../images/Emo58.gif מסקנות מצפייה שניה
1. הנורה האדומה המהבהבת - חצי-מיחזור של פרק הספרייה, בו היה אפשר לשמוע את המחשבות האחרונות בזמן המוות. אמנם מדובר רק על משדר, אבל שוב מדובר ב"טרגדיה" של תקשורת חד-צדדית עם מישהו שאולי זמנו קצוב. 2. ספינת החללת נראית כמו הספינה מהפרק Lodger! אז ברמה השטחית - מגניב, היו איזכורים קודמים לסיילנס. מצד שני, בפרק ההוא הספינה כאילו חיפשה טייס, שזה היה סיפור יפה בפני עצמו אבל אני לא רואה את הקשר לסיילנס. 3. רק בצפייה שניה הבנתי שהדוקטור השתמש ביכולת של הסיילנס לטמון מחשבות לא מודעות בראש של בני האדם, כדי לטמון את המחשבה "אתם צריכים להרוג אותנו מיד". בצפייה ראשונה לא הבנתי איך כולם מצייתים. 4. העילה להרג הסיילנס הייתה שהם השפיעו על התנהגות המין האנושי מאז ומתמיד. לכאורה סיבה מוצדקת להיפטר מהם. מצד שני, לא ברור איזו השפעה הייתה להם. אולי השפעה לטובה? אולי לא מזיקה? 5. מעלה גם שאלות פילוסופיות על האם הרצון שלנו באמת חופשי או מושפע מכל מיני מסרים פחות מודעים שמחדירים לנו גורמים כאלו ואחרים. לא צריך מד"ב בשביל לחשוב על שטיפות המוח של הממשלה, התקשורת, החברות הגדולות. 6. הסיילנס דאגו לשמור על הילדה הקטנה. לא ברור. אבל אולי זה עוד רמז לכך שהדוקטור לא היה צריך להרוג אותם? 7. מה הד"ר עשה בתוך הטיל? שתל משדר שיאפשר להתלבש על השידור מהחלל? 8. הייתה אמירה על כך שהסיילנס השפיעו על המין האנושי להגיע לחלל, כדי שייצרו את חליפות החלל? או שלא הבנתי טוב. 9. המנטרה של "silence will fall": אז יפה, יש המשכיות והזכירו את זה כל העונה הקודמת. אבל מה המשמעות של זה? למה חשוב היה לכ"כ הרבה אויבים/גורמים לרמוז לדוקטור שבעתיד הוא ינצח עוד גזע חייזרים? סתם בקטע של מגדת עתידות או שיש משמעות יותר משמעותית? לאחר צפייה שניה אני חושב שהפרק היה טוב מאוד. רק הפריעו לי קצת מיחזורי הספרייה.