Discordianism, Erisianism

Weirdi

New member
Discordianism, Erisianism

מצאתי לפני חצי שנה בערך משהו שנורא עיניין אותי. לצערי לא הצלחתי למצוא אתרים אחרים -רציניים- בנושא. אני משתגעת כי אף אתר לא מביא לי הסבר רציני ועמוק לרעיון הזה. אם מישהו יודע משהו על דיסקורדיה, דיסקורדיאניסים (המילה בכותרת.. אם ככה כותבים אותה בעיברית) ואריסיאניסם (ושוב-?) אני אשמח לקבל הכוונה לכיוון אתר טוב בנושא... 10X

Dia Leoghann

New member
אני אישית לא ממש יודע עליהם

אני ממליץ לך לבקר בפורום של כרמית ולשאול שם, אני חושב שכרמית הזכירה אותם פעם.

Weirdi

New member
אה?

המילים : "הפורום של כרמית" לא אומרים לי יותר מידי...

TheBlueOne

New member
מותק.. :)

זה פורום הפאגניזם ושמאניות בוואלה! - כנסי לשם ותפני לכרמית עם השאלה.. :)

snowj303

New member
תתחיל מלקרוא את הפרינקיפיה

חוצמזה יש גם את הספרים של רוברט אנטון ווילסון (בייחוד סדרת האילומינטי) שכתובים ברוח דיסקורדיאנית. פעם ראיתי את חלקם לקנות משומשים באנגלית בחנויות בתל-אביב. ואם את רוצה לקרוא "על" ולא "את" אז יש כמעט פרק שלם עליהם ב-DRAWING DOWN THE MOON של אדלר. ובמילים שלי: הזרם הדיסקורדיאני התחיל אי שם בסוף שנות ה-50 כששני צעירים בחוף המערבי של ארה"ב העלו על הכתב חוויה מיסטית שהם חוו באולם באולינג, שם התגלתה להם האלה דיסקורדיה, אלת הבלגאן. דיסקורדיאנים אוהבים בלגאן - את הבלגאן ה"טבעי" שהוא בילט-אין בתוך דברים, וגם "בלגאן מאורגן", כלומר להכניס בלגאן למקומות בהם יש יותר מדי סדר, ואיפה אין יותר מדי סדר, אה? אז באופן פילוסופי זה מתבטא בד"כ בהתרסה כנגד דיכוטומיות (טוב/רע, קדוש/טמא, אמת/שקר, רצינות/שעשוע, טבע/תרבות וכו') המייצגות סדר ואמת לגבי רוב האנשים אבל נראות שקריות או לפחות ארעיות לדיסקורדיאני. נאמר (ועכשיו אני ממציא:) לתקוע גרפס ברגע הכי רציני של טקס או ללכת לבנק ולהפקיד כסף של מונופול או לעשות ויזואליזציה מאד רצינית ומורכבת על ספיידרמן.

למעלה