Dobro veche לכולם!

טליה ג

New member
Dobro veche לכולם!

קודם כל מזל טוב לפתיחת הפורום המקסים הזה! גיליתי אותו לגמרי במקרה! אני לא ממוצא יוגוסלבי ועדיין לא ביקרתי שם, אבל כחובבת אירוויזיונים כבדה אני מכירה הרבה שירים ממדינות יוגוסלביה, ומאוד אוהבת את המוסיקה הזו! יש לי כמה חברים יוגוסלביים, שמתגוררים כיום בגרמניה, ודרכם למדתי הרבה על הארצות, הפוליטיקה הסבוכה שלהן וכמובן המוסיקה הנפלאה! אחד החברים הקרובים שלי באינטרנט הוא חצי סרבי חצי קרואטי שגדל עד גיל 11 בבוסניה(ואז היגר לגרמניה), ודווקא בשל היותו "בן תערובת" יש לו פחות דעות קדומות על בני הארצות השכנות. הוא מסתכל על הכל בצורה ריאלית, ומאוד מתוסכל מהתהפוכות שעוברות מדינות אקס-יוגוסלביה. כסרבי הוא סובל לעיתים מדעות קדומות ומיחס עויין, וכישראלית אני מוצאת הרבה נקודות דמיון בינינו, כי גם אנחנו כמו הסרבים נחשבים לעיתים ל"מוקצים" בשל המצב הפוליטי, וגם האדם הפשוט שלא מעניינת אותו הפוליטיקה מרגיש זאת על בשרו. על כל פנים, אני אשמח לקפוץ לפורום מדי פעם, וגם לתת קצת המלצות על מוסיקה מארצות יוגוסלביה. היום הייתי רוצה להמליץ על בלדה מקסימה, רומנטית ונוגעת ללב, שהפכה לשיר חובה בחתונות ובאירועים משפחתיים בארצות יוגוסלביה, שחלקכם אולי מכירים: Ako odem prijatelji בביצוע הזמר Zlatko Pejakovic.

טליה ג

New member
ממש מרגש לשמוע

איך הקהל מכיר את מילות השיר ומצטרף בהתלהבות. אמנם לא ביקרתי עדיין במדינות יוגוסלביה, אבל מחבריי שהתגוררו או מתגוררים עדיין שם וכן מאנשים שביקרו שם התרשמתי שהמוסיקה המקומית מאוד אהובה שם, רוב רובה מושרת בשפות המקומיות ולא באנגלית(בניגוד לרוב מדינות מערב וצפון אירופה, שבהן רוב המוסיקה המקומית שמיועדת לקהל המקומי היא כיום באנגלית!) ומכילה הרבה השפעות אתניות מסורתיות. מסתבר שהמוסיקה מקרבת לבבות, ומי שצופה באירוויזיון (ולא רק חובבים פנאטיים כמוני
) בוודאי שם לב שמדינות יוגוסלביה, שלפני כעשור וחצי נלחמו זו בזו מלחמה עקובה מדם, מרעיפות נקודות רבות זו על זו. מי שתמיד יוצאת די מקופחת היא סלובניה, שאיכשהו נשארת בחוץ, כיוון שמבחינה תרבותית היא פחות משתייכת לשאר עמי הבלקן אלא יותר קרובה למדינות הקיסרות האוסטרו-הונגרית לשעבר(אוסטריה, צ'כיה, הונגריה) וכיוון שבסלובניה לא מתגוררים כמעט מיעוטים קרואטיים, סרביים וכו' - וגם להיפך: בשאר מדינות יוגוסלביה לא מתגוררים כמעט מיעוטים סלובניים.

מה אתה חושב על אדון PERKOVIC?

בתור דובר גרמנית הבנתי על מה הוא שר. http://www.youtube.com/watch?v=mmiBVeD6QFg נראה שהוא מאד פופולארי בקרואטיה, חבל כי אם זמרים כאלו יהיה קשה לפתח שכנות טובה עם העם הסרבי. חוץ מי זה אני מכיר שיר של AZRA להקה טובה מאד.

האם זה נכון ש...

האם זה נכון שהצ'טניקים בסרביה הרגו יהודים או החליפו יהודים וצוענים עם הגרמנים בתמורה לסרבים? שמעתי גם שהצ'אטניקים שיתפו פעולה עם הUSTASA נגד הקומוניסטים.

זה קצת יותר מורכב ממה שהבנת

ה-USTASA היו בהתחלה מתנדבים קרואטים שהצטרפו ללא ידיעת המטרות שלשמם הם גוייסו, בזמן מלחמת העולם השנייה הצטרפו למעצמות הציר ורצחו יהודים, סרבים, צוענים. הם ביצעו טיהור אתני סרבי בקרואטיה, לנוכח כך בהנהגת אלמ' דרז'ה מיכאלוביץ לאחר תבוסת צבא סרביה בזמן ממש קצר תוך 11 ימים לגרמנים, קמו קבוצות צ'טניקים (קבוצת לוחמים) סרבים. אגב כך קמו גם קבוצות צ'טניקים בקרואטיה. הצ'טניקים הסרבים של מיכאלוביץ התקבלו ע"י יוזף טיטו להצטרף לפרטיזנים, אך אחרי דיכוי אכזרי של הגרמנים הפסיקו הצ'טניקים את השת"פ עם הפרטיזנים וחיכו לשעת כושר לממש את תוכניתם בתקווה שבנות הברית ינצחו. בד בבד הם הגדירו את הקומוניסטים כאויב. והחלו לשתף פעולה עם שלטון הבובות של נד'ץ. הם החלו לשתף פעולה עם הגרמנים והאיטלקים נגד ה-USTASA. היו מקרים שבהם הצ'טניקים זיהו יהודים כתומכי קומוניסטים וטבחו בהם. בנות הברית ראו בהם גם כן אויב משלב זה. אחרי המלחמה ושואת היהודים הנוראית, טבחו הפרטיזנים ב-USTASA ובחיילים גרמנים. אזרחים מו השורה שנחשדו כגרמנים נטבחו ללא אבחנה ובכמויות גם כן.

הסבר אוביקטיבי . כל הכבוד

יש לי רושם שכאן בישראל יש דעה שכל הקרואטים הרגו יהודים בזמן שאנטה פאבליץ שלט שם בעוד הסרבים הצילו יהודים וזה כנראה לא 100 אחוז מה שקרה שם באמת. היו גם קרואטים שהצילו יהודים ונלחמו בפארטיזנים נגד USTASA והגרמנים. TITO בעצמו גדל בKUMROVAC על הגבול הסלובני קרואטי.

למרבה האירוניה הנה כתבה מהיום

פורטל אינטרנט קרואטי העלה הקלטת אודיו מלפני עשור, שבה נשמע קול הדומה לקולו של הנשיא, סטפן מסיץ', מהלל את ממשלת הבובות הפרו-נאצית שמשלה בקרואטיה במלחמת העולם השנייה. מסיץ' טען כי אינו זוכר שאמר את הדברים, אך לא הכחיש את האפשרות שנאמרו עוד בכתבה של Ynet.

טשאפק

New member
היו גם גרמנים שהצילו יהודים

ככלל הקרואטים טבחו ביהודים ברצון ובשמחה, ותמכו באוסטאשה. מובן שלא כולם. הסרבים הפילו את ממשלת יוגוסלביה כאשר היא עמדה לחתום על הסכם עם גרמניה הנאצית, שיאפשר לנאצים להעביר כוחות דרך סרביה ליוון. הם דחו את ההסכם, חוללו הפיכה ויצאו למלחמה מתוך ידיעה שהמחיר יהיה כבד מאד. על זה, אני לפחות מכבד אותם. אחת הבעיות עם הקרואטים היא שהם לא ממש מזדרזים להודות במעשי העבר, ומתעקשים לזרוק מכסימום מהאשמה על הגרמנים.

גם את?

שוין, איך אפשר שלא להיות חולה על השיר לאנא מוייה של זליקו יוקסימוביץ ההורססססססססססססססססססס אוחחחח הייתי עושה לו ילד כאן ועכשיו!

טליה ג

New member
Lane moje זו יצירת אמנות../images/Emo99.gif

אחד השירים הכי מושלמים והכי מדהימים שיש, שיר מדהים ומרגש שנכנס אל תוך הלב! פשוט אי אפשר להביע במילים כמה השיר הזה מדהים!!!!! גם Lejla ש-Zeljko Joksimovic הלחין ל-Hari Mata Hari מבוסניה-הרצגובינה שיר מדהים, אבל עדיין אין כמו Lane Moje! להלן קישור צפייה בהופעה של Lane Moje מהאירוויזיון: לשמוע, לראות ולהתרגש! http://www.youtube.com/watch?v=ByJ3eeBsktw

roniway1

New member
../images/Emo140.gif טליה - נחמד לראות אותך פה !!

כמי שואהב מאוד את קרואטיה ,וכמובן מוסיקה קרואטית , אני שמח מאוד על הפורום הזה , ועוד יותר שמח לראות אותך גם פה - את בהחלט יכולה להוסיף המון לפורום הזה !!

למעלה