Dangerous Prey - דבר החתול

Niff74

New member
Dangerous Prey - דבר החתול ../images/Emo54.gif

אז ככה... למי שעוד מנסה להתאושש מההודעה הקודמת שלי, אל חשש... הפעם זו באמת ביקורת על הפרק (אני מקווה לפחות)... אני אישית מאוד אהבתי את הפרק, שהזכיר לי באופיו פרקים של 2 העונות הראשונות. אין ספק שהוא לא "מביא הבשורה" ושהוא לא אמור לספק תובנות מרטיטות לגבי היקום ומיקומנו בו, אבל בתור פרק אקשן הוא מספק בהחלט. 1. שוב רנה מביימת (בפעם השנייה, אחרי Deja vu של העונה הרביעית) ועושה עבודה נהדרת לדעתי. מהסצינה בהתחלה, כשמרגה שרועה על הדשא ולפתע מישהו לבוש שחורים פוסע לכיוונה, והמצלמה מטפסת לאט לאט מהמגפיים מעלה, מאוד נהניתי. כבר אז היה ברור שמדובר ביריב בעל עוצמה. ואני לא יודעת מה איתכם, אבל המגפיים שהולכים ומתחברים למכנסי עור כבר גרמו לי לחשוב שמדובר בארס... :) 2. ואריה. אני יודעת, משיחות עם לא מעט מחברי הפורום, שדמותה לא ממש פופולרית (בלשון המעטה) ושוב אני חייבת לא להסכים... אני מאוד אוהבת את ואריה. יש לי רק בעיה אחת איתה, והיא הדרך בה פיתחו (או יותר נכון לא פיתחו) את הדמות. אם כבר, היא מזכירה לי במקצת את אמאריס של העונות הקודמות, או אולי אפילו את אפיני. בשני המקרים ראינו אמאזונה לוחמת, בעלת כישורי לחימה יוצאים מן הכלל, ופתיל מאוד קצר... עצבים וחוסר סבלנות הם אולי תכונות לא הכי סימפטיות, אבל כשאת סגנית מלכת האמאזונות, בת 21-18 (הגיל של ואריה בפרקים לדעתי), יודעת להלחם ממש לא רע, בטוחה בדיוק כמו כל טינאייג´רית שאת יכולה לכבוש את העולם, ומחוממת בטירוף מכיוון שהשבט שלך בסכנה, נימוסים טובים והכרת תודה לא ממש יהיו התכונות הבולטות שלך. ככה זה חבר´ה, face it. וזינה הצעירה לא היתה שונה בהרבה, אם ניקח שלושה וחצי עשורים אחורה, לתקופה שלה עם סאיין והשבט שלה. גם היא לא ממש התאפיינה בקור רוח, הכרת תודה ויכולת לשלוט ביצריה... וזה מה שעושה את ואריה לדמות כזו אמינה לדעתי. או לפחות יכול היה לעשות, אם הקו העלילתי שהתחיל ב-coming home (ואריה מחוממת על איב/ליביה בשל רצח עם, ועל זינה וגבריאל בגלל שהן לא מאפשרות להעניש אותה) והמשיך בפרק הזה, היה ממשיך גם הלאה. אי שם באמצע הפרק, אחרי שזינה הצילה את ואריה מהנפילה, משהו השתנה, אולי היא קלטה עם מי יש לה עסק, אולי היא הבינה סופסוף שבאמת רק זינה יכולה לעזור, ואולי היא פשוט הבינה שבמקרים מסויימים צריך לבלוע את הגאווה ולקבל את היד המושטת לעזרה, תרתי משמע. בכל מקרה, התקדמות יפה למורדת הצעירה. וככה זה המשיך פחות או יותר עד לסוף הפרק, שם היא כבר נראתה ונשמעה הרבה יותר בוגרת, וטוב שכך. כאמור, עד כאן סבבה. וחבל רק ש(
ספוילרון של 4 שורות לפרק של יום רביעי!!!)ב-path of vengeance התעקשו באופן תמוה ללכת שוב אחורה לואריה שלא מוכנה להקשיב לקול ההיגיון ומוכנה למות או למסור את חייהן של כל האמזונות שלה, תמורת הכבוד והגאווה שלה. חבל. - עד כאן הספוילר.
2. מורלוק. סופסוף badguy אטרקטיבי (ואני לא מתכוונת מבחינה חיצונית, אם כי גם בתחום הזה אין לו במה להתבייש) שהיכולות שלו לא מתמצות בכיעור שיכול להפחיד גם לוחמים אמיצים במיוחד, כובע ביזארי עם נוצות, או קללה עתיקה שהוטלה עליו שלושים שנה קודם לכן ע"י מכשפה מטורללת וזקנה. האיש אשכרה יודע להלחם, מצליח לקרוא את הצעדים של זינה בצורה מופלאה (הוא אפילו הצליח להערים עליה לפחות פעמיים!) והוא באמת יריב יאה (ונאה). קצת פסיכוטי מדי לטעמי, אבל למה להתקטנן... :) יכול להיות שאם היינו בעונה השניה או השלישית אפילו היו נותנים לו לשרוד כדי שיופיע בעוד כמה פרקים... מי יודע, אולי זינה היתה מצליחה לשנות אותו, או שהוא היה מתאהב בגבריאל (קונספט שולט בעונה הזו) והיא היתה גורמת לו לראות את האור... בכל מקרה, ביש מזל אופייני ומורלוק שלנו נפל על העונה השישית... ואם נמשיך את מוטיב הנפילה, בלתי נמנעת היתה גם ההשתפדות שלו על המוט. יהי זכרו ברוך... 4. כמה נחמד לראות את זינה ומורלוק משחקים ג´נגה... הלא כן? :) 5. מגניב ביותר הצ´אקראם של מורלוק... רק במקום שיהיה עגול ומושלם (ונשי) כמו של זינה, הוא קיבל את המקבילה ההפוכה - משולש, עוקצני, חד (וגברי). 6. רקזאר(?) הסיידקיק של מורלוק, זכה לכינוי Barbiqueen בדיסקליימר, רק למי שלא ידע... :) זהו. לסיכום, פרק אקשן טוב מאוד לדעתי, ארוז יפה בתוך 42 דקות. עם טיפה´לה דרמה (לא יותר מדי, לשם שינוי), דמות חדשה ומגניבה והמון המון קטעי פעולה עשויים כמו שצריך. אהבתי.
Niff Kevin Smith 1963-2002 - Gone but not forgotten
 

korinalir

New member
אויש את כל כך צודקת!

1. פרק אקשן משובח ביותר וכן הבימוי מוצלח לאללה. 2. את לא לבד גם אני אוהבת את ואריה
מכל הסיבות שאמרת בעיקר האמינות שלה בתור נערה בעלת כוח (לא רק פיזי) ההתבגרות שלה קצת מהירה מדי אבל וואטאבר והיא גם ממש יפה לדעתי. 3. אוף אני הייתי כ"כ עצובה שהוא השתפד ממש רציתי שיתנו לו לחיות עד שיש רע חכם, יפה, מתוחכם, יריב ראוי לזינה הורגים אותו ועוד באכזריות כזו? הוא היה צריך להפוך לטוב ולהיות ממשיך דרכה או משהו
4. בהחלט
והקרב שלהם איזה קרב זה היה פשוט רציתי להיות מישהו מהם בקרב הזה כזה כיף זה היה נראה. שני לוחמים פסיכופטים (בעיקר הצייד) שנהנים מהקרב הרבה יותר מהניצחון. 5. זה הכלי נשק השלישי הכי מגניב שנראה בסדרה (צריך לתת כבוד ראוי לצאקראם של זינה ולחרב של ארס) ממש אהבתי איך במערה שני הצאקראמים נתקעו אחד בשני ובקירות. 6. אממ לא ממש הבנתי את זה
וה
שלי מוסר ד"ש גם...
 

gabrielle

New member
גם לדעתי את צודקת אבל...

אני לא ממש מתה על ואריה... יש בה משהו קרציתי וגם מרגיז איך שבפרק
ביום רביעי היא משתנה... הפרק עצמו נותן לך את הרושם שהיא השתנתה והיא באמת תגרום למרגה להיות גאה- אבל כנראה שלא.. באמת פרק מעולה- במיוחד בגלל שרנה ביימה אותו . מרגיז שגבי בקושי מופיע אבל ההסבר לזה מופיע שורה מעלינו אז זה דיי מנחם:) אני גם רוצה להוסיף שהסוס שגבי רוכבת עליו בפרק היום הוא הסוס שהיפה ביותר שראיתי בחיים. כל כך מתאים לה.
 

Caeser

New member
אחד הפרקים הטובים בעונה!../images/Emo18.gif

אהבתי את הפרק הזה שרנה ביימה ואת דז´ה וו שגם אותו היא ביימה. נדמה לי שהפרק של היום שהיא ביימה היה אמור להיות מין פרויקט הגשה או משהו. מעניין כמה היא קיבלה..:) אני דווקא די מחבב את הדמות של ואריה, היא ה"אמריס" של העונה הזאת (מעניין רק איך היא קפצה מהרמפה בסצינה האחרונה מגובה די גבוה כשהרגל שלה פצועה...) מאוד אהבתי גם את המוזיקה שהשמיעו בסצינה האחרונה של ההלוויה של מרגה, זה אחד משירי ההלוויות, אבל מישהו יודע באיזה דיסק של זינה אפשר למצוא אותו?
 

Dafi the Mighty

New member
הקפיצה של ואריה...

היא פשוט קפצה. גם היה אפשר לראות שהיא נחתה בצורה לא כל כך מוצלחת. גם אני נורא אהבתי את המוזיקה בהלוויה של מרגה, זה היה גם בסוף Endgame, בהלוויה של אפיני, וואו, אני חולה על המוזיקה הזאת.
 

Dafi the Mighty

New member
אוי, פרק מעולה...

אחד מהפרקים האהובים עליי בעונה הזאת (ואין רבים כאלה). גם אני אוהבת את ואריה. היא קצת עצבנית, אבל אי אפשר ממש להאשים אותה על זה. היא באמת מזכירה את אמריס, ואולי זה מה שגורם לי לאהוב אותה, כי אני מתה על אמריס- רק שאמריס יותר משעשעת כזאת, ואריה יותר רצינית ויותר קשוחה. אבל שתיהן מעדיפות למצוא את התשובה בקצה החרב. איך הכל נופל על ואריה, באמת מסכנה- עם כל הרצון לנקום אחרי מה שאיב אקא ליביה עשתה לאמזונות, וכשכל האמזונות תלויות במעשים שלה, וואו, המון אחריות. דווקא אני לא ממש אהבתי את מורלוק. התלהבתי ממנו, זה כן, התחרות בינו לבין זינה הייתה מדהימה, אני זוכרת שבפעם הראשונה שצפיתי בפרק, כשזינה העיפה את ואריה ואז פתאום מורלוק זרק את הרשת עליה- הייתי בשוק ולקחו לי כמה שניות לצאת מהשוק הזה. אני אוהבת את האסטרטגיות של זינה, וכשיש שניים כאלה, אז בכלל... דווקא נראה לי שלסיידקיק של מורלוק יש עתיד. הוא היה נורא חמוד!
ויש לו לב, בניגוד למורלוק, שהיה מהופנט מהרצון להשיג את זינה. כן, קצת פסיכופטי.
 

niv_204

New member
בבקשה, תחגגו עם התמונות ../images/Emo8.gif

הלינק http://mikes-images.com/eps/dp/
 
למעלה