DECAPEPTYL 8 -{

orly_lucky

New member
DECAPEPTYL 8 -{

קיבלתי זריקת DECAPEPTYL 0.25 לפני ביוץ, האם הזריקה היא כמו כוריגון ותוך כ36 שעות ביוץ? והאם אח"כ גם יש להמתין לפני בדיקת הבטא מחשש לשאריות?

orly_lucky

New member
שוב מנסה...

אני קצת מבולבלת מכיוון שקראתי בפורומים השונים שדקפפטיל נותנים לדיכוי הזקיקים ולי הרופא אמר שזה יגרום לביוץ כמו כוריגון רק קצת מבוקר יותר, נשמע הגיוני??? אני עם 6 זקיקים בגודל 20-22 ורציתי לדעת תוך כמה זמן יהיה הביוץ ממתן הזריקה (כמות 0.25)

עמית@

New member
אולי הרופא רוצה לוודא שלא

יהיה לך ביוץ מוקדם, נותנים לפעמים מדכא ממש לפני השאיבה/הזרעה על מנת לשלוט בתגובה, לדעתי את צריכה להתקשר אליו לוודא מה כוונתו, כדי למנוע טעות

orly_lucky

New member
היה לי חשש לגירוי יתר

הייתי צריכה לעבור הבוקר הזרעה עם כוריגון ובשל רמת E2 גבוהה בוטלה ההזרעה והוא אמר לי לקחת דקפפטיל שגם גורם לביוץ אך עדין יותר מכוריגון, ובמקום הזרעה לקיים יחסים לבד. הענין לא ברור לי בגלל שחיפשתי בפורום וזה לא מוזכר כמקדם ביוץ, אני לא יכולה להשיג את הרופא ואני ממש מבולבלת.

לא מכירה את שיטת הטיפול הזאת

ומעיון בתנ"ך (המדריך המלא לפריון) אני רואה התייחסות לדקפפטיל רק למטרות דיכוי לפני שמתחילים בפרגונל או מטרודין. עד כמה שידוע לי, הדקפפטיל גורם להפרשה מוגברת של הורמונים ובכך ל"פקק תנועה" בגוף וזה גורם לדיכוי (אחרי שבועיים בערך). יכול להיות שבזמן ההפרשה המוגברת יופרש גם ההורמון הגורם לביוץ וזה יעשה את העבודה במקום הכוריגון. אני מניחה שזה כך, אבל אני לא יודעת באופן וודאי. בכל מקרה, הדקפפטיל לא מכיל את הורמון ההריון ולכן לא "יבלבל" את בדיקת ההריון. לא כדאי לעשות בדיקה מוקדמת מידי כי גם אם יש הריון - לא רואים מיד בדם את ההורמון. בהצלחה! חנה

שלום אורלי

הסבר הטיפול שלך הוא כניראה כך: למעשה היית צריכה לעשות את ההזרעה היום במקביל לביוץ היות והמערכות הישתבשו אצלך הפעם (זו תופעה מוכרת וידועה -אל דאגה ) והיתפתח בין היתר גירוי יתר שחלתי-שבגללו פעמיים מבטלים בכלל את ההפרייה או ההזרעה- לכן אפילו שההזרעה לכאורה הישתבשה-הרופא עדיין מנסה להציל משהו בכך שהוא מישתמש בדקפפטיל -היות שהבציות כבר הגיעו לגודל הראוי ולבשלות. ולכן במקרה כזה מישתמשים באנלוגים (כגון דקפפטיל) כך שאפשר להמתין ללא חשש אף לגודל בציות של עד24 מ"מ והאנלוג גורם שאף שיש זקיק גדול עדיין הביוץ מיתעכב -לכן מה שנישאר זה הדרך הטיבעית כיוון שהביוץ יתרחש בזמן הקרוב-רצוי שתישאלי את הרופא פרטים יותר מדוייקים על זמן הביוץ המשוער לרשותם תמיד -דוקטור לופלוף

orly_lucky

New member
תודה ../images/Emo51.gif

נראה לי שדי קלעת לרעיון שהרופא התכוון ואם לסדר את הבנתי אתה אומר שבשל הזקיקים הבשלים אך הגירוי יתר הדקפפטיל בעצם ידחה את הביוץ ואז אני אבייץ לבד וללא הורמונים? טוב מחר אתיעץ שוב עם הרופא לוודא. תודה

עוד הסבר

למרות שאת מבולבלת כדברייך תישתדלי לכתוב ברור את הבעייה וביחד (נקווה שלא יהיה לך צורך בזה עוד ) קראתי שוב את דברייך כפי הבנתי היום היית צריכה לעבור הזרעה לכן רצוי שתדעי עוד פרט -הכוריגון תפקדיו רבים .תפקידו העיקרי הוא- לגרום להבשלת הביצית והכנתה להפרייה וזה הכוריגון שנותנים 32 -36 שעות קודפ ההזרעה ,ההפריה .כמו כן כוריגון ניתן גם למטרת חיזוק פעילות הגופיף הצהוב המפריש פרוגסטרון - דבר החשוב לחיזוק השרשת ההריון ובקשר לביוץ-לפי דברייך הזקיקים כבר הגיעו לגודל 22 מ"מ ומסימום שהם יכולים להגיע זה ל24מ"מ (תודות לאנלוגיים כפי שציינתי לעיל) ושיעור הצמיחה הנורמלי הוא בין1-ל4 מ,מ ליום לכן הביוץ הוא ב24 הקרובות ועלייך להיתנהג בהתאם לכך בתודה דוקטור לופלוף

נועם@בת

New member
הדקפפטיל יביא לביוץ לא לדיכוי

הדקפפטיל עובד על ההיפופיזה, למעשה זה חומר שעובד בצורה די דומה לאיקקלומין. מיד כשהוא ניתן, הוא מגרה את ההפיפופיזה להפריש LH וFSH. אלא שכמות הדקפפטיל שניתנת היא כל כך גדולה- שהיא פשוט מביאה את ההיפופיזה ל"פעילות יתר" שמביאה להפסקה מוחלטת של הפרשת ההורמונים מההיפופיזה. במצב של גרוי יתר של השחלות, מתן כוריגון יכול להחמיר מאוד את הגרוי, ומצד שני ללא כוריגון או LH יתכן שרק זקיק אחד יבייץ ויהרוס את הסיכוי של היתר. ולכן דקפפטיל יכול להביא להפרשת LH בכמות גדולה אבל לא מסוכנת שתביא לביוץ. הדקפפטיל גם לא משפיע אחר כך על בדיקת ההריון. נשארה כמובן התעלומה- מתי תבייצי
אז מאחר וזה לא ידוע, צריך להקדים ולעשות מצוות כבר עכשיו
ולחזור על זה כל יום או יומיים (אם הזרע חלש- רק כל יומיים. אם תקין ויש לכם כוח- אז כל יום). סביר להניח שאת הביוץ תרגישי בלי בעיה, כי יהיה יותר מזקיק אחד שיבייץ. זהו, הגיע הזמן לעשות אהבה, כי מזה נולדים בסוף ילדים
גמר חתימה טובה נועם

orly_lucky

New member
נועם, הצלת אותי ../images/Emo24.gif

אמרת לי בדיוק את מה שהרופא אמר וסוף סוף אני רגועה שזה באמת ייצור ביוץ ולא דיכוי, תודה

למעלה