Diez años de Soledadעשר שנות בדידות

גרי רשף

New member
Diez años de Soledadעשר שנות בדידות

לפני כמה וכמה חודשים טובים גיליתי את Radio Gaucha- תחנת הרדיו של המוזיקה הפולקלורית באינטרנט, ובין כל השירים שאת חלקם הכרתי מספריית התקליטים והקסטות הצנועה שלי, משכה את תשומת ליבי זמרת עם קול לא מוכר, לאו דווקא מרשים במיוחד אבל כזה שמשך את תשומת ליבי. ברדיו האינטרנט אין קטעי קישור וגם אין כותרות, ולכן לא יכולתי לדעת מי הזמרת, בת כמה היא, איך היא נראית וכו'.. לא שזה כל כך עקרוני- הרי אם השיר יפה אז מה צריך יותר מזה, אבל תמיד טוב לדעת קצת רקע. כשהגעתי לארגנטינה לפני מספר חודשים, שכרתי מכונית ליום אחד, ותוך כדי נהיגה גיליתי שיש דיסק ברדיו של המכונית שמישהו כנראה שכח. הפעלתי אותו מתוך מחשבה שמדובר בפופ מקומי, אך להפתעתי התברר שמדובר בדיסק של אותה זמרת אלמונית, ומהכתוב על הדיסק גיליתי ששמה Soledad (בדידות בספרדית, וקצת מוזר שיש שם פרטי כזה). מאוחר יותר קניתי דיסק כפול שלה שמסכם עשר שנים על הבמה ושמו Diez años de Soledad (בקריצה לספרו של גבריאל גארסיה מארקס). מעטיפת הדיסק הילדותית ומההופעה הפומבית המוקלטת בו אפשר להבין שמדובר בזמרת בשנות העשרים לחייה שפונה בעיקר לבני נוער, ומבצעת חידושים (Covers) למוזיקה פולקלורית. בעיני היא מצטיירת כגרסה ארגנטינאית של נינט, החידושים שלה מקבלים פרשנות מעט מודרנית אך עדיין שומרים על הרוח המקורית, ומן הסתם דרכה הצעירים נחשפים למוזיקה הזאת שקרנה ירד בעשורים האחרונים. בסך הכל נחמד להאזין לה, ואני כאן הרחק משם לא צריך להרגיש נבוך מכך שאני מאזין לכוכבת ילדים, ומי שיגיע לשם שירשום לפניו שבקרב אלו שבעניינים היא מכוּנה Sole ואף יש למעריצים שיר עידוד כמקובל במגרשי הכדורגל: Ole ole ole ole Sole Sole..

yaelgro

New member
La Sole

הי גרי,שמי יעל, ואני מנהלת את מועדון המעריצים הרשמי של סולדד בארץ. אז נכון, בארץ היא מוכרת בעקבות השתתפותה בסדרה "פינת אור", ולכן רוב המעריצים שלה הם צעירים(אני הכי מבוגרת ואני בת 24. אבל בחישוב לא מובאים אנשים ילידי ארגנטינה שעלו לארץ ואוהבים את המוסיקה שלה). כרגע אני בשליחות בארגנטינה, ופה היא ממש לא כוכבת ילדים. הולכים לראות אותה אנשים בכל הגילאים, ואני אישית מכירה פה אנשים בני 60 שאוהבים מאוד את המוסיקה שלה. אני למשל, ממש לא מסכימה שהיא גירסא ארגנטינאית של נינט. כמו כן, לא כל השירים הם חידושים. בדיסק הנוכחי למשל, היא כתבה 3 מתוך 10 השירים(בזה עם השירים החדשים, לא בזה עם הלהיטים מכל השנים). בדיסק הקודם היא חיברה 4, ובדיסק שלפניו היא היתה שותפה לכתיבה של 2 שירים. אני כן מסכימה עם הקביעה שהיא החזירה את הצעירים הארגנטינאים לשמוע פולקלור מקומי, מה שבמשך הרבה שנים היה רדום. מה גם שהיא פתחה את הדרך לזמרי פולקלור מקומיים רבים, שהיום מאוד מצליחים, כמו Chaque?o Palavecino, Abel Pintos, Tamara Castro, ועוד. בנוסף, יש לי את הכבוד להכיר אותה ואת אחותה(ששרה איתה), באופן אישי, והלוואי וחצי מהאומנים שיש בארץ יתנהגו כמו שהן מתנהגות. בארץ מוכרים חלק מהדיסקים שלה, ויש חנויות שאם אין את הדיסק שרוצים הם מזמינים במיוחד מארגנטינה. ממליצה בחום! עד לפני חודשיים ניהלתי אתר בעברית שהכיל את כל המידע עליה, אך עקב המעבר לארגנטינה, נאלצתי מבחינה כלכלית להשהות את העניין. לכן, אם מישהו רוצה מידע נוסף, מוזמן לפנות אלי, או להכנס לאתר הרשמי שלה www.laSole.com יעל.

גרי רשף

New member
איפה היית עד עכשיו?../images/Emo24.gif

מאיפה יכולתי לדעת את כל זה?.. הרי את בעצמך רואה איך אני מלקט אינפורמציה, ומבינה עד כמה קשה לאהוב מוזיקה מרחוק! אינני עוקב אחר כל הסדרות ולא ידעתי שהיא מופיעה שם, אבל התרשמתי מהעיצוב של העטיפה ומהאינטראקציה עם הקהל (!Hola chicos) שלא מדובר בישישים כמוני. אינני מזלזל בה (וגם לא בנינט), ומוצא חן בעיני שצעירים באים לשמוע אותה שרה Chacareras.. איזה יופי! ראיתי שיש לה דיסק משותף עם Horacio Guarani שהוא שם דבר (לצערי לא קניתי), ושמתי לב שהיא שרה עם עוד מישהי (וממך אני מבין שזו אחותה). תודה על המידע, והמשיכי לעדכן אותנו..

Matanhirsch

New member
חחח סולדד מ"פינת אור"??

גם אני אהבתי אותה פעם כשהתוכנית הייתה משודרת...עכשיו אני בן 18 ואני לא ממש מתעניין בה או בשירים שלה האמת. אבל היא באמת הייתה זמרת טובה,בסדרה לפחות.

yaelgro

New member
not only in TV

sorry for the english, it´s just that i don´t have mi pc yet, and hebrew I have only at work. About Soledad... Her music is great. she has energy that never ends!! if you compare her voice in 96 and her voice now, she has changed alot! I really recomend u to listen to her new songs.​

yaelgro

New member
the CD with horacio

just 10 days ago she sang with him in Cosquin. The cd with horacio is the one that I like the less. although her sister in this cd has 2 songs that are relly really good!! We´ll keep in touch, and I´ll be more then happy to give more info about her.​

skooby

New member
אני גם אווהבת לשמוע את סולדד

ואני גדולה ממך ב4 שנים שלמות!!! זה עושה אותי למעריצה הכי זקנה בארץ
???? חחחחחחחחחח יש לה קול נפלא ושירים ממש יפים!

skooby

New member
זה אכן שיר יפה ../images/Emo13.gif

אבל גםA dionde vallas יפה!!!

אלון 58

New member
שאלה טכנית.

את נמצאת בארגנטינה,איך יש לך אפשרות להקליד אלינו בעברית?כשהייתי שם לפני חודשיים כמעט,הלכתי לנקודות אינטרנט,והמחשבים שם היו די מוגבלים מבחינת בחירת שפות,אם יש לך אפשרות להשיב לי,אשמח לדעת איך זה אצלך בנושא. שליחות נעימה שם!

yaelgro

New member
as I wrote before

I have Internet in Hebrew at work. by the end of this month, I´ll also have internet in hebrew in my home.​

אלון 58

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif

Muchas gracias por la informacion,y exito con tu mision en Argentina,no olvidas escribir en Hebreo cuando puedes.​

גרי רשף

New member
כן- גם במקום בו אני עובד..../images/Emo3.gif

בברילוצ'ה הייתי בקפה אינטרנט בו היה ניתן לגלוש בעברית (מול מלון El Ciervo Rojo המשמש בעיקר ישראלים).

la nenita

New member
soledad

גם אני אוהבת את השירים של סולה ובביקורי בארגנטינה הלכתי להרבה פסטיבלי פולקלור ששם היא הופיעה... אחרי הכרות איתה אני יכולה לומר שהיא לא רק זמרת מדהימה היא גם בנאדם מקסים... את האמת שנחשפתי לפולקלור הארגנטינאי בזכות השירים שלה... מומלץ בחום

למעלה