de-quervain

• פותח הנושא
  • פורסם בתאריך

New member
de-quervain

שלום אני מתאמנת בקרטה 3 שנים. לפני יותר מ4 חודשים הרגשתי כאב בשורש כף היד. לאחר זמן מה שהרגשתי שהכאב לא עובר פניתי לאורטופד והפסקתי להתאמן. אני לא מתאמנת כבר 4 חודשים. בצילום רטגן לא נמצא דבר. נמצא שיש ליde-quervain lt-. הכאב שלי לא ממושך. אני מרגישה כאב מדי פעם של כמה שניות. בדר"כ הכאב מופיע כשאני מתעוררת משינה. הרופא נתן לי מרשם של תרופא ל20 יום . לאחר שזה לא עזר נתן לי מרשם לתרופה נוספת ל20 יום (אני לא זוכרת את השם של התרופות). גם היא לא עזרה. אז קבלתי הפניה לפיזיותרפיה. הפיזיותרפיה הורידה את מספר הפעמים שהכאב מופיע אך לא ריפאה את המקום. ונטלתי גם כדורי ויוקס 10 ימים. פניתי לאורטופד אחר וסיפרתי לו על הבעיה. הוא אמר שמאחר ששום דבר לא עזר לי עד עכשיו הדבר היחיד שנשאר לעשות הוא להזריק קורטיזול למקום . הוא הדגיש שהזריקה לא מומלצת ואמר שיכול להיות שאם המשיך להימנע מאימונים עוד חצי שנה –שנה הכאב יעבור לבד. שאלתי היא: האם באמת זריקת קורטיזול היא הפיתרון היחיד? מה הסיבה שהיא לא מומלצת? ואם יש באמת סיכוי שהכאב יעבור לבד ואני יוכל לחזור להתאמן?

כאב בשורש כף יד

מ שלום, מספר דברים לי אליך, 1- אולי כדאי לבדוק אם האבחנה היא אכן כפי שתיארת. לעיתים הבעיה יכולה להיות ממקור אחר (עיצבי, צווארי...)ואז הזרקה לגיד לא תשפר את המצב. 2- אם לא ימצא המקור לבעיה גם לאחר הזרקה והקלה מהכאבים המצב עלול לחזור לקדמותו. צריך לבדוק מה גרם לה? אולי הסיבה היא לא האימונים אלא שימוש לא נכון במחשב...סתם השערה... 3- הסיבה שהזריקה לא מומלצת היא שהחומר המוזרק מחליש את הגיד והרקמות שאליו הוזרק והאיזור הופך להיות "החוליה החלשה". 4- את מתארת שטיפולי הפיזיותרפיה הורידו את מספר הפעמים שהכאב מופיע ולכן אני חושבת שאת צריכה לחזור לטיפולים ולהתיעץ שוב עם הפיזיותרפיסט/ית שטיפל בך, אולי לשנות קצת את הגישה הטיפולית, טכניקות ואולי אפילו לבקש חוות דעת של מישהו נוסף מהמכון (4 עיניים רואות טוב יותר). 5- חבל לזרוק לטימיון 3 שנים של אימונים, אולי אפשר להמשיך בדברים מסוימים שלא יזיקו לך. תתיעצי עם המאמן והמטפל שלך. בכל מקרה שמרי על הכושר הגופני. שיהיה בהצלחה

דה קרוון

כדאי אולי לשקול התאמת סד, בדרך כלל נעשה בריפוי בעיסוק. הסד מאפשר מנוחה לגיד המודלק. ישנה אפשרות לשים אותו רק ללילה או בשעות מנוחה, ואם יש שיפור ניתן אולי בהדרגה לחזור לפעילות ממנה נמנעת עד עתה. כל זה רצוי אולי לנסות לפני הזרקה, כטיפול שמרני.ישנם גם חבישות שניתן לקנות שיכולות לעזור. אלו של הריפוי בעיסוק נעשות בהתאמה אישית. תבדקי בקופת החולים אליה את שייכת.

למעלה