did u know that the FIRST MATRIX

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
did u know that the FIRST MATRIX

was designed to be a perfect human world חזרה למקורות אנשים מקור ההשראה המרכזי שלנו מאטריקס
כל מקרה אני שומע לי את הקטע המונולוגי של אייג´נט סמית´ שמספר לנו שהמציאות מוגדרת על פי הסבל כלומר אנחנו בעצם מתפתחים על ידי סבל וכאב הוא אומר גם שהרעיון של עולם מושלם היה כמו חלום שהמוח הפרימיטיבי שלנו ניסה להתעורר ממנו לא ממש קלטתי את זה סביר להניח בגלל השעה אבל גם התובנה של הגדרת המציאות על פי הסבל היא לא ממש עוזרת כי איני מצליח לחשוב על דרך יעילה לנצל את הידע/מחשבה/גישה הזאת

srullli

New member
איך שאני מבינה את זה :

הרעיון הוא שעולם מושלם אנחנו כנראה בטעות מפרשים כעולם שיש בו רק טוב, שאין בו סבל וכאב, כשלמעשה המצב הוא הפוך , כלומר דרך ההסתכלות שלנו היא מוטעת . הכוונה היא שברגע שחשים בכאב ובסבל , בהתחלה מתמלאים ברחמים עצמיים וכאלה דברים, אבל בדר"כ זה לא מצב מתמשך לנצח, כי ישנה גם ההתפכחות, הרגע שבו מבינים שמשהו כאן לא בסדר, ומנסים דרכים שונות להתגבר על הסבל ומה שהביא לכך שהוא בכלל הגיע ..... וכך בעצם אנחנו גם מתפתחים ומתקדמים מבחינה אישית (למרות שאפשר סה"כ לעשות את זה גם ללא הסבל ההתחלתי, אבל אולי הסבל מביא לדברים יותר קיצוניים ומשמעותיים), אך כמובן גם מבחינה קולקטיבית (סבל זה לא רק משהו אישי לאדם אחד בלבד....), כלומר: אם כל העולם היה טוב, ולא היינו חשים בכלל בכאב, היינו בעצם נמצאים במן מצב סטטי כזה ולא משתנה, היינו יכולים להישאר תקועים באותה מידה בעידן הפרימיטיבי יותר, כי פשוט מעולם לא היינו מזדקקים לאיזושהיא התקדמות, וכך בעצם אפשר לומר שזה לא עולם מושלם , כי הוא היה חסר תועלת, לא היה למה לחיות, ולמה לשאוף, ולאן להתקדם..... הוא היה סתמי... ולא בגלל שיש תמיד תכלית לכל ההתקדמות הזאת.... אבל מצד שני זה איזשהוא צורך בכל אדם, אני חושבת.....להתקדם הלאה . אז בעצם הסבל נותן לנו איזה מן רגע של עצירה של כל מה שאנחנו עושים, וגורם לנו לחשוב ולהשתנות ..... במצב של שמחה תמידית היינו נשארים מי שאנחנו בלי יכולת לבדוק במה אנחנו לא בסדר, בלי יכולת להתנסות בדברים חדשים .... אאאממממ.... כן ! מקווה שהובנתי
PS ברוך שובך איתיסיי !

RedStorm

New member
זו הסיבה שאני

לא מאמין בקומוניזם. (יש קשר , לא?") עולם מושלם , כולם שווים וכו´ נראה לי יהפכו את החיים של הפרט את החיים האינדיוידואלים לסיוט ועוד משהו אני מאמין שאין טוב בלי רע. בגלל זה עולם מושלם לא נראה לי אפשרי

חזיר בר

New member
אתה רוצה להגיד לי

שאם לי יהיו אנשים רעבים לא יהיו אנשים עניים אז זה יהיה סיוט? (?)

Chot

New member
רגע, אההה

"אנשים רעבים זה לא סיוט" נאמר בקשר לקומוניזם או לעולם מושלם?

חזיר בר

New member
זה בכלל לא העניין

אתה הצגת מצב בו הקומניזים מצליח וטענת שזה סיוט אני פישטתי את זה והראתי לך איך זה לא סיוט,זהו.

והדבר זה מזכיר לי

את הסדרה" מסע בין כוכבים " וויאג´ר בו למעשה גזע הQ חי חיים מושלמים לכאורה כי הם הרי יכולים לעשות כל מה שהם רוצים אבל למעשה חייהם משעממים בגלל זה ושום דבר חדש לא קורה להם, כאשר באחד הפרקים הטובים ביותר בסדרה מסופר על אחד מרצפ הQ שרוצה להתאבד וכו´ וכ´ו,,, פרק מצויןןןןןןן

למעלה