Cyclic vomiting

stav161

New member
Cyclic vomiting

שלום ביתי, בת שלוש+, מקיאה, החל מגיל 3 חודשים, לפחות אחת ליום ולעיתים יש לה תקופה רעה של הקאות רציפות במשך ארבעה ימים. נערכו לה בדיקות רבות: מטבוליות, קרניטין, אולטראסאונד וגסטרוסקופיה וטרם עלו על הגורם לכך. אצין שהיא ניזונה עד גיל 1.5 שנה מנוטרמיגן (שגם אותו הקיאה). (בבדיקת הגסטרוסקופיה נימצא חידק, אך הקיאה את האנטיביוטיקות). אני די נואשת מהמצב לאור העובדה שאינה אוכלת כמעט מאומה. (הי מראה "אנטי" נגד כל מזון, מקיאה גם מוצקים, ובכלל - יכולה להקיא למראה אוכל) לפני חודשיים, בצילום בריום של דרכי עיכול עליונות הודגם רפלוקס עד לגובה מעל הקלביקולות - והממצא תופעת רפלוקס מהקיבה לוושט. (לפני כן לא ניתן היה להשקותה בנוזל) מאז מטופלת בזנטק עם הקלה מועטה במספר הקאות. ברם, עדיין יש לה התקפי הקאות מחזוריים
הנמשכים כארבעה ימים וכל הזמן!! האם וכיצד ניתן לרפא זאת (וממה זה נובע?) תודה מראש, סתו

הקאות

ראשית נראה לי שעברה בירור די מקיף לסיבות היכולות לגרום להקאות. כדאי להוסיף לבירור הנל גם בדיקות של מערכת העצבים המרכזית כולל בדקית קרקעית עין וכן לשקול ביצוע בדיקת הדמיה של המוח(CT).לגבי הרפלוקס שנמצא בצילום יתכן והוא מסביר חלקית את התופעה ואם כן הייתי נותן טיפול מלא כולל תרופה נגד חומציות וכן תרופה נוגדת הקאות ( פראמין).יש לי תחושה לאור הסיפור שקימת כאן גם בעית אכילה (אנטי כל מזון וכו ) וכדאי גם להתייעץ עם מרפאות להפרעות אכילה לגיל הרך. מרפאה כזו פועלת גם אצלנו בבית חולים דנה.האם נלקחו ביופסיות גם מהושט בזמן ביצוע האנדוסקופיה.

למעלה