Doctor Who - the Movie - 1996

MonicaF

New member
Doctor Who - the Movie - 1996

רק אמש ראיתי לראשונה את הסרט במלואו (רכשתי אותו לפני שנה!).
באתי עם כל כך הרבה ציפיות נמוכות, שאפילו הצלחתי ליהנות ממנו בתחילתו.
אבל די מהר הבנתי למה כולם מעקמים את האף בקשר לסרט הזה ואפילו יש שמתכחשים להיותו חלק מסיפור הדוקטור.
(הערת ביניים: סילבסטר מקקוי הוא החביב עלי מכולם, מהדוקטורים הישנים, אין עליו - למרות שהוא מופיע בסרט זה ממש כמה דקות בתחילתו)

ועכשיו שאלה ומן הסתם
לסרט הדוקטור מ-1996 ו-
לשני פרקים עם טננט human nature ו-utopia:
.
.
.
.
.
.
.
למה הכוונה של המאסטר כשהוא אומר שהדוקטור חצי אנושי?
האם הוא באמת כזה - איך פספסתי זאת עד כה?
האם המאסטר פשוט ראה גם את גרייס כאשר הסתכל דרך עיניו של הדוקטור?
האם זה משהו חדש שניסו להשחיל בסדרה, ולא הצליח?

בכל מקרה חיפשתי חומר על זה ברשת ומצאתי בויקיפדיה את הטקסט הבא: (בלינק הזה)

Significant to the plot is the premise that the Doctor is half-human, "on [his] mother's side". This fact has proved extremely controversial among series' fans[citation needed]. The issue was referenced a number of times in the BBC books featuring the Eighth Doctor, which either seek to explain it or elaborate on it. Alien Bodies subtly suggests that it is just the Eighth Doctor who is half-human, while other books (such as Unnatural History and The Gallifrey Chronicles) suggest that the Doctor's human mother was a Victorian Lady called Penelope Gate, and his Time Lord father was called Ulysses. Another explanation is offered in The Taking of Planet 5, where it is suggested that the Doctor has become half-human as a result of repeated regenerations around humans, where he absorbed bits of their DNA. The issue was not addressed on-screen again, though in "Journey's End", a second version of the Doctor is created whose physiology had, through the unique circumstances involved, been created as a combination of the Doctor's and his human companion's physiologies; this new Doctor was very unenthusiastic about his newly half-human body, wondering how humans managed with only one heart.[8] In the 2008 Doctor Who comic book The Forgotten the Doctor states that, upon finding out that the Master had escaped from the box, he used the Chameleon Arch to create the fiction of being half-human in order to deceive the Master.

ובקצרה: סוג של פשלה הייתי אומרת.
יחד עם זאת, אני לא מבינה למה הפרקים Human Nature ו-Utopia לא הוזכרו בויקיפדיה בסקשן של הזה.
כי גם הדוקטור וגם המאסטר "חולקים" את אותה התופעה בפרקים אלה.
בנוסף, עצם "כליאתו" של הטיים לורדס את הדוקטור השלישי בכדור הארץ (עד שהרוויח את שחרורו) גם כופה על הדוקטור "אנושיות".

לסיכום, אני מרגישה שנושא אנושיותו של הדוקטור, לא קיבל את מלוא תשומת הלב לאורך הסדרה, והוא ראוי לכך.

אלא אם פספסתי משהו?

ailag

New member
לסרט

אנשים לא אהבו את זה שהוא "חצי אנושי" ובכוח הוציאו מהקנון, זה מה שכתוב לדעתי בציטוט מויקיפדיה. אפשר גם להגיד שהוא והמאסטר שניהם סתם אמרו את זה.

הסרט נועד להיות פיילוט להתחלה מחדש של דוקטור הו, כנראה לכן דחפו תגלית מרעישה.

אני לא חושבת שלקמיליאן ארק יש קשר, היא משנה את הפיזיולוגיה למשהו אחר. אם אני פולניה ותשני לי את כל ה DNA ותהפכי אותי לתימניה, אז אז אהיה תימניה, ואחרי זה אחזור להיות פולניה ולא תימניה בכלל.

והביטוי "חצי דוקטור חצי דונה" נאמר בהקשר אחר מאשר "חצי אנושי מהצד של אמא שלי".

(כל אלו לא עובדות אלא דעות שלי)

MonicaF

New member
אז הקהל החליט שהדוקטור איננו חצי אנושי

כך זה נראה, וכותבי התסריטים לקחו זאת בחשבון.
יחד עם זאת, יש כאן מספיק חומר לכתיבת פרק שיחבר את הקצוות הפתוחים, ולפחות מופאט הוכיח שהוא יכול לכתוב תסריט בו הוא עונה על כל שאלות הקהל.
רק עכשיו ראיתי שלמעשה הקמיליון ארק (ששכחתי מה הוא) קשורה לפרקים שהופתעתי שלא הוזכרו בויקיפדיה.
לגבי הדוגמה של פולניה-תימניה-פולניה -- אפשר למצוא סיבות בעד ונגד. כל מקרה בו רומז שהדוקטור חצי אנושי, אפשר לשלול, ואפשר גם להביא טענות בעד, או להוכיח באמצעות פרק נוסף שיסגור את הקצוות. (לי למשל נשמע דבילי שאם הדוקטור התחדש כל פעם בסביבת בני אדם, הוא קיבל חלק מהד.נ.א שלהם).
עכשיו מצאתי את הטקסט הבא בטארדיס-ויקי, בקשר לסרט מ-1996:
Interestingly, among the Doctor's objects examined by Chang Lee in the Doctor Who TV movie was a fob watch that appeared very similar to the ones used by the Doctor and the Master to become Time Lords again.
ובספר שקניתי (אגב בזכות הפניה של קורא פאסיבי מהפורום הזה) כתוב שהדוקטור השמיני אכן היה חצי אנושי and ready for love

הספר הגיע אתמול, הוא נהדר! וגם המון חומר קריאה. יש בו לפחות פרק אחד שהיה מעניין אותך, נקרא:
I'm the Doctor. Who?
Personal Identity and the Doctor

ולא הבנתי מה כוונתך ב"חצי דוקטור חצי דונה" - האם הכוונה לשכפול האנושי של הדוקטור העשירי?

MonicaF

New member
זו הדפסה שלישית של הספר

יש בו 408 עמודים ללא ביבליוגרפיה, והוא נכתב בעונה השניה או השלישית עם מאט סמית'.
(ואת יודעת שאני אוהבת פילוסופיה, אז החומר מרתק, מפי אנשים עם ידע רחב ולא מעט הומור)

ailag

New member
השאלה גם מה נחשב קנון (ו
לחג המולד)

טארדיס ויקי מחשיבים גם ספרים סיפורים ותסכיתים. יש שמחשיבים רק את הסדרה. והרי גם בקנון של הסדרה יש סתירות לפעמים.

ואני בספק שראסל יעשה רפרנס לדבר כ"כ ספציפי בסרט ואז יחכה 6+ שנים שיעלו עליו. "8" פשוט סטימפאנקי. בסופו של דבר אין פיזיקה אמיתית מאחורי העולם הזה, יש דברים שהם באמת מקריים. אני בספק פשוט כי זה לא נראה כמו משהו עם אלמנט סיפורי מספיק.
אבל אולי אני טועה :)

כמו עם הדאלק-ריינג'רס הכניסו משהו שהמעריצים לא אהבו, וכמו איתם לא ניסו בכוח לדחוף אותם לסיפור ולמצוא סיבה אלא מצאו דרך לטאטא אותם מתחת לשטיח ולהמשיך עם סיפורים יותר כיפיים.

מה שכן, בתור חובבת נלהבת של רטקונים (אם הם הגיוניים) אשמח אם אחד מהם יכנס באמת לקנון.

MonicaF

New member
הטארדיס ויקי מקיף ביותר

אני לומדת שם משהו חדש כל יום.
אבל זה שהם מזכירים אודיו, משחקים, ספרים - האם זה אומר שהם מחשיבים את זה חלק מהקאנון? לי נראה שהם פשוט יסודיים מאד.

רקטונים? לא יודעת מה זה

ailag

New member
רטקון retcon זה retroactive continuity

המצאה בדיעבד של קנון או הסברים כלשהם לדברים מוזרים בקנון.

(ולכן קוראים ככה לגלולה בטורצ'ווד)

MonicaF

New member
הצלחתי לא לספיילר לעצמי

בנושא הדוקטור, פה בפורום. פשוט קראתי בזהירות רבה.
אבל לא הצלחתי שלא לספיילר לעצמי בנושא טורצ'ווד (לצערי קראתי מה כתבו על קפלדי).
בכל מקרה, לא יודעת מה זו הגלולה בטורצ'ווד.
תגידי, רטקון, זה משהו שמתבטא בעיקר בקומיקס?

ailag

New member
מה הקשר לקומיקס? ו
ון לטורצ'ווד (תשובה

למה שהזכרת) טורצ'ווד היא ארגון סודי ביותר, אם מישהו יודע יותר מדי נותנים לו גלולה של רטקון והוא שוכח. למה לא ראית טורצ'ווד?

MonicaF

New member
אז רטקון

יכול להתרחש בכל המדיות בעצם, ולא חייב קומיקס (אם הבנתי נכון)

MonicaF

New member
ועוד שאלה:

האם הצלחת לראות כבר את כל הפרקים הישנים של הדוקטור?

ailag

New member
איזה, נתקעתי בהתחלה.

אני לא טיפוס של טלויזיה. גם דוקטור הו לקח לי חצי שנה להשלים 4.5 עונות :)

לא נתקעתי בגלל הפרקים, נתקעתי כי אני לא מפנה זמן לצפות.

MonicaF

New member
ובכל זאת הידע שלך אדיר!

כנראה שלא צריך*רק* לצפות בפרקים אלא גם צריך זווית ראיה מעמיקה, ייחודית.
חודש הבא יש לי יומולדת אז פינקתי עצמי: אתמול הגיע ספר מרקו פולו (פרקים עם הדוקטור הראשון שעבדו) והוא חמוד, סרטי אנימציה עם הדוקטור העשירי ומרתה, ו-battlefield. קניתי את בטלפילד בגלל שתי דמויות שאני מתה עליהן: בריגדייר והדוקטור השביעי.
עכשיו צריך רק למצוא זמן איכות לצפות בהם...

ailag

New member
תודה... לא כזה אדיר, האמת. השיטה שלי -

א. אני משום מה תמיד נשמעת חכמה וסמכותית גם בלי להתכוון. זה לא תמיד חיובי :)

ב. תגובות ארוכות נראות רציניות. (או תקיפות :/ ) זה שאני כותבת 1000 מילה לא אומר שכולן נכונות...

ג. השארתי את הסעיף הכי חשוב לסוף.
אני עונה רק דברים שאני יודעת.

שימי לב שאני עונה על תקופת מופאט הרבה יותר מראסל, זה כי יש המון עובדות שאני לא זוכרת, לפעמים ברמה של "איזו קומפניון היתה באיזה פרק"! אבל לא ידעת את זה כי על פרק כזה אני לא אענה :)

זהו, עם סעיף ג' כולם יכולים להראות מתמצאים.

טוב, בעצם יש עוד אחד.
ד. יש לי זיכרון טוב סלקטיבית, אז דברים שקראתי בטארדיס ויקי או שניתחתי לדיון נדבקים חזק.
זה בעייתי כי אז קשה לי לראות פרקים פעמיים - אני זוכרת מה הולך לקרות...

מזל טוב מראש ליום ההולדת, אנחנו גם צריכות להפגש לצפות בפרקים מתישהו...

Ayelet 363

New member

אהבתי אותו, אבל אני לא יודעת אם זה לא כי באתי עם ציפיות נמוכות. אהבתי את הדוקטור ה-8, אבל קשה לי לחוות עליו דעה כי בקושי ראיתי אותו. הבנתי שיש הרבה מעריצים לאודיו בוקס שלו ואולי גם לספרים שלו ומתישהו אני מקווה להגיע אליהם.

אני גם תוהה אם הסיבה למה גרייס עזבה היא כי לא היו בטוחים אם יהיה המשך ורצו לתת לה סוף, וגם תוהה אם אחת הסיבות למה לא רצו להמשיך היא שאולי לא רצו להמשיך סרט עם רק דמות ראשית אחת (או שאולי היו מחזירים אותה, אבל זו רק תהייה).

בעיקרון אני חושבת שהיו כבר אפקטים יותר טובים בתקופה הזו, למרות שבדרך כלל אני לא מסכימה עם הביקורת שיש על הסדרה החדשה של דוקטור הו שהאפקטים שם לא טובים.

לקח לי זמן לחבב את גרייס אבל כן חיבבתי אותה.

אני גם חושבת שאותה העלילה הייתה יכולה להיות עשויה יותר טוב אם היה לה המשך ישיר כמו לעונה ואם היא הייתה פרק פתיחה בעונה ולא סרט.

MonicaF

New member
גם אני מחבבת אותו

את הדוקטור ה-8, למרות שבעצם אין חומר צפייה עמו למעט סרט זה.
מה שאני לא אוהבת בסרט הזה זו האמריקאקיות שבו, ויש לא מעט.
לסרט:
.
.
.
.
.
ומה דעתך על זה שהדוקטור חצי אנושי? מה את חושבת על זה שנושא זה בקושי הוזכר? האם את חושבת שזה מקרי, שבחפצים של הדוקטור השביעי (סילבסטר מקקוי) נמצא שעון fob watch שמאד דומה לקמיליון ארק?

MonicaF

New member
סליחה, יש עוד 2 סרטונים בהם הוא מופיע

the night of the doctor

the five(ish) doctors

Ayelet 363

New member

יכול להיות שנושא האנושיות שלו לא הפריע לי כי קראתי ספויילר על זה הרבה לפני שראיתי את הסרט והתרגלתי לזה. הבנתי גם שזה משהו לא לגמרי קאנוני, וגם קראתי אז פרשנות שהוא ניסה לעבוד את המאסטר (אבל הוא אמר את זה לא רק כשהמאסטר שמע, לא? אני לא זוכרת כל כך), למרות שהבנתי שזו פרשנות ולא הסבר מהקאנון. כשראיתי את הסרט לא אהבתי את התוספת הזו, אבל מכיוון שנראה שהעלילה מתעלמת ממנה זה פחות מפריע לי. מפריע לי גם שהוסיפו משהו כזה ואז מתעלמים, למרות שאני לא אוהבת את התוספת הזו, כי מוזר לי שיש דבר כזה בקאנון ולא מתייחסים אליו, אבל זה בעיקר עוזר לי כי אני לא אוהבת את התוספת הזו.

בנוגע לשעון- זה מעניין, אבל אני לא מקשרת את זה לנושא האנושיות שלו. הוא לא אמר על האנושיות שלו שהיא "from my mothers side"? (מצטערת, אני לא זוכרת טוב. יכול להיות גם שהוא אמר את זה (אם הוא אמר) בתור בדיחה על האנושיות הזו ושהיא מהשעון או משהו כזה, ואז השעון אולי כן קשור.

MonicaF

New member
ספוילר לסרט מ-1996

כשהוא מזכיר שהוא חצי אנושי מצד אמו - הוא אומר זאת בצחוק.
אבל המאסטר מזהה אותו כחצי אנושי כאשר הוא מביט בו דרך העין הגדולה בטארדיס.
כפי שכתבת וכתבה גם גליה מעל, נושא אנושיותו לא הוזכרה עוד.
ויש מצב, שממש בטעות, ההתקן שהופך את הדוקטור ואת המסטר, כמה עונות לאחר מכן, הוא חפץ שכמותו נמצא בחפצי הדוקטור השביעי, לפני שהפך כביכול לחצי אנושי, לדוקטור השמיני.

ailag

New member
קטנוניות שלא משנה

הקמיליאן ארק זו קסדה ששומרת את המהות האדונזמנית במשהו כמו שעון כיס :)

אבל זה לא משנה לדיון פה.

למעלה