Division Bell

Crazy Diamond85

New member
Division Bell

מישהו יכול להסביר קצת על המושג? ואיך הוא מתקשר לפינק פלויד? חיפשתי במאמרים כאן ולא מצאתי כלום...

זה שמו של הפעמון מבית הפרלמנט

האנגלי, המצלצל לפני הצבעות, וקורא לחברי הבית (house of commons), לבוא להצבעה. מחלוקת - ברור. הביטוי מופיע בשיר High Hopes. מה הוא מסמל? אולי שהמחלוקות והמריבות בתוך הלהקה החלו עוד בשלב מוקדם (הפעמון מופיע מוקדם בשיר). זה סתם פרשנות שלי. שם האלבום ניתן לו ע"י דאגלאס אדאמס.

ווטרס שונא את האלבום

וזה לא סתם. מאחורי השורות גילמור השחיל לו מסרים רגישים ופוגעים כלל הנראה.

The Albatross

New member
אח, דאגלס דאגלס.

מישהו ראה את המדריך לטרמפיסט בקולנוע ויכול להמליץ? כרגע הדעות ששמעתי קצת חלוקות.

Elinor BC

New member
מדהים!! אבל ממש יפה!! באמת

עשוי בצורה נורא טובה, והתסריט מעולה, טוב נו דאגלס כתב אותו, אז הוא ידע יפה מאוד מה לשים בסרט. בכל אופן, הסרט עשוי בצורה מעולה, מומלץ מאוד מאוד לראות מצחיק כמו הספר, ותפאורה יפה חחח יש לי עכשיו חשק לראות אותו שוב...

פעמון...

באחד השירים אני לא זוכר איזה... אפשר לשמוע ברקע קול של קריין בקרבות האגרוף אומר and the winner is והקשר ברור נראה לי!

wish i was here

New member
בשיר breath reprise

הם אומרים the tolling of the iron bell ובשיר היי הופס הם אומרים the ringing of the division bell has begun יש קשר בין המפשטים?

כן, להערכתי

זהו מוטיב שחוזר בשירים. יש צלצול פעמון בתחילת High Hopes, ונדמה לי וגם ב-Fat Old Sun. עטיפת Division Bell מראה (בין היתר) את הקתדרלה באיליי (עיירה לא רחוק מקיימברידג'), שבה מגדל פעמונים. ההשערה שלי היא שזה פשוט היה חלק מנוף הילדות שלהם, מחוויות הילדות. כל השירים שהזכרנו - ועוד כמה נוספים - מדברים על ילדות זו, באזור קיימברידג', שם התגוררו שלושה מחברי הלהקה: גילמור, מייסון ו-ווטרס.

dylan3

New member
אם כבר הזכירו את אדאמס והסרט

הסרט ממש ממש ממש חלש הספר הרבה יותר טוב לדעתי הרסו את הספר

One Echoe

New member
כשעושים סרט על ספר,

לא "הורסים את הספר", פשוט מוציאים סרט רע... הספר לא משתנה, ובדר"כ כשעושים סרט ע"פ ספר לא מתיימרים לעשות סרט שיהיה דומה לספר.

למעלה