dat nigga daz - התאוריה שלך בנתיים נכונה

kobra14

New member
dat nigga daz - התאוריה שלך בנתיים נכונה

1. יש עליות במחירי הדיורות.
2. בנוסף לעלייה רבית המשכנתא עלתה.
3. יש ביקושים גבוהים.
4. נראה שלממשלה אין פתרון אמיתי וגם לא יהיה.

dat nigga daz

New member
תודה אחי.. התיאוריות שלי תמיד נכונות, כי הן קשורות למציאות..

1. אכן יש עליות, ניתן לראות זאת באופן שוטף אם מקלידים בגוגל "רשות המיסים נדלן" או אתר "מדלן"

2. הריבית על המשכנתאות אכן עלתה, ומי שחיכה וקנה מאוחר יחזיר השנה עוד 100,000 שקל רק ריביות במקרה הטוב,
יש אנשים שלא משכילים להבין את זה, לשמחתי הרוב הבינו וקנו כבר

3. הביקושים אכן מטורפים !! עכשיו יש טיפה רגיעה, זה קורה בכל פעם שיש ההגרלות של ה 30 דירות פה, 50 דירות שם... ברגע שזה ייגמר צפויה הסתערות על השוק, ועליית מחירים נוספת.
מי שהשכיל להבין זאת שנה שעברה, חסך כ 300 אלף שקל (המון שנות עבודה, שאפו!)

4. לממשלה יש פיתרון אמיתי, פשוט הם לא רוצים לעשות אותו..
כל מטרתו של כחלון וביבי הייתה להפיל את לפיד על מנת שלא יוריד מחירים , ולתת לכחלון קדנציה נוספת כשר כלשהו על מנת לפרוש עם פנסיה מטורפת

אינטרסנטים יקרים... הבלוף התגלה, וכל יום שעובר, הלחץ עולה

הקבלנים "יושבים" על שר האוצר לצאת בהצהרות חדשות.
כל המקורבים מפעילים את כל התותחים שלהם במערכת, בשביל להציל את קריסת המחירים המתקרבת.
אין קונים, ועם כמעט 30,000 דירות ריקות, הם בצדק בפאניקה מקריסה כלכלית ופשיטת רגל.
אין אור בקצה המנהרה.

הלחץ אצל העוסקים בתחום הנדל"ן הגיע לשיאים חדשים.

וזה כנראה המחיר של החזירות
והשוק בדרך לקריסה.

צפו לקטסטרופה

dat nigga daz

New member
חחח את הדברים האלה שמענו ב 2007, 2008, 2009....

2010, 2011 , 2012, 2013, 2014, 2015, 2016......

מה חדש תחת השמש ?

ככל שהזמן עבר והשנים חלפו יותר ויותר משפחות תמימות הבינו שמשקיעים אינטרסנטים רוצים שהם יהיו מחוסרי דיור ויגורו בשכירות וישלמו להם את המשכנתא..
מי שהשכיל להבין את זה מוקדם הרוויח, מי שהבין מאוחר הרוויח אבל פחות...
היום כבר כולם מבינים את זה...

אתה התמים היחיד שנשאר - התמים היחיד שמאמין לשר אוצר שמושקע בנדלן

בחרת ביבי וכחלון - תמשיך לגור בפחון

kobra14

New member
המוסקיטר האחרון - שרשמת למעלה אינטרסנטים למי התכוונת?

kobra14

New member

עד להתבהרות נושא מיסוי 3 דירות ומעלה- קפאון בפעילות משקיעים

בהתאם לתוצאה בעניין הנ"ל השוק יתנהג כדלקמן:
&nbsp
אם ההצעה תעבור-
&nbsp
תהיה ירידת מחירים חזקה במחירי הדירות הקטנות. מי שיש לו את הדירות הקטנות ירצה להיפטר מהן כדי לא לשלם את המס הנוסף ומי שאין לו דירות קטנות לא ירצה לרכוש אותן כדי להימנע מתשלום המס הנוסף.
&nbsp
תהיה עליית מחיר חזקה בדירות הגדולות בכלל ובעיקר באזור המרכז ובעיקר בעיקר באזור תל אביב, זאת מאחר ותהיה נהירה של משקיעים לרכישת דירה אחת בלבד שמסבה להן את הרווח הגדול ביותר.
&nbsp
אם ההצעה לא תעבור- תהיה עליית מחיר בדירות הקטנות ובקצב מהיר יותר מהדירות הגדולות, לאור השתחררות ביקושים כבושים של משקיעים שהמתינו לראות מה קורה עם נושא המיסוי של 3 הדירות.
&nbsp

dat nigga daz

New member
זה בדיוק מה שאמרתי לפני שבוע.. אני שוב מתחיל לחשוד בך...

שאתה עושה העתק הדבק להודעות שלי..

סתם, הכל בכיף :)

kobra14

New member
dat nigga daz - צודק - מי שקנה דירה לפני שנה חסך המון כסף

זו המציאות כרגע
&nbsp
הדירות עלו והמשכנתא עלתה - זו עובדה !
&nbsp
&nbsp
מי שיכול לקנות דירה היום (נכון אם כל מיני פשרות ) יכול להיות שלא יוכל לקנות את אותה דירה בזמן הקרוב מאוד!
&nbsp
ושוב אני לא איש נדלן ולא מתעסק בנדלן !
&nbsp
וברגע שרק אחשוב שתתחיל ירידת מחירים אנסה למכור את הדירה שלי (שכולה משכנתא) על מנת לא "להפסיד" מהבלגן במידנה.
&nbsp

הקיפאון של המשקיעים התחיל כבר לפני חודשיים וחצי, לא עכשיו

בשני הדיווחים האחרונים של הלמ"ס על התנהלות המשקיעים, דיווח הלמ"ס על ירידה של עשרות אחרוזים בהשקעות משקיעים (גם כל חודש בנפרד וברור שגם במצטבר), וגם על עליה של עשרות אחוזים במכירת נכסים על ידי משקיעים (כאמור, כל חודש בנפרד וכמובן שגם במצטבר).

כל זה מוביל לעובדה שהקיפאון בהתנהגות משקיעים התחיל כחודשיים וחצי לפני ההצהרה של כחלון ולא כתוצאה מההצהרה של כחלון.

המשקיעים החכמים, כבר הבינו לפני מספר חודשים שהם על הכוונת של האוצר ושהחגיגה נגמרה.
המשקיעים החכמים, אלה שמבינים לאן השוק הולך, כבר בורחים מהשוק מספר חודשים

אגב,
גם אם ההצעה למיסוי של שלוש דירות לא תעבור בסוף, משקיעי הנדל"ן מבינים שההשקעה בנדל"ן הפכה למאד מסוכנת, ולכן הם לא יחזרו לשוק הנדל"ן, לפחות לא בשנים הקרובות.
המשקיעים מבינים שהם על הכוונת של האוצר, וגם אם המיסוי הזה לא ייצא לפועל בסוף, אז תבוא גזרה אחרת במקומה.
ולכן, משקיעים סבירים מבינים את הסיכונים, ולא ייקחו סיכונים מיותרים בשוק כל כך מתנדנד, שההשקעה בו נותנת תשואה מאד קטנה, המחירים נמצאים בשיאים מאד גבוהים, והממשלה שמה לה כמטרה להוריד מחירים.
השקעה בנדל"ן נחשבה לטובה בשנים האחרונות למרות התשואה הנמוכה, בגלל רווחי ההון שהשוק הניב.
אבל כאשר כל התקשורת מלאה בכתבות על בועת הנדל"ן, ועל ירידת מחירים צפויה, רווחי ההון נראים כמו משהו בעל סבירות מאד מאד נמוכה.

וכאשר הממשלה שמה מטרה לפגוע במשקיעי הנדל"ן, יהיה מאד קשה לשכנע אנשים לשים את כספם על נכסים בסיכון.

dat nigga daz

New member
חחחח שמע אתה תמים..

משקיעים לא בורחים.. הם כמו האזרחים מחכים לזכות בעשרות דירות בהגרלות..
ברגע שייגמרו ההגרלות טוטו, הביקושים יתפרצו ברמה קשה ביותר...
מי שזכה - שיחק אותה , מי שלא זכה - גם בזבז זמנו על שכירות וגם יקנה במחיר יקר יותר..
כי הביקוש לוהט וחם.. כח רגע נמכרת דירה בתל אביב..

"הממשלה שמה מטרה לפגוע במשקיעי הנדל"ן"

חחח בדיחה טובה
קבל משפט : בחרת ביבי וכחלון - תמשיך לגור בפחון
אפילו הם מושקעים חזק בנדלן- מה אתה יודע שהם לא...

לא פלא שאתה הומלס..מיליונים כבר הפסדת - למה חשוב לך שגם אחרים יפסידו ??

אני בסך הכל מזהיר אנשים תמימים שלא ייפלו ולפח שאתה טומן להם...
אתה כנראה מזוכיסט ונהנה לראות דור של הומלסים כמוך שצריכים לשלם 30 שנה משכנתא של משקיע ועוד 30 שנה חופשות של משקיע...

Fitch

New member
איך אתה יכול להגיד את זה כבעל 3 דירות? למה אתה לא מממש אם

התשואה אפסית והמחירים בדרך למטה?

תממש ותעביר את המיליונים לפק"מ.

aeonf

New member
כי עם כל הכבוד הוא קשקשן

יש משפט בלעז שאומר:
Put Your Money Where Your Mouth Is
האיש טוען לבעלות על 3 דירות, מזהיר מהתפוצצות הבועה ולא מוכר אותם, כלומר בעצם או שהוא זורק מיליונים לפח או שהוא לא ממש בטוח במה שהוא אומר.
אני אישית איני נביא, מעריך שהמחירים באיזורי הביקוש (ע"ע ת"א) כן יעלו אבל לפחות אני משקיע ומתנהג בהתאם, הייתי לוקח בעירבון מאד מאד מוגבל דבריו של אדם שאומר X אבל מחזיק בפוזיציה הפוכה ב180 מעלות מזה.
&nbsp
&nbsp

כבר הסברתי כאן לא פעם את התיאוריה שלי והפוזיציה שלי

הדירות הן הפנסיה שלי.
את רוב השקעות הנדל"ן שלי עשיתי מהון עצמי. אני לא ממונף ולכן אין לי גם שום סיבה למכור.
אני גם לא מתכוון לעזוב את הארץ עם הכסף, ככה שלמכור את הפנסיה שלי זאת ממש שטות ברמת טפשות.
אגב, אין גם אלטרנטיבה להשקעה בתשואות שלי.
אז אני אמכור את הדירות שלי.. מה אני בדיוק אעשה עם הכסף?
מאיפה אני אשיג את התשואה החודשית שלי שהיא הפנסיה שלי?

וגם ברור שמחירי הדירות לא יירדו ביום אחד..
זה תהליך שיכול לקחת כמה שנים.

וכיום, מול מכירה של דירות, האלטרנטיבה היחידה היא לקנות דירה אחרת להשקעה.

ואם תחפש, תקרא שכתבתי כאן לא פעם שאני בעד השקעות בנדל"ן.
לעומת זאת, אני נגד אנשים שממנפים את עצמם לדעת. כי כל בוגרי ה"קורסים להתעשרות מהירה", לא ממש מבינים את השפעת ירידת מחירי הנכסים על ההשקעה שלהם.
הם גם לא מבינים שעושים עליהם סיבוב. קונים בטון מתפורר בכל מיני שכונות מצוקה, כי הם חושבים שהן יהיו מיליונרים מזה.

אני כבר עברתי הכל ומכיר הכל. גם עליות נדל"ן, גם ירידות נדל"ן. גם קבלן גדול שפשט רגל עם הכסף שלי ונתן לי ערבות מזוייפת (שאפילו עורך הדין שלי לא זיהה)

שייה ברור,
אין כאן שום פוסט שלי (ואפשר לחפש לאורך ולרוחב) שבו הצעתי למישהו למכור את הדירה שלו.
הדבר היחיד שרמזתי בנושא, הוא לאלה שמאד ממונפים, שיבדקו את המשמעות של ירידת מחירי הנכסים על ההשקעה שלהם.

מעבר לזה,
אני בעצמי לא פעם ממש המלצתי כאן לאנשים שיש להם הון עצמי, לקנות דירות זולות להשקעה, במקום רכישה של דירה למגורים + משכנתא משעבדת לשלושים שנה.. ולקבל תשואה חודשית ולהמשיך לגור בשכירות.
עסקה הרבה יותר משתלמת.

ככה שבעיקרון, מי שקורא אותי לאורך החודשים האחרונים, יכול לראות שאני מאד עקבי בכל ההתנהלות שאני מציע בנושא הנדל"ן.

רק מי שממש לא מבין כלום ממה שאני כותב, יכול להסיק מסקנה כל כך מטופשת שאני מציע לכולם לברוח מענף הנדל"ן.

וגם כתבתי לא פעם שמי שיש לו הון עצמי בלי משכנתא, הנדל"ן הוא השקעה מצויינת.
אבל אני מתנגד לרכישה של דירות במחירי בועה.
אני בדעה שהשקעה של שלושה בתים זולים בפריפריה, עדיפה מהשקעה מפוקפקת של בית במחיר בועה במרכז.
על אחת כמה וכמה אם לוקחים משכנתא לממן חלק מהרכישה.

בכל מקרה, אפשר לחפש את מה שכתבתי בחיפוש של תפוז ולהחשף לכל הדברים שאני כותבוגן להבין את ההגיון שלי

aeonf

New member
אתה מבין שאי מכירת דירה = קניית דירה?

אתה קונה מדי יום ביומו את הדירה שלך מחדש אם אתה לא מוכר אותה.
מינוף יתר לא מומלץ לאף אחד בשום מצב, גם אם מחירי הנדל"ן יהיו חצי מהיום, בכל מקרה זה לא ממש משנה כי הבנק לא יאפשר משכנתא אם אתה הוא לא יקבל הוכחות שאתה יכול לעמוד בהחזרים.
&nbsp
לגבי כדאיות פריפריה אל מול המרכז ות"א בפרט איני מסכים איתך, לאור תוכנית המתאר החדשה של ת"א והתב"עות החדשות של העיר, עתודות הקרקע ליח"ד הם אפסיות, פשוט אין, בניגוד לפריפריה ששם אין שום בעיה כזו והמחירים יכולים לצנוח בקלות, רק תראה את המכרז האחרון של מחיר למשתכן בירוחם (אולי אופקים?), מוכרים שם דירה חדשה מהקבלן בפחות מחצי מיליון ש"ח.
&nbsp

המצאת כלכלה חדשה? פרס נובל כנראה בדרך אליך

אני קונה מדי יום את הדירה שלי מחדש?
אתה אידיוט או שאתה עושה את עצמך?
אני לא משקיע של הגדלת הון. אני משקיע סולידי של תשואה.
ואם אני אמכור את הדירה.. מה בדיוק אני אעשה עם הכסף? ומאיפה אני אשיג את התשואה / פנסיה שאני מקבל היום ?
בחיי ששמעתי שטויות בחיים שלי, אבל הפעם זה חידוש שרק פרס נובל מתקרב אליו.
זה לא יאמן כמה אנשים ממציאים שטויות מתוך פוזיציה.

aeonf

New member
לא ארד לרמתך

אבל סלח לי אתה ממש קשקשן כרוני בנוסף להיותך טרול.
לידיעתך יש לי תואר ראשון במימון וניהול סיכונים פיננסים.

h a j b i

New member
אז אתה טוען שהשכירות לא תרד?

כי אם כן, התשואה שלך הרי תיפגע קשות...
אם לא, אז למה שמשקיעים עם פחות מ - 3 דירות (במידה ויוטל המס) ימכרו?
למינוף אין משמעות, רק לשינוי בהחזר המשכנתא (שתלוי כמובן במסלול שלקחת, אם אתה חכם, ניצלת היטב את השנים האחרונות וקיבעת משכנתא נמוכה לכל אורך חייה).

אין לי בכלל משכנתא. ככה שאצלי מדובר בתמורה מלאה

והתשואה הרי היא בגלל נגזרת של מחיר הכנס, שממש לא מעניין אותי, כי גם ככה אני לא מתכוון למכור את הדירות.
אגב, עברתי עם אחת הדירות את אותו תהליך בערך לפני 20 שנה.
בתחילת שנות התשעים המחירים האמירו
בסוף שנות התשעים המחירים התחילו לרדת וערך הדירה ירד בערך ב 40% באותה תקופה...
והחל משנת 2008 ערך הבית רק עולה..
אז מה כל זה מעניין אותי?
אני מקבל את הצמורה החודשים ומבסוט.

נכון, היו תנודות בשכר הדירה למעלה ולמטה במהלך השנים, אבל את תמורה תמיד קיבלתי ואני לא מתלונן.

אגב, חבר טוב שלי שהתחלנו את ההשקעות שלנו באותה תקופה, עשה במהלך השנים בערך פי שלוש כסף ממה שאני עשיתי בנדל"ן, כולל עליות הערך של הנכס שלי.
אז מה?
זה אורמ שאני צריך לעבור לבורסה?
ממש לא
אני משקיע סולידי של תמורה חודשית ומבסוט ממה שיש.

אם הכסף יהיה בבורסה, אני לא אשן טוב בלילה.
ואת התמורה החודשית שלי אני מקבל גם בשוק עולה וגם בשוק יורד.

האמת?
נדמה לי שאנשים כאן ממש לא מבינים על מה אני מדבר. הם כאילו מעסקים בנדל"ן ומתעקשים שאני צריך לפעול לפי דפוס ההתנהגות שהם חושבים לנכון.

אומרים לי מה לעשות כאילו שזה הכסף שלהם..
לי אין שום בעיה עם ההתנהלות של עצמי, ואני לא חושב שעשיתי טעויות גדולות מדי במהלך השנים.
האם היה לי יותר כסף אם הייתי מתנהל אחרת?
יתכן

אבל אני משקיע שונא סיכון, ולכן אני מתנהל כפי שאני מתנהל

למעלה