vegetable man
New member
Dollars & Cents
There are better things to talk about Be constructive Bear witness We can use Be constructive With yer blues Even he turn the water blues Even you turn the water green Why don't you quiet down Why don't you quiet down Why don't you quiet down Why don't you quiet down ???? he never gos and he never stays ???? Better in times when I could stand back All over the neighbors Maybe if I can see out here All over the clovers All over the clovers Let me out of here Alloverallovelloverallover (Why don't you quiet down) (Why don't you quiet down) (Why don't you quiet down) (Why don't you quiet down) we are the DOLLARS & CENTS and the PoUNDS and Pence the MARK and the YEN We are going to crack your little souls We are going to crack your little souls and the PoUNDS and Pence we are the DOLLARS & CENTS and the PoUNDS and Pence We are going to crack your little souls We are going to crack your little souls יש דברים טובים יותר לדבר עליהם הֶיֶה מועיל תן עדות שנשתמש בה היה מועיל עם העצב שלך אף כשהוא הופך את המים כחולים אף כשאתה הופך את המים ירוקים למה אתה לא שותק? למה אתה לא שותק? למה אתה לא שותק? למה אתה לא שותק? הו לא, הם בדרכם נו, אני יודע את הדברים הנכונים להגיד כן, כל פעם שהדמוקרטיה משתלמת אז אנחנו ברחובות עכשיו זה הכל ברחובות אנחנו מחוץ לכאן זה הכל ברחובות בלילה זה הכל ברחובות בלילה תוציא אותי מכאן סביב סביב סביב סביב סביב (למה אתה לא שותק?) (למה אתה לא שותק?) (למה אתה לא שותק?) (למה אתה לא שותק?) אנחנו הדולרים והסנטים והפאונדים והפנים והמרקים והיינים עוד נפצח את נשמותכם הקטנות עוד נפצח את נשמותכם הקטנות אנחנו הדולרים והסנטים והפאונדים והפנים והפאונדים והפנים עוד נפצח את נשמותכם הקטנות עוד נפצח את נשמותכם הקטנות _______________________________________________________________
אני זוכר את השיר לראשונה מההופעה של רדיוהד פה בשנת 2000. הבאס שיורד באוקטבה לאורך השיר, והגיטרות עם המצילות חורקים בפזמון, כשבין לבין ת'ום שר "Why don't you quiet down". ולחשוב שכל מה שהשיר עושה, זה לעבור מטון מג'ורי למינורי על אותו אקורד. נפלא. הגירסא באמנזיאק מעט איכזבה אותי והיא נשמעת לי קצת אנמית. אני אוהב יותר את הגירסא שמופיעה בהופעה של I Might Be Wrong. נדמה לי שזה אחת הדוגמאות הכי חזקות לאנטי של ת'ום לכסף, ואולי לקפיטליזם. Why dont you quiet down הוא אולי משפט שאומרים לנו ה"מנהלים" את המשק, שאנחנו ממלאים את מטרותיהם, ו- we are the DOLLARS & CENTS and the PoUNDS and Pence מדגיש שהם רואים בנו סחורה, כסף שעובר מיד ליד ולא בני אדםם. למעשה, יכול להיות שהשיר הוא דו-שיח בין הצד המזלזל והמאיים, מול הצד שרוצה לברוח ממנו.