Distributed_Computing

MajorWinters

New member
Distributed_Computing

באנגלית בעברית הייתי בעבר בפרויקט כזה אבל המחשב היה חלש ומאכזב. עכשיו עם מחשב משופר נכנסתי שוב לעניין. נהייתי חסיד של העניין. מה שקורה (למי שאין כח לקרוא את הערך) הוא שבעזרת האינטרנט יוצרים סוג של מחשב על מהמון מחשבים ביתיים. מה שצריך זה להתקין תוכנה (כל פרויקט והתוכנה שלו), שמקבלת מספר מצומצם של ערכים, מחשבת מספר גדול של דברים ומחזירה מספר קטן של ערכים. (לדוגמא מקבלים מספר ראשוני אחד ממש גדול. המחשב מחשב אם הוא ראשוני. התשובה היא גן\לא). אם הערך שמקבלים היה גדול אז כבר היה עדיף לחשב אותו לבד מאשר לשלוח אותו לאנשים. הרעיון ברור אני מקווה. נהייתי חסיד של דבר! אני קורא לכולם להצטרף. אני בניסוי של מספרי מרסן, שהם מספרים ראשוניים מסוג מיוחד, שיש להם קשר כלשהו גם למספרים מושלמים. השותף שלי לחדר בניסוי שבודק תאים וקיפול חלבונים או משהו בסגנון. אני לא אומר לאיזה להצטרף זה על פי טעם אישי, אבל אני קורא לכולם! תצטרפו! רשימה של פרויקטים

מתן4ל

New member
אגב, זה ממש לא חינוכי...

דווקא להצטרף לפרויקט הזה זה חיובי (אין סיבה שהמחשב שלך ישתעמם סתם). אבל מספרי מרסן הם לא רק דרך לחפש מספרים ראשוניים עם מחשב - הם גם סיבה לא לחפש מספרים ראשוניים עם מחשב!!! אספר לכם את הסיפור של אוילר ותבינו למה: הדרך הטיפשית ביותר לבדוק אם מספר הוא ראשוני היא לנסות לחלק אותו בכל המספרים האפשריים הקטנים ממנו, כלומר אם יש לנו איש עצלן שעושה פעולה לשניה - כידוע אדם חי בערך 3G שניות כלומר הוא יספיק למצוא רק מספר ראשוני בגודל 10 ספרות, (למעשה מספיק לבדוק את המספרים עד שורש N שזה כנר הופך את זה ל:20 ספרות! ומה שיותר אפקטיוי (במספרים גדולים) זה לעבור רק על מספרים ראשוניים שמחלק את התוצאה בLOG של המספר - כלומר 22 ספרות! נגיע לזה בקרוב) זה לגבי אדם - אבל הנה מהפיכה! מחשב עושה G (מיליארד) פעולות בשניה כלומר מחשב יכול להגיע כבר ל19 ספרות - פי מילארד מאדם רגיל! עכשיו עוד מהפיכה! רשת עולמית של מחשבים עושה E (אקסה = 18^10) פעולות בשניה כלומר אפשר כבר להגיע למספר ראשוני בן 28 ספרות! (ואחרי ההצעה הגאונית שלי שנבדוק רק ראשוניים עד השורש אפשר להגיע לבערך 60 ספרות) אם בימי אוילר היה מחשב הוא היה מגיע למספרים ראשוניים בגודל 60 ספרות... [אני מזכיר שהיום ידועים מספרים ראשוניים עם מיליון ספרות) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- למזלינו לא היה לו מחשב: אז הוא החליט לחשוב לבד, והגיע למסקנה שמספר מרסן בגודל של בערך 2 בחזקת N בריבוע, ראשוני רק אם N ראשוני, כלומר יש לנו שיטה מהירה למדי לבדוק אם מספר ראשוני (עובד רק למספרי מרסן כמובן). כלומר מספיק לבדוק אם מספר קטן בגודל שורש של לוג של N ראשוני (שזה לוקח שורש של שורש של לוג) למשל בשביל לבדוק אם מספר [בבינארי] עם מיליארד ספרות ראשוני מספיק לבדוק 2 מספרים! אפשר לעשות את זה עם דף ועט) אבל יש בעיה קטנה - זה יכול רק להגיד אם המספר לא ראשוני, אבל זה לא אומר שהמספר כן ראשוני, 1878 חשבו על זה עוד קצת ומצאו שיטה שעובדת במהירות (העדיין אדירה) של לוג בחזקת 6, הפעם מיליארד ספרות דורשות 531441 פעולות. ובכן אם לא היה למרסן מחשב אדם היה יכול למצוא מספר עם 37 ספרות (יותר מרשת עולמית של מחשבים [שלא נעצרת בשורש של המספר - אם היא כן נעצרת אז הרשת העולמית עדיין יותר חזקה מאדם בודד וחייבים 16 אנשים כדי לנצח רשת מחשבים עולמית) ================================================================================ נחזור לימינו: היום יש לנו גם את הרעיון של מרסן וגם מחשב - כלומר כיום רשת מחשבים עולמית (כמו שתיארתי - הרשת העולמית כרגע קצת יותר חלשה) יכולה להגיע ב100 שנה ל 46,000 ספרות! [המ... אז איך הגיעו למיליון?! כנראה שיש שיפור טיפה יעיל (פי 100 לא משהוא מדהים כמו מרסן) לאלגוריתם שאני מכיר...] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אם לא היה לנו מחשב היינו משתמשים היום במספרי מתן - מספרים שכדי לדעת אם הם ראשוניים מספיק להגיד אברה קדברה בלי קשר לגודל שלהם [הקשר בין אברה קדברה למספרים ראשוניים עוד לא נחקר מספיק
], וכך היית מקבל מספר ראשוני בן 10 בחזקת 100 ספרות בשניה. למרבה הצער אף אחד לא יודע על קיומם של מספרי מתן כי כולם עסוקים במצוא מחשבים יותר מהירים (ואולי גם כי הם לא קיימים
)....

מתן4ל

New member
אגב, כל מה שאמרתי נכון

סתם ליתר ביטחון... [אבל טוב לדעת שזה גם מצחיק...]

גם אני הייתי במספרי מרסן פעם

עשיתי את זה כי רציתי לזכות בכסף, יש פרסים למי שמוצא את המספר הבא אבל התייאשתי

ailag

New member
אווו, הייתי פעם ב seti@home

לא מצאתי כלום :( (לפני מאות שנות אינטרנט, כלומר לפני איזה 8 שנים)

sagima

New member
כנ"ל

אבל לפני פחות זמן, היום אני מבין כמה שהפרויקט הזה הוא בזבוז זמן, לא שהמטרה שלהם לא מקודשת, אבל זאת לא הדרך.

sagima

New member
לא אמרתי שיש לי דרך

אבל החיפוש של SETI לא יגיע רחוק, תחשבי על זה, יש לנו (לאנושות) טכנולוגית תיקשורת כבר .. כמה? 100 שנה פחות או יותר, 100 שנה הם כלום יחסית לזמן שהתפתחה האנושות ובטוח שיחסית לזמן שקיים היקום והגלקסיה שלנו, זה אומר שאם יש ציויליזציה אחרת בגלקסיה שלנו (וברור לי שיש) זה אומר ש- 1. הם עדין לא התפתחו מספיק, אין להם טכנולוגיה כנראה שהם עדין לא יודעים מה זה גלגל או אש. 2. הם הרבה יותר מתקדמים מאיתנו, מה שאומר שיש להם טכנולוגיות תיקשורת הרבה יותר מתקדמות והם זנחו את השיטה הפרימיטיבית שלנו לפני עידנים. 3. הם מתקדמים מאיתנו, ובעברם השתמשו בטכנולוגיה פרימיטיבית כמו שלנו, אבל הם ממש רחוקים מאיתנו ככה שהאותות צריכים להגיע אלינו כל רגע. אבל יש בעיה האות עבר מרחק כלכך גדול שבמהלכו עבר דרך ערפיליות ותופעות כאלה ואחרות שהוא יגיע עלינו גם מאוד חלש וגם מאוד רועש ואנחנו לא נזהה בו שום דבר כי הוא יראה כמו קרינת רקע.

pieceofmadness

New member
לפני שאתה מקפצץ לך הלאה

אולי תסביר לי למה ברור לך שיש ציויליזציה אחרת בגלקסיה שלנו. בעיניי, זה סימן שאלה שמן מאוד.

MajorWinters

New member
לי זה לא ברור...

אבל הסתברותית לפחות, נראה לי מאוד הגיוני שיש.

ויש לך מספיק נתונים להסתברות?

ישנו כוכב לכת אחד שאנחנו יודעים שיש בו חיים.כדוה"א.אאז"נ ישנם עוד 3-4 כוכבי לכת שגילו מחוץ למערכת השמש אבל ענקי גז מטיפוס צדק.אלה לא מספיק נתונים להסיק מסקנה הסתברותית טובה לגבי הגלקסיה שלנו, במיוחד שאתה מניח שני דברים שאפילו אם ההנחה ההסתברותית שלך נכונה מאוד לא בטוחים: 1) שהתרבות הנ"ל מתקיימת כרגע ברמה טכנולוגית של המאה ה20+ ולא נכחדה בסופר נובה(או חיסלה את עצמה במלחמה אטומית) לפני מליון שנה או נמצאת כרגע בשלב כלי האבן וציורי המערות. 2)שהתרבות הנ"ל מתקיימת מספיק קרוב שבהנחה והם בשלב מספיק מתקדם טכנולוגית הם יקלטו את השידורים של SETI(או SETI יקלטו את השידורים שלהם) כיותר מאשר הפרעה קטנה ולא משמעותית בקרינת הרקע הקוסמית.

MajorWinters

New member
כן אבל..

אפילו אם הסיכוי מאוד קטן, ומספר כוכבי הלכת שואף לאינסוף (או משהו בסגנון), אז ההסתברות לא רעה... אני אישית לא דיברתי על מה SETI ימצא. דיברתי בכלליות על חיים במקומות אחרים.

אה, אם אתה אומר

"איפשהו ביקום שמחוץ לכדוה"א יש/היו/יהיו חיים" אני מוכן להסכים איתך- היקום מכיל כמות כמעט אינסופית של כוכבים ולכן סביר להניח שבמספר סופי(שאין לנו כלים להגדיר את גודלו) של מקומות יתפתחו עליהם חיים.לגבי חיים תבוניים אני פחות בטוח.

למעלה