debit card

טיפ_טיפ

New member
debit card

האם בארץ יש debit card
במידה ויש, האם ניתן להפוך אותו לבינ"ל

goldy

New member
מהם מאפייני הכרטיס?

אולי הוא מוכר כאן בשם אחר.

ReRemix

New member
כן. נקרא DIrect

מבית ישראכרט (במקרה שלי - בנק הפועלים) הוא לא בינלאומי ואני גם לא חושב שיש Direct שהוא כן בינלאומי. כמה סיבות שלא היית רוצה \ צריך אותו בינלאומי : 1) יש לו Limit יומי שונה מכרטיס אשראי (ונמוך יותר, כזה שלא מתאים לחו"ל, בהנחה שאתה משכיר חדר במלון ב-100$, אוכל ב-20$ וקונה עוד כמה פריטים ונגמר ה-Limit). 2) עסקאות בחו"ל בלאוהכי לא נסלקות (מופיעות בחשבון) באותו היום בשיראל. ** יש לך חשבון בחו"ל ? אם כן -- תשמר אותו. ותבצע עיסקאות בחו"ל עם אותו כרטיס.

טיפ_טיפ

New member
המטרה

המטרה היא שליטה יותר טובה על ההוצאות בעיקר בנסיעות לחו"ל. אני מכירה כמה קולגות אמריקאים שיש להם כרטיס DEBIT ורק בו הם משתמשים בחיי היום יום. מצד אחד -בארנק יש רק כסף קטן. מצד שני- שליטה טובה יותר על התקציב גם בנסיעות לחו"ל. על המלון והאוכל אני משלמת בכרטיס CREDIT, כך שזו לא הבעיה. הבעיה בשימוש היא הצורך האינסופי למשוך כל הזמן כסף וכך נוצר מצב שאני מושכת כסף, מתוך חשש לצורך עתידי כלשהו וחוסר במכונת ATM זמינה בפועל רוב הזמן הכסף "סתם" בארנק, והביזבוזים חוגגים.

ReRemix

New member
האם את נוסעת הרבה לחו"ל ?

אם את נוסעת הרבה ...נאמר לאירופה, פתחי חשבון שם. אני מחזיק חשבון אמריקאי ב-HSBC, כרטיס DEBIT,משלם 0 עמלות ויש סניפים בהמון מקומות בעולם. למרות שברגע שיש את ה-DEBIT הסניף מיותר. (יש אפילו בתל אביב) ואם לא...כבר זיהית את הבעיה - חשש מאיבוד השליטה והמעקב על ההוצאות - פתרון ? לנהל את ההוצאות ולרשום הכל תוך כדי הטיול. מעמסה קלילה בהשוואה לתוצאות. שחייתי בארה"ב שילמתי 95% מהוצאותי ב-DEBIT, קשה היה לתפוס אותי עם מזומן בכיס, אולי 20$. אין ספק שככלי שמשרת חיסכון וניהול הוצאות הוא פנטסטי. כבר כתבתי פה בעבר , שניגשתי למנהלת חשבון שלי בארץ וביקשתי כרטיס כזה היא אמרה בתמיהה "אתה בטוח ?! אתה יודע שזה כרטיס שאנחנו נותנים רק לממש עניים ? ? ?" צחקתי ואמרתי לה שלא אכפת לי שייחשבו שאני עני כל עוד אני לא. מאשר להראות עשיר ולהיות עני.

goldy

New member
הפיתרון בשבילך הוא לא כרטיס

אלא תיכנון הוצאות. עלייך קודם לתכנן, לא קודם לבצע.

למעלה