזכור לי, מישהי כאן היתה צריכה להכין מצגת על ישראל לפני כמה חודשים, אולי היא יכולה לעזור לך.
http://www.etze.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=4488&catid=201

alphadelta

New member
הנה מה שאני זוכרת ממה שעשינו ביסודי:

הכנתי דפדפת, כשכל דף שמתי בשרוול פלסטיק להגנה, עם המון מידע:

- תמונות של ספרי קריאה באנגלית שהילדים בגיל הזה אוהבים וליד כל ספר צילום של התרגום לעברית
- תמונות של כסף ישראלי
- אלף בית עם הסבר שהקריאה מימין לשמאל
- שלטים לכיוון בכביש עם עברית אנגלית וערבית
זה היה בית ספר עם ילדים מהמון מקומות בעולם ולכן שמתי תמונות של ילדים ואנשים ישראלים מהמון מקומות. נזיר יווני אורתודוכסי,ילדים רוקדים ריקוד דרוזי ,ילדות רוקדות ריקוד הודי, תמונה של חינה תימנית, תמונה של ילדים יוצאי אתיופיה וכולי וכולי. הילדים בבית הספר מאד שמחו לגלות מישהו שנראה כמוהם .

- משרד התיירות של הקונסוליה הישראלית שלח לי די.וי די של נופי הארץ והרצתי את זה על מסך בלופ יחד עם קטע מיו-טיוב של ״ זה עולם קטן מאד״ של שלום ססמי.

על השולחן היו לוחות קרטון עם תמונות מישראל. חוברות באנגלית מהקונסוליה והילדים שלנו ואנחנו לבשנו חולצות עם כיתוב בעברית.

למעלה