cva

המשך

האזנתי לדברי הפרופסורים המכובדים בזמן אמת וגם לפרופסור רכס..... נאמר בצורה ברורה כי ההרדמה בוצעה על מנת למנוע מהמטופל לזוז ובכך להרע את מצבו. על פניו , נשמע הגיוני ומכאן השאלה האם אין זה נכון להרדים כל חולה על מנת שינוח ולא יגרום לדרדור מצבו? פרופסור רכס אף אמר שהטיפול בכל החולים זהה אך אצל ויאיפי..... ההסתכלות וההחלטות עלולות להיות מוטות עקב השלכות פוליטיות מקומיות ובינלאומיות.

המשך

עם או בלי קשר לאשפוז הנוכחי.....
במהלך השנים, נוכחנו כולנו לראות איך מטופלים אנשים ברמת ייחוס גבוהה.
לא בהכרח רק הם אלא גם בני משפחתם מדרגות קרבה משתנות.
תמיד
תמיד
תמיד
זה הרגיז אותי!
לא מוכנה להשלים עם העובדה שיש מיוחסים יותר ויש השווים פחות.
מתי ראיתם מישהומ המיוחסים יותר - מאושפז בפרוזדור, ממתין במיון 6 שעות לטיפול?
מתי???
חברים, גם אנחנו אשמים בזה.

הפעם שאלתי נבעה מתוך סוג של ידע אישי -
לא בכל פעם שישנה הצדקה רפואית, אכן מרדימים. לצערי, לעיתים עושים החלטות כלכליות (כדאי או לא כדאי).
בכל מקרה, איחולים מכל הלב להחלמתו של מר פרס.
הדיון הזה היה צריך מזמן לעלות על שולחן הדילמות.

guya72

New member
תשובה אישית

הערה : זאת דעה אישית. פרטית שלי. לא תשובה בתור גורם מוסמך.
&nbsp
&nbsp
גם שרון בזמנו וגם פרס קיבלו טיפול ברמת VIP.
המשמעות היא קצת שונה ממה שעולה בראשך - הם אנשים בגיל מאוד מבוגר.
&nbsp
אדם אחר בגילם, שאיננו VIP, לא היו נלחמים על חייו כל כך קשה, מאחר וגם אם יצליחו להציל את חייו - השפעות הלוואי לא מצדיקות זאת (למשל צמח). אז במקרים מסויימים, מעדיפים להרים ידיים ולהניח למטופל לסיים את חייו בכבוד.
אך מאחר והם אישים פוליטים בכירים, עושים שיקולים אחרים - להציל את חייהם, גם במחיר של חיים עם נזק נלווה. העיקר - שישאר בחיים..
&nbsp
לדעתי ולמיטב הבנתי - זאת הכוונה בדבריו לגבי החלטות מוטות.

evil moon1

New member
לפעמים

נכון ש-VIP מקבלים טיפול יותר איכותי, כביכול..נאם זה תמיד טוב?..בגלל זה שרון היה בקומה 8 שנים(!)..אם הוא לא היה VIP, הוא היה מת ככל הנראה בימים הראשונים אחרי השבץ...לדעתי האישית זו טרגדיה נוראית שמשאירים את האנשים בחיים במצב הזה, ופה זה שהיה VIP ממש שיחק לרעתו....למזלו של פרס, לקח לו "רק" שבועיים....
כמובן, שמסכימה איתך לגמרי לגבי דברים כמו המתנה במיון ושכיבה בפרוזדור....אבל זה כך ותמיד יהיה...אך בשורה התחתונה-לא כל כך פשוט למות במדינת ישראל, בטח לא כשאתה VIP....ואני לא מקנאה בהם כלל.....

cva

הי,
עקב האשפוז המתוקשר.....
שאלה ברשותכם -
האם בכל מקרה של ארוע מוחי מדמם ולא על רקע טרומבוס, מורדם המטופל?
האם זו הנחיה כפי שקיימת נאמר בחבלה תוך גוגולתית אצל ילדים?
תודה

למעלה