DIY - do it yourself

EdisonGirl

New member
DIY - do it yourself

יש אנשים שבכל בעיה שיש להם, מזמינים ישירות את בעל המקצוע שיפתור להם אותה, ויש שעד שלא יפגעו בעצמם, לא יפסיקו לנסות לפתור את הבעיות שלהם בכוחות עצמם, החל מבעיה בצנרת, דרך בעיה מכנית ברכב ועד לבעיה בריאותית או נפשית...
אילו מן טיפוסים אתם? מבקשים עזרה? עושים הכל לבד?
אתם נחשבים שלומיאליים או בעלי ידי זהב?
יש לכם תחומים שהתעסקתם בהם כ"כ הרבה עד שאתם יכולים להגדיר את עצמכם כ"מקצוענים" בתחום?

ספרו ספרו..

אני איפשהו באמצע .. מה שאני יודע אני מסדר לבד ומה שלא מברר אם אני יכול לסדר או שצריך בעל מקצוע בשביל זה ..
אני לא נחשב לשלמייזל אבל אני אסון מהלך בכל מה שקשור לתפעול של מקדחה

mad alot

New member
1+

חוץ מהקטע של המקדחה, אני אשף!

נגיד באמבטיה הכל נזל, אז התפרעתי עם חבילת טפלון ועכשיו הכל עם שוונצים לבנים:) אבל לפחות לא מטפטף.

mad alot

New member
אני מכור לללפף (כמה למ"ד) אותו.

זה למה גם מה שלא נוזל שמתי לו, "ליתר בטחון"

אבל התקרה פה בבית היא איזה 4 מטר, ואין לי סולם.
אז אנחנו די חיים בחושך כי אי אפשר להחליף נורות

תלותיות מוחלטת...

לגבי עזרה בבעיות אישיות או בריאותיות אני תמיד מתייעצת עם רופא/חברות וכאלה...אבל כמה שאני תלותית,וצומית,והיפוכנדרית,ולא יודעת מה אני עוד..יש פעמים שהדרך שלי להתמודד עם בעיה מסויימת היא פשוט לא לדבר עליה ולהיות עם עצמי לבד...

זה תלוי בבעיה, אבל לרוב אני תלותית באחרים אני מאוד לא אוהבת את זה אצלי!!! ואני חושבת שברגע שאני אגור לבד ולא תהיה לי ברירה לדעת להתמודד עם החיים לבד, אז זה פשוט יעלם, בגלל שהכל "מונח על מגש כסף" אז אני סוג של מפונקת כזאת...אבל אני בעד שיזרקו אותי למים העמוקים ופשוט לדעת להתמודד....

מקווה לעשות כסף בקיבוץ וכבר בשנה הקרובה לעזוב את הקן ולהתחיל את חיי האמיתיים העצמאיים והמאתגרים

וגם בנושא....

אני כבר ארבעה חודשים עם חושך! (מוחלט) בחדר המחשב.... כי אימא שלי החליפה וכנראה המנורות בבית לא משהו,וכנראה אין יותר מנורות...ואני למה שאני אחליף,אקנה,יעשה משהו בכלל???? זה ממש דוגמא קלאסית למצב

גדלתי בבבית עם אבא שעשה הכל

אבא שלי הוא "האנדי מן" כזה, במשך השנים הוא עשה כל מני תעודות בכל מני מקצועות שכאלה (נגרות, חשמל, אינסטלציה, ריצוף וכו וכו') ועבד כמעט בכל תחום אפשרי במשך השנים... עד שהוא למד מסגרות והתקבע על המקצוע (פתח מסגריה), אבל מן הסתם צמד המילים "איש מקצוע" הם מילה גסה בבית הורי... הכל אבא שלי תיקן לבד...
בהמשך כשיצאתי מבית הורי פשוט למדתי להזעיק אותו בכל פעם שמשהו הצריך תיקון או שיפור...

עד שהכרתי את בעלי שהוא בעל אותן יכולות (בני הזוג הקודמים שלי ממש לא היו) הוא אומנם עובד הייטק ולא בעבודת כפיים אבל הוא בהחלט יודע לעשות הכל והוא כן עבד בזה בעבר (בבניה למשל, כדי לחסוך ללימודים באוניברסיטה... עד היום יש לו חברים מהשטחים שהוא הכיר בעבודה הזאת
), הוא גם עבד קצת בחשמל וכאלה... בקיצור, הוא יודע מה לעשות, אז עדין אין צורך באנשי מקצוע
הוא גם עקשן ואין סיכוי שהוא ירפה ממשהו עד שהוא לא סיים.. אני לא זוכרת מתי לאחרונה הזמנתי שירות כזה... יש סיכוי שמעולם לא...

אם זה היה תלוי בי ולא היו שני הגברים האלה בחיי, חופשי הייתי מזמינה חשמלאי כדי שיחליף לי נורה

זה תלוי באיזה תחום

אבל בעיקרון כמעט לעולם לא יצא לי להזמין בעל מקצוע כי כל פעם שיש תקלה בבית אז אני קוראת לאבא והוא מתקן.
כשאני אגור בלי ההורים אני כבר רואה איך אני אהיה קלולס בכל הדברים האלה.. אפילו כשיכנס לבית ג'וק אני לא אוכל להעיף אותו
מקווה שיהיה לי בנזוג הנדימן ותומך

ScorpioID

New member
הנדימן לחלוטין.

עושה הכל לבד.
החל מתיקונים בבית וכלה בטיפולים לאוטו.
אנשי מקצוע זה רק לדברים שאין לי את הכלים אליהם כמו טכנאי גז, מיזוג אויר ואינסטלטור.

עד שזה מגיע להתמודדות מול ג'וקים...

אני מסוגלת להתמודד יפה לבד (נגיד נורות, קדיחות ומסמרים בקיר אני סבבה). מה שאני לא יודעת אני משאירה לחבר שלי, ומה ששנינו לא יודעים אני מתייעצת עם אבא שלי שהוא בעל ידי זהב ויודע לעשות הכל לבד. אם מגיע מקרה ממש קיצוני זה בעל מקצוע.

אבל ג'וקים? אני צורחת עד הגבר הקרוב ביותר מגיע....

h a j b i

New member
לא ידי זהב אבל כן סוג של הנדימן

את הרוב למדתי מאבא שלי ועוד אצל ההורים הייתי מנסה לסדר לי דברים קטנים בחדר.

בצבא יצא לי לעשות קצת יותר, לצבוע, להתעסק קצת בחשמל (שקעים \ מפסקים \ העברת כבלים) וכו

כשעברתי לבד כל פעם שהיתה בעיה הייתי מתייעץ עם אבא שלי ומנסה

לבד, אם זה לא היה הולך הייתי מזמין אותו.
לאט לאט למדתי לעשות את רוב התיקונים הנפוצים וכשאני נתקע אני בדרך כלל מחפש חומר ברשת (או מתקשר שוב לאבא) ומשתדל לא להגיע יותר למצב שאני צריך להטריח אותו, מעדיף כבר להזמין איש מקצוע (אם כי כשהוא בא לבקר אני מראה לו ליקויים לפעמים ושואל לדעתו).

לא חושב שאני יכול לקרוא לעצמי מקצוען במשהו, אולי בכמה טיפולים נפוצים לאופנועים (אבל זה טיפה חורג
)

raptor89

New member
משתדל לעשות בעצמי (או לחפש פתרונות ברשת)

בכל הנוגע לרכבים, יש פה כמה שיעידו שצברתי קצת ניסיון

גם בנושא המחשבים אני בסדר (אם כי פעם הייתי יותר חזק והייתי מחפש גרוטאות כדי לשפר את המחשב של האחים שלי)

קיצר, אלא אם זה מערב חומרים שלא בהישג יד שלי, אני קודם אנסה לפתור בעצמי.
גם כן חינוך כזה מאבא ודוד שתמיד מסדרים בעצמם (גם אם באלתור לפעמים...)

אצלנו דווקא בגלל שאבא כזה

אף אחד מהילדים לא יצא כזה... כי תמיד היה את אבא בשביל זה ולא היתה סיבה ללמוד לעשות את זה בעצמינו. אצל בעלי זה בדיוק הפוך- אבא שלו בקושי יודע להחליף נורה אז לצרכי הישרדות הוא למד מה צריך לעשות (הסיפים המשפחתיים מספרים שעוד בגיל 8 הוא זה שהיה תולה מדפים, מתקן דברים וכו').

al19

New member
עזרה...עזרה...

תמיד רוצה לעשות לבד.
אבל בדרך כלל מבקש מהמקצוענים.
היה לי חלום שאני לבד ישפץ את הבית שלי . אבל אתם יודעים.
התעוררתי יום אחד...
בכל מקרה, אני בדרך כלל מבקש עזרה.,
גם ככה אבא שלי היה.
הוא אמר שאין לו מספיק כסף כדי לשלם על הטעויות שהוא יגרום.
אבל כן, אם האגו משחק תפקיד זה, בטח שאני יכול לעשות לבד.
אני פשוט מנסה לראות כמה נזק אני יעשה חח.....

Optimistic Girl

New member

האמת היא,

שאמא שלי היא אישה כשרונית,

היא יודעת לעשות:

שפכטל ולצבוע את הדירה,

להחליף מנורות בדירה <מסתבר שיש כאלו בימנו שלא יודעים איך לעשות את זה>

חשמלאות-להחליף חוטי חשמל <אין לנסות את זה בבית!>

קרמיקה-להחליף ריצוץ בדירה

לתקן כל מיני מכונות - בתאם לבעיה, נו למשל מכונת כביסה, מקרר, רגלית של כיסא, שולחנות, כל דבר בהתאם ליכולתה, רק אם לא מצליחה -מזמינה איש מקצוע.

היא חולת אלקטרוניקה-אוהבת חוטים ולהתעסק איתם, למשל יודעת לחבר חוטי מחשב לDVD או לTV
וכל כל מיני דברים כאלו, או לתקן חוטים פגומים.

מאוהבת במקדחה
קודחת לה חורים בקירות כדי לשים תמונות,
למטרות אחרות כמו לעשות לנו וילון באמבטיה וכו'

כשלא עבדה, היה לה תחביב חדש-נגרות! מצאה לה ארון ישן, הביאו אותו, ניסרה אותו במסור ידני

ובנתה לנו מגירות מגניבות בסלון

יודעת פכחות <צבעה לעצמה את האופניים>

עכשיו יש לה תחביב חדש: האופניים שלה,

קנתה כל מיני חלקים ומחברת/מוסיפה, מפחת לעצמה את הפאנצ'רים וכו...

ואיך לא? כמעט שכחתי! היא גם יודעת להיות איסטלטור -שירותים/ציור באמבטיה סתום? אין לה שום בעיה לסדר..

גם יודעת לתפור-למשל שמלות ערב חולצות, מכנסיים כל דבר

וכןןןןןןןןןןןןןן
היא למדה הכל לבד!!!!!!!!!!!

את כל הדברים שציינתי! מניסוי וטעיה!
בזמנה לא היו סדנאות שיש עכשיו-סדנאות לתיקון דברים בבית וכו..

כל דבר שמתקלקל, אני אומרת לה-''תתקני את זה''

בד'כ זה מצליח לה,
אך לפעמים גם לה.

אבל!
היא כישרון מבוזבז,
היתה צריכה לעבוד בחברת חשמל או הייטק<מחלקת אלקטרוניקה>

ואל תעשו ממנה סופרוומן, יש לה גם חסרונות:

למשל כל מה שקשור למחשב/אינטרנט היא לא יודעת וגם לא רוצה ללמוד!
לשלוח מייל היא לא יודעת, למרות שלימדתי אותה..
לפחות היא יודעת לגלוש בגוגל <לאחר שנתיים של לימודים הצליחה >

אני ירשתי <ולמדתי> את הכישרונות שלה,
יודעת לתקן דברים, ונהנת מזה

יש לי יכולת יצירתית לפתור בעיות,
וגם אוהבת אלקטרוניקה וחוטים למינהם

אני יודעת לתפור אך לא אוהבת את זה,
רכשתי ממנה גם כישרון בציור

בקשר לרופאים
, גם בזה, היא עוסקת-צמחי מרפא וכו,
אז לפעמים לא כזה צריכים רופאים,
למרות שאני מקפידה ללכת כשצריך

Optimistic Girl

New member
נ.ב

בתקופת הבית ספר,

היא לי חלום ללמוד אלקטרוניקה/ או מכונאות רכב,
הייתה ממש דלוקה על זה

למרות שכן קיבלו אותי,
לא היה לי אומץ להיות הבת היחידה בחוג

מרגישה סוג של החמצה...
ולא, עכשיו לא רוצה ללמוד את זה, מצאתי תחומים אחרים שמעניינים אותי, פשוט רציתי ללמוד את זה בשביל עצמי,
לתקן רכבים זה משהו שאני כן אלמד בעתיד, חולה על זה

למעלה