Dinosaurs on a Spaceship

מוגלי7

New member
Dinosaurs on a Spaceship

An unmanned spaceship hurtles towards certain destruction, unless the Doctor can save it, along with its impossible cargo... of dinosaurs! By his side are a ragtag gang of adventurers: a big game hunter, an Egyptian queen and a surprised member of the Pond family. But little does the Doctor know that there is someone else onboard who will stop at nothing to keep hold of his precious, prehistoric cargo.

שעת שידור: 21:35 (שעות ישראל)
אל תשכחו לסמן
!

pennylane11

New member

ממש לא נהניתי, האמת.
כן, הדוקטור נישק את רורי, זה היה מצחיק.
וזהו, בערך.
מלבד זה רוב הפרק היה משעמם לחלוטין, צפוי מאוד, ו-זאת רק אני או שאנחנו מכירים את החוף הזה?!

פשוט
. באסה.

pennylane11

New member
שאלה רטורית, אבל כן (
?)

מחזור לוקיישנים הוא
כמעט כמו המחזור העלילתי שהולך שם.

מוגלי7

New member
מוזר

אין מילה אחרת לתאר את הפרק הזה.
זה הפרק היחיד נראה לי שפשוט זרק אותנו לעלילה תוך שניות ספורות וזה היה ממש מבלבל. הכל קרה מהר מידי. וגם נמאס לי שהכותבים משתמשים במהלך העלילתי של אנשים-שהדוקטור-פגש-אבל-אנחנו-לא. ב"איש טוב יוצא למלחמה" זה היה נחמד, כי וסטרה וג'ני היו אחלה, אבל די. הכל גם היה מאוד מאוד נוח - סולומון רוצה אנשים/חפצים יקרים לסחור בהם, והדוקטור במקרה הביא את המלכה נפרטיטי איתו! הספינה לא זזה כי צריך שני אנשים עם אותם גנים, ובמקרה אבא של רורי הצטרף אליהם בטעות! העלילה לא הייתה מספיקה בשביל להחזיק פרק שלם והייתה תחושץ מריחה קלה. טוב, אפילו קשה. חצי פרק על איך איימי מגלה שזו ספינת סילוריאנים, איך היא מסבירה לנפרטיטי ורידל מהם סילוריאנים, איך היא מספרת לרורי שזו ספינת סילוריאנים ואיך היא מספרת לדוקטור שזו ספינת סילוריאנים. וגם הפריע לי שבריאן פשוט.. קיבל את כל מה שהלך בפרק.
קיצר, עוד אחד מהפרקים האלה של ניקח-משהו-מגניב-ונלביש-עליו-כלום-עלילה א-לה פרק הפיראטים.

limors2

Active member

הפרק לא איכזב אותי, כי כבר מהטריילר בשבוע שעבר הרגשתי שהוא יהיה ככה. סתם פרק פילרי ולא מעניין. אז הוא עמד בציפיות שלי

מצד אחד היה נחמד שהראו לנו שלדוקטור יש עוד מלא חברים אחרים שאנחנו לא מכירים, מצד שני זה נעשה בצורה לא טובה. כל הפרק הרגיש לי כמו איזה פאנפיק משוגע שהכותב שלו התרגש ודחס אליו כמה שיותר פרטים רנדומליים ועשה בלאגן אחד גדול של 45 דקות מייגעות.

היו כמה דברים שלא היו גרועים- הדוקטור מתלהב מזה שעדיין יש לו רשימת חג מולד, הדוקטור מנשק את רורי, אבא של רורי יושב בקצה של הטארדיס ומסתכל למטה אל כדור הארץ (זה היה ממש יפה!), הדוקטור מתעצב מזה שאיימי ורורי רוצים הביתה, ו"נֶפי". איזה שם לא מלכותי

וזה שהמחשב של פילץ' לא זיהה את הדוקטור- תוצר לוואי של אוסווין?

Mar Garina

New member

אתחיל בסיכום שלי: הרגיש לי כמו פרק חג מולד, או יותר גרוע: כמו פרק בסדרת ילדים רגילה: פשוט, ללא עומק, ללא הייחוד של דוקטור הו.

* הפרק נמשך לכיוון של הומור זול - השיא היה לדעתי הקטע בו הדינוזאור ליקק את האבא עם המון רוק מגעיל, ואז שהוא גילה שהוא רודף אחרי הכדורים
* דרמה אידיאולוגית זולה ופשוטה - למנוע הרג בעלי חיים! נגד חזירות והחפצה של בעלי חיים ובני אדם. מסרים חשובים, אבל הועברו באופן פשטני מדי.
* סיום זול ופשוט - הבעיה נפתרה והסדר שב על כנו.

* סצנת היריות המשותפת נראתה כמו העתק הסצינה המגניבה של הדוקטור וריבר מהעונה הקודמת, רק הרבה יותר זול.

* הדוקטור הרג בסוף את סלומון באופן די מפוספס. העונות הקודמות בנו את הדוקטור בתור דמות שלא קוטלת חיים, וכשהיא עושה זאת זה רגע מיוחד ואפל, מלא בזעם ונקמה. כאן זה לא הורגש לדעתי והיה מאוד סתמי.

* סלומון לא הזכיר את הדוקטור הראשון?

ובכל זאת מה היה טוב:
* התלהבתי מהכניסה של אבא של רורי - בהתחלה נראה כמו סתם חשמלאי שנשאב לתוך העלילה, ואז גילינו שזה אבא שלו. אבל בכל מקרה זה משהו שכל כך לא יקרה באף סידרה אחרת :)

* היה גם פרק פמיניסטי טהור (באופן שטחי אמנם), שקצת מכפר על התלונות של ailag על הפרק הקודם.

* הרובוטים היו פארודיה מאוד מוצלחת על משהו. לא בטוח בדיוק מה.

ailag

New member
+

הפעם יצא לי לכתוב בקבוצה השניה (פייסבוק) קודם, אז הפעם פה יהיה הקופיפייסט. חלק מהמשפטים הם תגובות לדברים שנאמרו שם וקל לנחש מההקשר למה הן.
-=-=-=-=-

דוקא נורא נהניתי! פרקים קלילים זה נחמד אם הם טובים, ואיפה שהיה קצת חסר בעבר זה ממש השלים.
"קידם לשום מקום" - בעונה הזאת מופאט אמר שאין קשת-עלילה. פרקים לא יקדמו אותנו לשום מקום, הם יהיו הרפתקאות שמתחילות ונגמרות (אלא אם הוא שיקר, השתיל רמזים, וכו' וכו')

וואו. מצד אחד קארן נורא השתנתה והשתפרה, חבל שאיימי לא היתה ככה קודם. מצד שני, וואו, הנה נקודת האל-חזור שהיתה לרוז והיתה לדונה של "אנחנו נהיה BFFים לנצח" (רוז בסוף FEAR HER דונה בסוף הפרק עם מרתה) (וכן, זה היה בכוונה) שמשם מתחילה הנפילה. ואני רואה את זה קורה ויודעת מה זה אומר וזה צועק נורא יפה מהמסך ואני לא יודעת אם להיות מרוצה מהסיפור או לדאוג לאיימי.

ואיימי חכמה. איזה נחמד כשמישהו שהוא לא הדוקטור חכם.

ורורי לא סמרטוט! לבינתיים. יש לו הבעות מעבר לכלבלב או כלבלב כועס. שלום גם לך, ארתור.

למה כולם התרגלו כ"כ מהר לקונספט של חללית וחייזרים? (חוץ מאבא של רורי) כי כולם הכירו את הדוקטור מקודם.

למה כזאת חבורה גדולה? כי הדוקטור הרגיש שזה סיפור גדול, כי עם איימי ורורי טוב לו בהרפתקאות, במיוחד שהם כל כך התמקצעו (הם לא סתם אנשים, הם הפונדים), נפרטיטי נכנסה לטארדיס בלי לשאול, ואת לסטרד הוא לקח כי בנאדם כמוהו יהיה טוב למשימה הזאת. ונראה שחסרה לו חברה, גם בסוף (מה, רגע, אתם הולכים?) וגם בכללי (יש לי חבורה! יש!)
אם המשטרה מקבלת חמישה טלפונים עם צעקות ובכי מאותו אזור, הם ישלחו ניידת אחת או חמש?
אם יש לך חללית בגודל של קנדה במצוקה, תקחי שני אנשים לעזור לך או שתשיגי תגבורת?

והרובוטים היו משעשעים. סוף סוף רובוט שלא מדבר כמו רובוט. למה כולם מניחים שרובוטים ידברו כמו סייברמנים כשכבר היום טכנולוגיית טקסט לדיבור לא נשמעת ככה? ( http://www.youtube.com/watch?v=WnzlbyTZsQY )
(אה, שם היו מיטשל ו-ווב? עכשיו הכל מתחבר. צריכה לראות שוב)

לא אהבתי את הסוף עם סלומון. נכון, הדוקטור כועס כשאנשים רוצחים, אבל באמת הוא לא רוצח בחזרה. לא הכל צריך ללכת לפי ההגיון העקום של הוליווד. זה לא מתאים לו ואני לא מוצאת שום צידוק עלילתי לזה מעבר לאולי "הדוקטור מתחיל להגזים", שלא מתאים פה כי בדיוק יצאנו מסיפור בו "הדוקטור מתחיל להגזים".

ואיך הטארדיס תפסה את הסולם, הנורה אבל לא את בית המנורה?

בקשר ל"משתרלל" כבר נאמר שהוא התחתן מלא פעמים, לא עוקב אחרי זה, לא אכפת לו (החתונה עם ריבר היתה בכלל לצרכי ביורוקרטיה)
אבל היה לי מוזר שאיימי לא אמרה לנפרטיטי כשזו שאלה אם לדוקטור יש מלכה שכן. היית חושבת שהיא תהיה גאה בזה ואולי רכושנית בשמה.

ailag

New member
אויש השורה הראשונה יצאה מבולגנת

התכוונתי שבעבר פרקים משעשעים יצאו שטחיים וחסרים והפעם הם הצליחו למלא את ה"חוסר" הזה ופשוט לעשות אחלה פרק.

לא כל פרק צריך להיות סופר דרמטי ועמוק וטיימי וויימי. צריך שהרבה מהם יהיו. אבל אם פארסקייפ הצליחו לעשות את crackers don't matter זה בקטנה. באמת. סוכריה קטנה בשבילנו בין כל הטלטלות. דינוזאורים! על חללית!!

דוקא יש לי הרגשה שהפרק הבא יהיה כמו קללת הכתם השחור - לוקחים נושא מגניב וחושבים שבזה סגרנו עניין - אבל נראה.

בינתיים העונה הזאת יותר טובה משציפיתי כמעט בכל מובן, בעיקר חבל לי שיש לנו זמן קצר ליהנות ממנה כמו שאני נהנית עכשיו.
האמת שזה דומה לאיך שמאט תיאר בראיון את הצילומים האחרונים עם קארן וארתור - זה כמו טיול שפתאום קולטים שיש עוד יומיים עד שחוזרים, וזה נחמד, אבל כל הזמן מודעים לזמן שנשאר. אז ככה אני כלפי חצי העונה הזאת (כי אחריה הפסקה, ואז חצי עונה, ואז רבע עונה לאורך שנה?) וכלפי הפונדים שמתחבבים עליי יותר.

ailag

New member
אה וגם

מצד אחד זה שהרובוטים שרים דייזי דייזי בסוף זה משעשע (קריצה ל 2001 אודיסיאה בחלל).. מצד שני אני תוהה איך מאט הגיב מבחינת דייזי שלו :)

ailag

New member
עוד משהו

הדוקטור כל פעם מוחא כפיים. לדאלקים כשהוא קולט שהם לא רוצים ללכת לבית המשוגעים (כוכב לכת המשוגעים?) ולשלמה (למה "שלמה" ד"א?) כשהוא הורג את הדינוזאור.

ItsMeiri

New member
לסטרד!!

וכן, אני גם מוצא את זה מוזר שאיימי לא אמרה שהדוקטור נשוי, ועוד יותר מזה, שהדוקטור לא אמר..

OKDeSign

New member
מסכימה כמעט לחלוטין

היה ממש כיף! אני נהנתי, כן לא פרק גדול במיוחד וכן לא מביא הרבה מעבר, אבל היה לי ממש נחמד.
ורורי אדיר, ואיימי ממש משתפרת,
והיה לסטרד וארתור וויזלי(!)

אז נכון, קצת מוזר שבראין מקבל את הכל בכזו כלות אבל אני יכולה להבליג על זה,
מה שיותר הפריע לי זה העובדה שהדוקטור ככה הרג את סלומון,
לא ברור לי איך הדוקטור שדי התרגלנו לראות שהוא פציפיסט (א. דיוויד, ב. איימי אמרה במפורש בלי רובים בגלל הכרות עם הדוקטור) ככה רוצח מישהו, אפילו שהוא סוחר רע וכו..

John the Savage

New member
מה שהכי איכזב אותי בפרק הזה

היה שאף אחד לא אמר שם:
I've head it with these motherfucking dinosaurs on this motherfucking spaceship

timetraveler900

New member
לא יודעת למה

התאכזבתם... אני מאוד אהבתי. לא הרגשתי שזה שטחי, או אפילו ממחזר בכמות גדולה...
הכניסה של אבא של רורי הייתה נהדרת - כך גם כל ההופעה שלו בפרק הזה; בטוב טעם, לא נעלם ולא דומיננטי מידי, ממש נהניתי ממנו.

בהתחלה לא אהבתי את העובדה שנפרטיטי על החללית כי זה כל כך לא קשור, אבל בהמשך היא הוכיחה את עצמה כדמות טובה ולהסדיל מליז 10 היא לא צריכה ממש להוכיח את עצמה כאישה חזקה ודומיננטית. מה שקצת אכזב אותי זה שהיא מיהרה להקריב את עצמה כדי להציל את האחרים.. אולי הזמן עם הדוקטור שינה אותה, אולי היא ידעה שהדוקטור יציל אותה, לא יודעת... זה עדיין נראה לי קצת תמוה..

איימי הייתה מעולה - המשחק של קארן משתפר פלאים ונותן לדמות של איימי הרבה יותר אמינות ועומק. חבל שזה מגיע רק לקראת הסוף..

רורי גם היה נהדר (אבל רורי תמיד נהדר, אני לא יודעת מה אתם רוצים ממנו), נחמד לראות את היחסים שלו עם אבא שלו, וגם לא התעסקו בזה יותר מידי אז גם זה היה בטוב טעם. הייתה להם את האפשרות להכניס קרוב משפחה מהצד של איימי וטוב שהם לא עשו את זה כי איימי קיבלה מספיק פוקוס בשתי העונות הקודמות.

אז כן, בהתחלה זה היה נראה לי כמו פרק סתמי, משעמם, חסר פואנטה, ולא טוב, אבל אני עומדת על טעותי. זה פרק stand alone מעולה - אם אתם רוצים תקראו לו פילר - שהצליח לעלות על הציפיות שלי עם הכתיבה הנהדרת בעיניי, הקלילות שלו ועם זאת העלילה היפה שנרקמה לתוכו.

למעלה