Digimon Original Story - חלק שני

Snake Bandage

New member
Digimon Original Story - חלק שני

היום אני אתמקד בדרמה השנייה, Digimon Original Story - Spring 2003. הדרמה הזו מתרחשת באביב 2003, אחרי ההרפתקאות של הילדים הנבחרים החדשים ב-2002. אין אינדיקציה למתי בדיוק האירועים בדרמה מתרחשים, לפני או אחרי הסרט Diablomon Strikes Back. כמו בדרמה הקודמת, כל אחד מששת הילדים - דאיסקה, מיאקו, איורי, טאקרו, היקארי וקן - זוכה לטראק משלו. Goggles (משקפת - דאיסקה) תקציר: דאיסקה מתרגש מאוד, כי בשנת הלימודים החדשה הוא יהיה חלוץ מרכזי קבוע בקבוצת הכדורגל של בית הספר. ילד קטן שואל אותו על המשקפת שלו, ודאיסקה מדגיש שטאיצ'י לא נתן לו אותה, אלא הפקיד אותה בידיו של דאיסקה. כשדאיסקה אומר שהמשקפת גורמת לו להרגיש חזק, הילד הקטן אומר שגם הוא רוצה להיות חזק, ומספר שיצורים לבנים ושחורים מפחידים לקחו את כולם בשבי והרדימו אותם... דאיסקה מבין שהוא מדבר על המתקפה של וואמדמון ב-1999, שבה הוא והמשפחה שלו נחטפו ונכלאו במרכז הועידות של אודייבה. הילד הקטן מדבר על ילד עם משקפת ודינוזאור ענקי, שהביס את היצורים הרעים יחד עם החברים שלו. גם הילד הקטן רוצה כוח כזה, כדי להגן על המשפחה שלו, ודאיסקה מעודד אותו ואומר לו שיום אחד גם לו יהיה כוח כזה; לדאיסקה יש את המשקפת שלו, שנותנת לו בטחון ועוזרת לו להאמין שיש לו את היכולת לבחור נכון. השיחה הזו גורמת לדאיסקה לחשוב שאולי בעתיד גם הוא יעביר את המשקפת למישהו אחר. בינתיים, הוא יעבוד קשה ויעשה כל מה שהוא יכול. פרטים מעניינים: * טאיצ'י הפך לשחקן קבוע בקבוצה בכיתה ה', בעוד שדאיסקה הופך לשחקן קבוע רק בכיתה ו'. זה לא מבאס את דאיסקה יותר מדי, אלא רק גורם לו לרצות להשתפר. * דאיסקה מצא את המשקפת הישנה שלו בבית שלו; הוא באמת התחיל לשים אותה על הראש שלו כדי להיות דומה לטאיצ'י. * דאיסקה לא זוכר הרבה ממה שקרה בזמן המתקפה של וואמדמון ב-1999. ההורים שלו וג'ון לא זוכרים שום דבר מהמתפה. * אחת מהעצות שדאיסקה נותן לילד היא שקודם כל, הוא צריך לוודא מי האויבים שלו; לברר קודם אם מי שהוא עומד מולו טוב או רע. באמת יש לו הרבה ניסיון עם רשעים שבסוף לא היו רעים כל כך. * הילד הקטן הוא דמות נוספת בטראק, ונשמע מאוד כמו גרסה מינאטורית של דאיסקה (יש להם את אותה מדבבת). תיאוריה רווחת של מעריצים היא שזו שיחת העצמה של דאיסקה עם עצמו. Keyboard o Uchinagara (להקליד על המקלדת - טאקרו) תקציר: טאקרו כותב במחשב, ומתייעץ עם פאטמון לגבי הפרוייקט החדש שלו; ספר על ההרפתקאות של הילדים בעולם הדיגיטלי. למאזינים הוא מספר שלמרות שעברו שלושה חודשים מאז שהם ניצחו את בלייל וואמדמון, העולם לא שוכח את האירועים שקרו מסביב לעולם, וכולם עדיין מדברים עליהם בטלוויזיה ובעיתונים. נאטסוקו, אמא של טאקרו ויאמאטו, והירואקי, אבא של סורה, מופיעים הרבה בתקשורת כ-"מומחי דיג'ימונים", אחרי שהילדים סיפרו להם כל דבר שהם יכולים לספר על העולם הדיגיטלי. נאטסוקו אפילו הופיעה בתוכנית הטלוויזיה של הירואקי, שהוא הרי הגרוש שלה. למרות כל הבלגן, הזהות של הילדים עדיין סודית; טאקרו אומר שכרגע, אנשים עדיין לא בשלים מספיק כדי להבין את הקשר בין הילדים לדיג'ימונים, ולכן עדיף להם לשמור על זהותם בסוד עד שהזמן יגיע. טאקרו אומר שאמא שלו אמרה שיהיה יותר טוב אם הוא והילדים האחרים יספרו לתקשורת על הכל בעצמם, ומציע לו בצחוק לכתוב ספר. היא איחרה את המועד; הוא כבר התחיל לכתוב. אבל הוא תקוע; הוא עדיין לא יכול לכתוב את החלק שמתאר את הקרב בין אנג'מון לדווימון. הוא מחליט לשמור את החלק הזה ליום שבו הוא יהיה בוגר ובשל יותר. פרטים מעניינים: * בהתחלה, טאקרו כותב על קרב הסומו בין פאטמון לאלקמון בכפר הראשוני. לקראת סוף הטראק הוא מגיע לחלק שבו ליאומון קיבל תוספת כוח מגלגלי השיניים האפלים וניסה להרוג אותם, כשפאטמון מחליט ללכת לישון. * מסתבר שהירואקי לא סתם עובד ב-Fuji TV; הוא כתב עם תוכנית משלו. הוא התעקש שהילדים לא יתראיינו בעצמם כי הוא מה שטאקרו קורא לו "איש של כבוד"; הוא לא מוכן להטריד אנשים שלא לצורך, אפילו אם זה אומר שהוא יפספס סקופ גדול. * יש כמה דברים שמביכים את טאקרו, עכשיו שהוא חושב עליהם שוב. הוא מזכיר בקצרה שניים מהם: הפעם שהקבוצה התפצלה אחרי ההיעלמות של טאיצ'י ופיקו דווימון הצליח לעבוד עליו ולגרום לו לריב עם פאטמון ולזרוק את הדיג'יכלי שלו, והפעם שהוא נתן אגרוף לקן כשהוא עוד היה הקייזר. Ohakamairi (ביקור בקבר - איורי) תקציר: איורי וארמדימון הולכים לקברו של אבא של איורי, הירוקי. איורי אומר לארמדימון שהוא רוצה לספר לאבא שלו על זה שהוא הלך לעולם הדיגיטלי, ושהוא רוצה להציג את ארמדימון בפניו. אחרי שהם מבקרים בקבר, איורי אומר שהוא תוהה לגבי האדם שאויקווה היה, וכשארמדימון אומר שברור שהוא היה אדם רע, איורי מפקפק בכך. אחרי הכל, למרות שהוא עשה דברים רעים, בסוף הוא החיה את העולם הדיגיטלי. הירוקי היה חבר של אויקווה, אז הוא בטוח היה יודע. הוא לא מסוגל לסלוח לאויקווה על הדברים הרעים שעשה, אבל החוויה הזו גרמה לאיורי לחשוב, והוא רוצה לדעת למה אויקווה עשה את מה שעשה. אבל זה דבר שהוא יצטרך ללמוד, והוא מזמין את ארמדימון ללמוד איתו ביחד. פרטים מעניינים: * איורי הולך לקבר של אבא שלו כמה פעמים בשנה; למרות שהוא לא חי, איורי מספר לו מה שקורה בחייו, ומתייעץ איתו על דברים שהוא לא מבין. משום מה, כשהוא מתפלל מעומק ליבו ליד הקבר של אביו, הוא יותר מה הוא צריך לעשות. * ארמדימון שואל הרבה שאלות טיפשיות וחמודות כאלה; כשאיורי אומר לו שהוא מספר לאבא שלו על מה שקורה לו, ארמדימון שואל בפליאה אם קברים יכולים לדבר. * שימו לב לפקפוק של איורי בדעה של ארמדימון על אויקווה. ארמדימון הוא כמו ילד קטן, ולכן המסקנה המיידית שלו היא שאויקווה היה אדם רע. אבל איורי גדל ולמד מההרפתאות שלו בעולם הדיגיטלי. בתחילת 02, הוא היה ילד קטן וסקרן, שראה את העולם בשחור ולבן. הוא חשב שמי שטוב תמיד יהיה טוב, ומי שרע תמיד יהיה רע. לכן הוא לא היה מוכן לקבל את קן בהתחלה; הרי הוא עשה דברים נוראיים כשהוא היה הקייזר, אז למה שהוא יקבל אותו? אבל דאייסקה צירף את קן לחבורה, והילדים האחרים קיבלו אותו, ולמרות שלקח לו זמן, איורי הבין שקן הוא אדם טוב לב, שמצטער ומנסה לכפר על כל חטאיו, וקיבל אותו גם הוא. בסופו של דבר, הוא היה זה שרץ לאויקווה וניסה לעזור לו להיכנס לעולם הדיגיטלי ולהגשים את החלום שלו. הוא אחת מהדמויות המפותחות ביותר ב-02, אם לא *ה*דמות המפותחת ביותר. * איורי לא מוכן לסלוח לאויקווה על מה שעשה; חוש הצדק שלו עדיין מונע ממנו לסלוח על פשעים כמו שאויקווה ביצע. * ארמדימון טוען שאיורי אוהב ללמוד. * כמו בטראק של דאיסקה, גם כאן הדמות השנייה, ארמדימון, היא ממשית ובעלת שורות משלה. ארמדימון ממילא מדובב על ידי המדבבת של איורי ביפן, אז זה לא מפתיע במיוחד.

Snake Bandage

New member
המשך...

Chuugakusei ni Narimashita (הפכתי לתלמידת חטיבת ביניים - מיאקו) תקציר: מיאקו... מתנהגת כמו מיאקו. פסיכית הבחורה הזאת. היא מתחילה בזה שהיא עכשיו תלמידה בחטיבת הביניים. היא טוענת שהיא נראית יותר בוגרת... ו, אה, שמידת החזייה שלה עלתה. *שיעול* אבל אז היא מודה שהיא משקרת, ואומרת שבגלל שזו דרמת רדיו, אסור לה לשקר. היא מדברת על כך שיש לה משקפיים חדשים; היא מתארת אותם כמשקפיים עם קצוות מחודדים, ואומרת שהיא נראית כמו מנהלת חברה מרושעת. היא במועדון המחשבים של בית הספר ועדיין ממקססת את המוזיקה של הלהקה של יאמאטו. היא מספרת שלפני כמה זמן, יאמאטו לא אהב משהו שהיא מיקססה עבור הלהקה ואמר "אנחנו לא להקת טכנו!", וזה גרם להחליט שהיא תקים להקת היפ-הופ/טכנו שגם רוקדת! היא שואלת את כל הילדים הנבחרים הצעירים אם הם רוצים להצטרף ללהקה (ומחקה את כולם... זה אחד מהדברים היותר משעשעים ששמעתי), אבל אף אחד לא מעוניין (חוץ מדאיסקה, שרוצה לשיר ולנגן בגיטרה, אבל הוא די גרוע בזה ומיאקו ממילא מחפשת כרוז ולא זמר). אז היא מוותרת על הרעיון. ואז היא מתחילה לקשקש על האובססיה החדשה שלה, תה שחור. פרטים מעניינים: * מיאקו לוקחת פטיש ענקי ומרסקת את הקיר הרביעי המסכן ללא רחם. * קושירו הוא הנשיא של מועדון המחשבים של חטיבת הביניים. הוא רק בכיתה ח', ובדרך כלל קפטנים של קבוצות ספורט ונשיאים של מועדונים בבתי ספר יפניים הם בכיתה הכי גבוהה, אז זה כבוד גדול. * כשיאמאטו דחה את המוזיקה שלה, מיאקו רצתה לומר לו שהוא מוזר, כי הוא מנגן R&B בגיל כל כך צעיר. איזה בחורה לא קשורה. ם_ם * איורי נבהל וטוען שהוא לא יכול להיות בלהקה, וארמדימון הסכים. מיאקו לא מאמינה לו, כי הוא וארמדימון כל כך ניהינו להקליט את שירי הדמות שלהם! ...אמרתי לכם שהיא מרסקת את הקיר הרביעי. * הוקמון מעדיף רוק כבד. * קן שולח למיאקו התנצלות באימייל, ואומר שהוא לא טוב במוזיקה. משום מה, מיאקו נעשית סופר-מנומסת ומתנצלת בפניו באימייל על כך שהיא בכלל חשבה על לבקש ממנו משהו כזה!!! קני-קן זוכה ליחס מיוחד מצידה... מעניין למה? (= * מיאקו מכינה תה שחור מושלם. או משהו. היא נורא בילבלה אותי בסוף. Haru no Hizashi (שמש אביבית - קן) תקציר: קן שם לב שהאביב הגיע, ומתחיל לדבר לאחיו הגדול, אוסאמו; זה האביב השלישי מאז שהוא מת. הוא נזכר שב-1999, אוסאמו נהג לישון במיטה העליונה במיטת הקומותיים שלהם, ושקן עצמו קינא בו ולא רצה לישון במיטה התחתונה; כשהגיע האביב, היה כל כל חם שקן זרק מעליו את השמיכה מתוך שינה, אבל אוסאמו תמיד כיסה אותו מחדש בעדינות. קן ידע תמיד שאחיו אוהב אותו, למרות שתמיד היה לו מצב רוח רע והוא היה קר לקן. קן חושב שבגלל שאוסאמו היה כל כך חכם, הכריחו אותו לגדול מהר מדי, ושהוא לא זכה להנות מהחופש של הילדות מספיק, ובגלל זה הוא היה עצבני כל כך. הוא אומר שהוא היה טיפש והבין את זה מאוחר מדי; הוא ניסה להיות גאון כמו אוסאמו, או אפילו יותר טוב מאוסאמו, אבל בסוף היצר השתלט עליו והוא ניסה להיות הגאון היחיד, ולחסל את כל מי שעומד בדרכו. הוא חושב שזו הייתה נקמה, אבל לא ברור לו נגד מי... כנראה שנגד עצמו. הוא אומר שלמרות שהוא עבר את אוסאמו בגיל, הוא לעולם לא יוכל להיות יותר טוב מאוסאמו. אבל אין לו בעיה עם זה יותר. הוא הפסיק לשאוף לדברים שהוא לא יוכל להשיג, וזה בסדר שיש דברים שהוא לא יכול לעשות, כי יש דברים שהוא *כן* יכול לעשות. בסוף קן מודה לאוסאמו, על כך שלימד אותו כל כך הרבה. פרטים מעניינים: * אוסמו מת באביב 2000. * קן גדל בעשרה סנטימטרים מאז אביב 2000. כנראה שהוא תמיד היה ילד גבוה, כי הוא בערך בגובה 153 סנטימטרים בגיל 11. * ב-02, השרידים של מיטת הקומותיים של קן ואחיו עדיין קיימים; הוא ישן במיטה העליונה, כמו שהוא רצה, והמיטה התחתונה פורקה. * כשקן מדבר על הניסיון שלו להיות יותר טוב מאוסאמו, הוא נשמע יותר ויותר כמו הקייזר. * קן כבר יותר גדול ממה שאוסאמו היה במותו; מכיוון שקן יהיה בן 12 ב-2003, זה אומר שאוסאמו היה בן 11 במותו. הוא בן אותו הגיל של קושירו ומימי. Hikari no Partner Nyuumon Kouza (קורס ההכנה לשותפים של היקארי - היקארי) תקציר: היקארי מקליטה קלטת הדרכה לילדים נבחרים חדשים. היא מציגה את טיילמון, ומסבירה את שלבי ההתפתחות של הדיג'ימונים. היא מדברת על ילדים נבחרים והסיכויים שהאחים שלהם יהפכו לילדים נבחרים בעצמם. היא אומרת שבינתיים, רק תלמידי בית ספר יסודי הפכו לילדים נבחרים, אבל ככל שהמספרים גדלים, יכול להיות שיהיו גם תלמידי חטיבת ביניים, תלמידי תיכון ואפילו מבוגרים עם דיג'ימונים. היא מסבירה שאם קיבלת דיג'ימון, זה אומר שנבחרת לעזור במשהו בעולם הדיגיטלי, ומתחילה לבקש שייצרו איתה קשר במקרה של קבלת שותף, אבל אז היא מקבלת אימייל, וחייבת לעצור את ההקלטה. האימייל מדאיסקה, שאומר שג'ון קיבלה שותף! במהרה היא מקבלת עוד אימייל, הפעם ממיאקו, שאומרת ששתי האחיות הגדולות שלה, מומואה וצ'יזורו, קיבלו גם הן שותפים! ועוד אימייל, מג'ו - גם שו קיבל דיג'ימון! ארבעה אנשים בבת אחת! מיד אחר כך היא מקבלת אימייל מטאיצ'י, שנמצא בעולם הדיגיטלי - ארבעת הילדים הנבחרים החדשים בצרות! היקארי וטיילמון יוצאות מיד לעולם הדיגיטלי, ונפגשות עם דאיסקה, מיאקו, איורי, טאקרו וקן; כולם באו כדי לעזור. פרטים מעניינים: * היקארי מתחילה שתי הקלטות; בהקלטה הראשונה, היא מציגה את טיילמון כחתולה שנראית יותר כמו עכבר, אבל טיילמון נעלבת, אז היקארי מתחילה להקליט מחדש. * כשהיקארי מדברת על אחים שהופכים לילדים נבחרים, היא מדברת רק על עצמה ועל טאיצ'י, על יאמאטו וטאקרו, ועל האחים פוי מהונג קונג. כנראה שאין עוד אחים שהם גם ילדים נבחרים... עד סוף הדרמה, לפחות. * כל הדוגמאות של היקארי לילדים נבחרים בגילאים לא שגרתיים הופכות לאמת תוך פחות מדקה. צ'יזורו בת 15, ועולה לכיתה ט' יחד עם יאמאטו; ג'ון ומומואה שתיהן בנות 18 ועולות לכיתה י"ב; ושו תלמיד באוניברסיטה, בן 21. * זה הטראק היחיד שכל המדבבים בדרמה משתתפים בו; כל אחד מהילדים שהיקארי פוגשת בעולם הדיגיטלי זוכה לשורה אחת. לטראק האחרון יש תוספת, שמדברת על כך שלמרות ש-25 שנים אחרי הקרב נגד בלייל וואמדמון כולם בסדר, זה לא אומר שהם חיו את כל 25 השנים האלה בשלום מוחלט. אפילו בפרק האחרון של הסדרה אומרים שהדרך לא הייתה קלה. המדריך של היקארי הפך להיות שימושי ביותר, בעוד שהספר של טאקרו התעקב עד שהוא יכל לתאר את המצבים באובייקטיביות ועם שקט נפשי. הילדים עמדו בכל הקשיים, ולא שכחו את מה שלמדו מהרפתקאותיהם עם הדיג'ימונים. האומץ והחברות. הטוהר והאהבה. הידע והכנות. התקווה. טוב הלב. והאור שלהם. ההרפתקאות שתוארו בדרמות האלה הסתיימו, אבל גם אחרי 2003, הילדים המשיכו לחיות. ולפעמים, זה מספיק.

Digi Lista

New member
הדרמה הזאת מעניינת יותר מהקודמת לפי מה שכתבת.

פה יש יותר פרטים מעמיקים על הדמויות והאירועים והפרטים האלה מוסיפים המון. התיאור של השיחה של דאיסקה(דיוויס,בנוגע לאותה הערה שלי מהשרשור הקודם)עם הילד הקטן או שבעצם עם עצמו מעוררת הרבה מאוד תהיות וזוויות פסיכולוגיות ואלה בעצם גורמים לנו להבין יותר לעומק את אחת הדמויות הבאמת מופלאות לדעתי בסדרה(טוב,אני משוחדת-תמיד אהבתי אותו,אבל זה לא העיקרון),מה גם שהעיצה שלו שצריך תמיד לוודא טוב מול מי עומדים היא חשובה ונכונה-ברגע שיודעים מי האויב ומי החברים קל הרבה יותר לאבחן באיזה כלים לנקוט כדי להביס/לצרף לצידנו את מי שעומד מולנו...חוץ מיזה הלוואי ובאמת הייתה עלילה של מי שנניח דיוויס העביר לו את המשקפת ובכך את המורשת,זה היה יכול להיות ממש מגניב למשל: "מאיפה מצאת את המשקפת הישנה והמאובקת הזאת פתאום באמצע החיים ולמה אנחנו מבזבזים עליה את זמננו במקום לשחק כדורגל?" "מצאתי אותה בארגז הישן של סבא רבא שלי זכרונו לברכה,יחד עם יומן מסע מכמה מחבריו והרפתקאותיהם" "ממי קיבל אותה סבא רבא שלך?" "לפי מה שהבנתי הוא קיבל אותה כמורשת מחבר קרוב שלקח אף הוא חלקים בהרפתקאות באותם הימים" "נשמע מעניין,מה עוד מתואר שם?..." בעודם מדברים אור חזק מציף אותם,הם נשאבים בתוך מערבולת כשמזג האוויר שוב מתבלבל כמו רוטב שוקולד,יצורים קטנים מקיפים אותם "חיכינו לכם,העולם הדיגיטלי שוב בסכנה וגם העולם שלכם..." וכך מתחילה ההרפתקאה החדשה... בכלל היה מאוד נחמד אם העלילות היו קשורות אחת לשנייה כמו בעונות אחת ושתיים,לא שהייתי מוותרת על העונה השלישית וגם הרביעית דיי נחמדה(את החמישית טרם ראיתי) אבל לא הייתי מתנגדת לעלילה עם שילוב אלמנטים מהעבר יחד עם פרטים מעמיקים יותר(אולי איזה ספין אוף)שרק יוסיפו לפרטים שהיו ידועים עד אז(מבחינתי גם הרחבה על זהות הדיג'יגורלים הראשונים כפי שמראים בסוף העונה הראשונה ועוד פרטים על מהויות+ההיסטוריה של העולמות הדיגיטליים מכול העונות היו מוסיפות) ויוסיפו מיליון חדשים. באשר לשאר הדמויות-מתגלים באמת פרטים מעניינים למשל הקלטת של קארי והספר של טי.קיי,כבר ידענו שהם נורא דומים אבל גם כאן מתגלים אלמנטים שרק קושרים עוד יותר את שני אלה יחד,הם יכלו בכיף לאחד כוחות ולהוציא סדרה שלמה של מוצרים-הם בטח היו נורא מתעשרים מיזה...בכול אופן מסתבר שבעצם קארי בקלטת שלה דיי חוזה את העונה החמישית מבחינת גילאי הדיג'יגורלים,כמובן שלא לכך הייתה הכוונה ובטח כשנוצרה הדרמה לא תיכננו את העונה החמישית(או שכן?) אבל זה עדיין משתלב לא רע... דבר נוסף שהייתי שמחה ללמוד הוא מה באמת הלך ב25 שנה ההן,אומנם מדובר בתקופה ארוכה יחסית אך לא היו מזיקים תיאורים רבים של הרפתקאות אפשריות... איורי(קודי) בהחלט מתגלה כדמות שהדרמה עושה עימה חסד בגילויי הפרטים,זו דמות שלדעתי בסדרה מעולם לא העמיקו בה ומסתבר לפי הדרמה שחבל,אומנם זו לא הדמות האהובה עליי אבל מדובר בדמות מרתקת ורבת גוונים ושווה בהחלט להעמיק בעניינה. נראה לי שבינתיים זכרתי כול מה שרציתי,במידה ואזכר עוד אשמח כמובן לכתוב ובכלל שי כמו שאמרתי יותר מפעם אחת מאז ומעולם-תמשיכי לשתף ולחלוק איתנו את הידע שלך,מדובר בתרומה מדהימה לפורום ובאמת מומלץ בחום לקרוא מה שאת כותבת

Snake Bandage

New member
(=

לפי האפילוג, דאיסקה העביר את המשקפת שלו לבן שלו. נראה לי שטאקרו והיקארי לא בהכרח ניסו להתעשר מזה. הם סתם שני חבר'ה שאוהבים לתת מעצמם ולעזור. (= הסדרה העמיקה באיורי דווקא הרבה. היו לו הרבה פרקים שבהם פיתחו את הדמות שלו (שני הפרקים עם ג'ו, למשל), והיחסים שלו עם קן, והרצון שלו להבין את טאקרו, ואז הסיפור עם אבא שלו... ובכלל, צריכים לשים לב לצורה בה הוא מתנהג בדרך כלל, לא רק בקטעים שמתמקדים בו. הוא לא סתם ילד מעצבן ומתנשא עם מקל קנדו תקוע במקום שבו נהוג לשבת. הוא סקרן, הוא הגיוני, הוא עקשן, הוא זהיר, הוא אמיץ, הוא לא אוהב עגבניות, הוא אפילו מחייך וצוחק לפעמים. אנשים כל כך מקובעים בדעה שלהם לגבי הילד המסכן, וזה מעציב אותי. אני עובדת על הדרמה של טיימרס עכשיו, אבל זה ייקח לי קצת זמן; זו דרמה ממש ארוכה, עם סיפור מסגרת.

Digi Lista

New member
העמיקו הרבה אבל כנראה שלא מספיק.

סביר שהם באמת לא ניסו להתעשר אבל אם הם היו בנויים טיפה אחרת הם היו מנסים גם להתעשר קצת ממכירת מידע במקום להיות תמיד הכי מתוקים,נדיבים וקדושים כפי שהם נוטים להצטייר בעיניי לא מעט פעמים(אבל אני לא אובייקטיבית כי מעולם לא אהבתי אותם במיוחד)...לעומת זאת היוצרים דווקא כן ניסו אחרת לא היו מייצרים גם את הדרמות ואת שאר המוצרים הנלווים,אבל זה טבעי ולגיטימי לגמרי בכול מקום בעולם להוציא את מקסימום האפשרויות ממוצר מסויים שכמובן יביאו עוד כסף... האפילוג לדעתי לא מספיק מקיף ומעמיק כדי להתייחס אליו ללא תהיות או רעיונות אחרים,זה מין משהו לא סגור בכול הקצוות ולא מספיק ממצא,אבל זאת רק דעתי מנקודת המבט האישית שלי. לגביי איורי-היו לו הרבה פרקים אבל זה לא מספיק,אני יודעת שהוא דמות שמאוד אהבת מאז ומתמיד וכתבת על זה לא מעט אבל עדיין כשמשווים מולו דמויות אחרות בעונה השנייה כמו קן נניח מסתבר שהדמות של איורי פחות מועמקת בסדרה וחבל כי יכולנו ללמוד יותר על הדמות ולשנות את היחס שתיארת כלפיה... אני אשמח לקרוא גם על הטיימרס,קחי את הזמן בלי לחץ

Snake Bandage

New member
...אני באמת לא חושבת שהם ניסו להתעשר.

אני לא מעריצה גדולה של טאקרו והיקארי, אבל אני *יודעת* שהם מאוד לא אנוכיים, והאינטרס שלהם הוא בדרך כלל לעזור לאחרים. הם ירצו לחלוק את הידע ואת הזכרונות שלהם עם אנשים אחרים ולא יהיה להם אכפת אם הם יקבלו משהו מזה; הם ירגישו מסופקים אם אנשים אחרים ילמדו משהו מהניסיון שלהם. אני יודעת שזה קצת מעצבן שהם מתוקים ונדיבים כאלה, אבל מה לעשות שזה מי שהם. לדעתי גם הדיבוב לא עשה עמם צדק, כי הם אוהבים את דאיסקה ולא יצחקו עליו בכוונה להעליב אותו. תראי, אפילוגים מהסוג הזה של 02 תמיד גוררים אלפי שאלות. ואת יודעת מה? זה בסדר גמור. למעריצים מותר לחשוב הלאה, על מה יקרה אחר כך ומה קרה בין לבין ואיך ולמה. יש עוד משהו שאני אוהבת שיש בו אפילוג כזה, ואנשים כבר כתבו המון על האפילוג עצמו ומה קרה בשנים לפני כן. אפשר ואף רצוי להמציא כל מיני תיאוריות. ככה נשמר העניין בסדרה. אני לא יודעת. קן קיבל המון זמן מסך ופרקים עליו כי היה לו את כל הקטע של הקייזר, אבל אני באמת חושבת שאיורי התפתח באותה מידה כמו קן, אפילו אם הוא לא קיבל פרק לגמרי משלו שאף אחד חוץ ממנו לא מופיע בו. הוא התחיל בנקודה אחת וסיים בנקודה המנוגדת לזו שממנה הוא התחיל, והוא למד הרבה על עצמו ועל אחרים בדרך. כמו שאמרתי, פשוט צריכים לשים לב איך הוא מתנהג. יש פרקים שבהם מתמקדים בו יותר, יש פרקים שמתמקדים בה פחות. בסופו של דבר, הוא דמות מאוד מעניינת, גם בלי פרק אישי לגמרי.

Digi Lista

New member
הסכמתי איתך שהם לא ניסו להתעשר.

זה כבר נאמר בהודעה הקודמת שלי,הם באמת לא הטיפוסים לנסות להרוויח משהו מכול דבר שהם עושים ואם להודות בכנות למרות העצבים שבעניין הלוואי ורוב האנשים בעולם היו חושבים באמת על טובת הכלל במקום להתעסק באינטרסים ורווחים,המציאות הייתה נראית טוב פי כמה,לצערנו המציאות אינה כזאת ולפעמים אנשים יסכימו לעשות ה-כ-ל כולל לטפס על אחרים ולמכור את היקרים להם כדי להגיע לאן שמתאים להם,לא שאני מסכימה עם אופי החשיבה הזה אבל העובדות מדברות בעד עצמן... ברור שזה בסדר לחשוב ולפתח רעיונות משל עצמנו על אפילוגים ועל בכלל,לדעתי זה מה שהופך את הדברים למעניינים יותר-זה שלא מקבלים אותם כמו שהם(אם נקביל לחיים אז על החיים גישה כזאת לא מקילה אך זו הגישה שאני תומכת בה באופן אישי)ומנסים למצוא אפשרויות ופתחים אחרים,בקיצור גם כאן אנחנו מסכימות
אבל בעניין איורי לדעתי עדיין לא נתנו לו מספיק בעיקר בהשוואה לדמויות אחרות בעונה הזאת ובסדרה בכלל,זה כמובן קשור לנקודת המבט האישית שלי שלפיה גם לג'ו נניח אין מספיק במה בסדרה עצמה(ולא רק לו יש עוד כמה דמויות שמבחינתי לא השקיעו בהן בפרקי הסדרה כמו שהייתי שמחה שישקיעו),זה לא סותר שעברו על אותן דמויות ובראשן איורי שינויים רבים מתחילת העונה למשל ועד סופה אבל כמעט כול אחת מהדמויות בכול העונות עברה שינויים רבים מההתחלה ועד הסוף וככה זה יצר עניין,דבר שלא היה קורה אם הדמויות לא היו מתפתחות ומשתנות,בדיוק כמו החיים עצמם,השאלה היא כמה מתמקדים במהות השינויים והאם זה מה שמודגש בפרקים בנוגע לכול דמות או שזה תלוי בחדי עין וב"פירוש בעיני המפרש" בלבד?...

Snake Bandage

New member
נו, אז טוב שיש אנשים כמו טאקרו והיקארי!

אני דווקא חושבת שיש לאיורי המון במה, במיוחד בחלק השני. הוא זה שמתקשה לקבל את קן יותר מכל האחרים, והוא היחיד שחושב יותר מדי על ה-Jogress שהוא צפוי לעבור עם טאקרו, והוא זה שחושב כל הזמן על אבא שלו, ובסוף אבא שלו הוא חלק כל כך אינטגרלי בסדרה... איורי הוא חלק בלתי נפרד מהעולם הדיגיטלי עוד לפני שהוא נולד. זה ממש "המופע של קן ואיורי".

Digi Lista

New member
טוב שיש כאלה,חבל שפחות במציאות...

בעניין איורי-אנחנו כנראה לא נגיע להסכמה כרגע,אבל את יודעת מה?אני מוכנה לראות שוב את העונה השנייה ולבחון הפעם קודם כול את ההתייחסות אליו ואז לראות אם אכן יש דברים אחרים ממה שזכרתי ואולי בעבר התייחסתי דווקא לדמויות וגורמים אחרים ופחות שמתי דגש לבמה שהוא קיבל,בינתיים מהזיכרון נראה לי שיש דמויות שקיבלו במה גדולה יותר ממנו אבל ראיתי את העונה השנייה דיי מזמן ובגרסה הלא יפנית ואולי באמת החמצתי קטעים ועכשיו כשאמרת אותם ואבחן לעומק אגלה שבעצם את צודקת והכול כמו תמיד תלוי בנקודה בה אנחנו בוחנים את הדברים

StellarWind

New member
אגב המשקפת של דאיסקה...

אחרי שקראתי אתמול את V-Tamer (שהיה בה קצת סיפור רקע לגבי המשקפת של טאי - לפחות בהמשכיות של V-Tamer...), תהיתי אם יש איזושהי התייחסות לגבי המשקפת של טאי מאדוונצ'ר, ולמה הוא הסתובב עם אחת בכלל in the first place לפני שהעביר אותה לדאיסקה?

StellarWind

New member
הוא קיבל את המשקפת מסבא שלו...

בפרק 19 (Volume 3) טאי מספר את הסיפור מאחורי המשקפת. הוא אומר שהמשקפת היא סימן לנחישות שלו. כשהוא היה קטן, הוא מאוד אהב מטוסים. יום אחד הוא ראה שלאחד מהחברים שלו נטפלו כמה בריונים, והוא לא ממש ידע מה לעשות עם זה. מאוחר יותר באותו היום, סבא שלו נתן לו את המשקפת - שסימלה עבורו אומץ וחברות. המשקפת הייתה שייכת במקור לחבר ילדות קרוב של סבא של טאי - שהיה טייס, ויום אחד תפסה אותו איזו מחלה והוא מת. סבא של טאי שמר על המשקפיים מאז בתור מזכרת - כל פעם שהוא היה רואה אותם, הוא היה נזכר במה שהחבר הזה שלו היא אומר תמיד - האומץ נותן לך כנפיים. החבר הזה שלו תמיד היה אמיץ ועשה כמעט הכל למען החברים שלו, וסבא של טאי העביר את המשקפת לטאי על מנת שהוא לעולם לא ישכח את אומץ הלב והנחישות שלו - ויזכור תמיד שהוא צריך להיות אמיץ כדי להגן על החברים שלו... זה כל כך מוסיף ערך מוסף למשקפת הזו... חבל שבאדוונצ'ר לא היה שום סיפור מאחוריה. My eyes! The goggles do nothing!

star_female

New member
Yuuki wo tsubasa ni shite?

(אני אהפוך את האומץ שלי לכנפיים) זה השיר של טאי מהעונה הראשונה... אולי זה בא כדי להראות שהסיפור כן קשור, גם אם לא אמרו את זה במפורש... סיפור יפה.

StellarWind

New member
Courage Gives You Wings to Fly

זו הייתה הגרסה של V-Tamer. ^^ טאי של V-Tamer דומה מאוד באופי שלו לטאי מאדוונצ'ר, אבל סיפור הרקע שלהם שונה לחלוטין. אבל יכול להיות שלטאי יש סיפור דומה. חבל שאדוונצ'ר אף פעם לא אמרה משהו במפורש. xD

Digi Lista

New member
אולי אפשר לפתוח גם שרשורי פרטים מהV-Tamer?...

כלומר יש הרבה וגם אני נתקלתי בכמה למה בעצם לא לפתוח שרשורים עם פרטים מעניינים(ותמונות)?לדעתי זה רק יוסיף לפורום

chi12

New member
תודה

הקטע של היקארי נורא חמוד, תודה על מלאכת התרגום. היה כיף לקרוא את זה ^_^

למעלה