div מול article

• פותח הנושא et28
  • פורסם בתאריך

et28

New member
div מול article

לא מצליח להבין מה ההבדל בין div לבין article. הרי שניהם מאחדים בתוכם קבוצה של תגיות/טקסט על מנת לעצב אותם עם CSS....

et28

New member
האם הבנתי את ההבדל?

ב- DIV אני יכול להגדיר כל מקטע כ- class שונה, ולהגדיר ב- CSS עיצוב שונה לכל class. ב- article אין לי אפשרות כזו.
לכן, article נשתמש בטקסט, ב- div נשתמש לתמונות או מקטעים שנרצה לעצב בצורה שונה
האם אני צודק?

טעית.

לdiv אין משמעות "סמנטית". לעומת זאת, לarticle יש משמעות ("מאמר"). שמוש נכון בתגית יאפשר לקוראי מסך (דפדפנים לכבדי ראיה) ולמנועי חיפוש לזהות טוב יותר את התוכן באתר שלך.

et28

New member
אז ההבדל הוא ב"קריאות"?

כלומר שמעצב אחר שבא אחריי יקרא בקלות יותר את האתר שכתבתי?

s a m p i

New member
לא ממש....

כלומר זה עשוי לעזור לאחרים "לקרוא" את האתר אבל זו לא הסיבה שיש את התגית article.
כפי שהוסבר, הרעיון הוא שהתוכן של הדף יובן טוב יותר ע"י תוכנות לכבדי ראייה וע"י מנועי חיפוש.
למשל, אפשר לשים טקסט (מאמר) בתוך div אבל אולי יהיה נכון יותר לשים את הטקסט הזה בתוך תגית מסוג article, כי אז מנועי החיפוש יבינו שמדובר במאמר כלשהו.
לזה מתכוונים כשאומרים על תגית שהיא סמנטית (בעלת משמעות).

et28

New member
אז בעצם

כשיש משמעות לתגית (כמו article) אני יכול להשתמש בתגית להשגת תוצאות מסוימות (למשל חיפוש במנוע חיפוש)... כשאין משמעות לתגית אני לא יכול להשתמש בו להשגת תוצאות מסויימות.... נכון?

N0

New member
נשמע שאתה לא מבין מה זה HTML

אין שום קשר בין HTML לעיצוב לכן אין שום משמעות עיצובית לתגיות HTML אם מדובר בתגית div או article או menu .
HTML נועד לתאר מבנה של מסמך כל מה שקשור לעיצוב נמצא בCSS.
הטעות שלך לחשוב שלתגית HTML כזו או אחרת יש משמעות עיצובית היא מובנת והיסטורית בעבר השתמשו בHTML גם כדי לתאר את העיצוב של המסמך אבל היום (כבר יותר מ10 שנים ) אף אחד כבר לא עושה את זה.
&nbsp
בכל מקרה אם לחזק את מה שאמרו לפני לDIV אין שום משמעות סמנטית מבחינת תיאור של מסמך מדובר ב"קופסה" חסרת משמעות.
article לעומת זאת אומר ב"קופסה" הזו נמצא התוכן העיקרי של העמוד שלי.
&nbsp

et28

New member
זה הבנתי

HTML הוא מלל נטו והעיצוב שלו זה ה- CSS. עליו אני יכול להלביש פונקציות נוספות כמו JAVASCRIPT (שאני מניח שאני אלמד) ודברים נוספים....
לפי מה שהבנתי מהתשובות בפורום- ניתן להשתמש ב- article לשם השגת תוצאות מסוימות (כמו חיפוש האתר לפי מילות חיפוש) וב- DIV לא ניתן להשתמש כי לא ידוע מה יש בתוכו....

IT goldman

New member
כל אלמנט ניתן לעצב בכל דרך בעזרת CSS

ולכן אתה יכול להשתמש ב- DIV, ב- ARTICLE או אפילו בשילוב של שניהם (אני הייתי שם את ה DIV ואולי גם כותרת ושם המחבר וכדומה בתוך ה- ARTICLE)

בברכה, איתי
itgoldman.com

N0

New member
עדיין לא הבנת

גוגל רואה את הטקסט גם אם הוא בתוך DIV וגם אם הוא בתוך article.
ההבדל הוא שהוא לא יודע מה הטקסט שהוא רואה בתוך DIV.
בתוך article הוא יודע שמדובר בתוכן העיקרי של העמוד
בתוך h1 הוא יודע שמדובר בתוכן הראשי
ובתוך address פרטים ליצירת קשר.
וכו' וכו'.
&nbsp
בכל מקרה הכיוון הוא לא לחשוב מה גוגל יכול לראות אלא איך אני מחלק את המסמך שלי לחלקים הסמנטים הנכונים שלו

et28

New member
הבנתי

ברגע שאני כותב נכון את האתר, ככה מציאת האתר שלי תהיה קלה יותר בגלל שאתרי חיפוש יחפש ובמקומות הנכונים. בנוסף, יההי קל יותר לשנות את האתר לכשאצטרך, כי האדם שישנה אותו יחפש בקומות הנכונים. זו שפה משותפת שיש בין כותבי האתר (בינם לבין עצמם) ובין כותב האתר לבין המכונה (אתרים שמחפשים את האתר, כמו למשל מנועי חיפוש).

בכל מקרה שי דברים:
1. תודה רבה!
2. אני מאין שעם הניסיון וכתיבת האתרים כך אני אתנסה יותר ואתמקצע.... כך שכרגע אני צריך לתרגל ולתרגל....

Guy Yafe

New member
עזוב רגע מנועי חיפוש

"תאימות לגוגל" זה באזוורד יפה, אבל זה לא הדבר הכי חשוב בבניית אתרים, ואנשים מקדישים לו יותר מדי תשומת לב, לפני שהם טרחו בכלל לבנות תנכון את האתר.
&nbsp
HTML5 הרחיב מאוד את הסמנטיקה כדי לאפשר לך חלוקה נכונה וקריאה של התוכן.
המטרה העיקרית היא שאתה כבונה תוכל לעשות לעצמך סדר בראש ולאחר מכן בקוד לגבי המבנה הנכון של האתר.
השימוש בDIV גרם לחלוקה שרירותית ולא תמיד נכונה של אלמנטים באתר, שלאחר מכן נראה כמו קובץ XML אכזרי במיוחד.
התגיות החדשות כאן כדי שקודם כל אתה כבונה תדע לחלק את האתר לכותרת עילית ותחתית, למאמרים השונים וכו'.
בנוסף החלוקה הזו תעזור מאוד בנגישות ובתאימות לבעלי מוגבלויות.
&nbsp
אחרי שכתבת נכון את האתר, תקבל כערך מוסף את העובדה שמנועי החיפוש קוראים את האתר בקלות, אבל המטרה העיקרית שלך היא כתיבה נכונה, קריאות ויכולת לחזור אחר כך לקוד ולהבין מה עשית.

תודה, גם אני החכמתי

et28

New member
כבר התבלבלתי

זה מה שכתבתי בפעם הראושנה, ואז s a m p i כתב שזה בשביל מנועי החיפוש....
בוא נעשה סדר, נראה שהבנתי....
כתיבה נכונה של אתר יכולה לעזור לי בקריאות של האתר- אם אני ארצה לערוך את האתר אני אבין טוב יותר ומהר יותר מה עשיתי. בנוסף יש את עניין מנועי החיפוש. לא הבנתי רק מה הקשר לנגישות לבעלי מוגבלויות....

Guy Yafe

New member
קצת סדר

HTML5 נותן לך להכניס סמנטיקה נכונה לחלוקה של האתר.
בעבר יכולת לחלק את האתר לחלקים (כמעט) רק באמצעות DIV, ועכשיו הוא הותן לך לבצע את החלוקה הזו בצורה יותר טובה:
אם בעבר סרגל ניווט היה בתוך DIV עם ID בשם NAV, עכשיו הוא בתוך אלמנו שנקראת NAV.
אם בעבר בכותרת התחתונה היתה בתוך DIV עם ID בשם FOOTER, היום היא בתוך אלמנט שנקרא FOOTER.
אם בעבר היה לךDIV לכל מאמר, ובתוכו DIV-ים נוספים לתתי הכותרות של המאמר, עכשיו יש לך אלמנט בשם ARTICLE שגם בתוכו אתה יכול לשים תגית לכותרת, לניווט ולכותרת התחתית.
למה זה טוב?
בראש ובראשונה, יותר קל לך לבנות ככה את האתר. הרבה מתכנתים נפלו למלכודת בשם דיביטיס וקיננו DIV-ים אחד בתוך השני. התוספת הזו של התגיות מקלה עליך לבנות את האתר ולחלק אותו לחלקים הנכונים: כותרת, מאמרים, תוצר לוואי מזה הוא שזה מכריח אותך לבנות את האתר בצורה פשוטה וללא היררכיה מסובכת.
החלוקה הזו גם מקלה על נגישות לבעלי מוגבלויות: לדוגמה קל לקורא טקסט (שמיועד לכבדי ראיה) לעבור על האתר ולזהות את הרכיבים שלו.
&nbsp
עכשיו אתה מבין למה מטבע הדברים האתר יותר "ידידותי" למנועי חיפוש. כמובן שגוגל יודע לזהות יפה מאוד div שנקרא header ו-div שנקרא navigation ו-div שנקרא main-section, אבל אם מלכתחילה אתה תבנה נכון את האתר, כנראה שגוגל יסרוק את האתר בדרך יותר קרובה לדרך שאתה מצפה לה.
&nbsp
הנקודה שלי היא שכשאתה בונה אתר, "תאימות לגוגל" היא לא מה שצריך להנחות אותך. אתה צריך לכתוב אתר יפה, עם תוכן איכותי, מקורי ומועיל, אתר רספונסיבי (לא במובן של bootstrap אלא במובן של זריזות במתן המידע) ונגיש.
אתר כזה ימשוך אליו הרבה גולשים ויקדם את עצמו בגוגל יפה מאוד.
&nbsp
אם אתה חדש בHTML אני מאוד ממליץ שתקנה ספר על HTML5. קריאה מספרים אמנם נחשבת ללא פופולרית (לא בצדק) אבל היא מאוד מועילה: היא מדריכה אותך צעד אחרי צעד בסדר הנכון על כל מה שצריך, ומלווה בהמון דוגמאות. היכנס לאמאזון והורד ספר לבחירתך בקינדל. זה הכי זול ומאוד נוח שהספר פתוח לך על המסך תוך כדי למידה ממנו וכתיבת קוד.
הספרים של Murach הכי טובים בעיניי. הוא מצליח לעשות ספרים פשוטים מאוד להבנה מצד אחד ומאוד יסודיים מצד שני.

et28

New member
אני חושב שהתשובה שווה תיגלון,

לתשומת לב מנהל הפורום. תשובה מאוד מפורטת שאני בטוח שכמו שעזרה לי תעזור לאחרים. ואם כבר ספרים עסקינן- יש ספר מומלץ?

שווה בהחלט

יש קצת בעיות במישק של תפוז לאחרונה, מקווה שיפתרו את זה כשההודעה עדיין זמינה.

למעלה