Donnie Darko מישהו ראה ??

cable2k2

New member
Donnie Darko מישהו ראה ??

או יותר נכון מישהו הבין ? אחלה סרט ..משום מה לא זכה לחשיפה בכלל. סרט מעולה עם פסקול מעולה של שנות ה 80 בקיצור לדעתי הוא היה צריך להיות באוסקר ולא הסרט המשעמםנפלאות התבונה שהסרט הדוקומנטרי שהראו בערוץ 1 על הבנאדם האמיתי היה הרבה יותר יפה ומעניין מהסרט ועוד עצה קטנה ...אם לא ראיתם ...רוצו לספריה וקחו אותו או אפילו לכו תקנו אותו ...הוא אצלי ברשימת 100 הטובים בכל הזמנים.

TheShis

New member
ראית. הבנתי רק חלקית.

סרט ערוך נפלא, אבל הזוי מדי לטעמי. בכל מקרה, זה לא Oscar material לטעמי.

רומן ט

New member
אתה יכול לקרוא את

הדעה שלי על הסרט כאן.

cable2k2

New member
ביקורת חמודה

גש ל IMDB להתמקצע קצת יותר בביקורות אבל אתה רחוק מהבנת הסרט ...חשבתי ש-DVD המקורי יעזור לך קצת עם כל התוספות שבו ...אז זה מחזק את הדעה שלי שצריך רק את הסרט ולא את כל התפאורה מסביב ב DVD. ללא ספק אחד הסרטים החזקים שראיתי בשנים האחרונות ללא ספק מיועד לקהל המבוגרים ...למרות שזה סיפור על מתבגר

TheShis

New member
אמנם הדברים לא הופנו אלי, אבל...

השורה הראשונה בתגובה שלך נראית לי מיותרת למדי. באשר ל"תפאורה מסביב" - אני חושב, שכל התוספות לכל סרט יכולות רק להוסיף. הן לא בהכרח חייבות להבהיר את הנושא המרכזי בסרט, וגם אם הן מתמקדות בתהליך יצירת הסרט - מה טוב - יוצרי קולנוע וחובבי קולנוע יכולים להפיק הרבה תועלת ו/או הנאה מאותו מבט אל מאחורי המצלמה והקלעים.

Soak

New member
בהחלט מיותרת ../images/Emo45.gif

אני מבקש להזכיר שהביקורות בפורום נכתבות עבורכם ובשבילכם ע"י גולשים שמוכנים לתרום מזמנם ומנסיונם ועל כך מגיעה להם רק תודה רבה!

רומן ט

New member
באמת תודה על הביקורת "הבונה" ../images/Emo3.gif

(אני סארקסטי, אם לא שמת לב). כמובן שאני לא מבקר מקצועי, ולמען האמת "דוני דרקו" היתה הביקורת הראשונה שלי אי פעם, והייתי שמח גם לקבל פידבק (כולל הערות בונות), אבל "גש ל IMDB"? א. מה זה עוזר לי? ב. IMDB? אתה מתכוון לאתר שכל Yahoo יכול לכתוב וגם כותב שם? האם אתה מתכוון לביקורת כזו: (ציטוט מ-IMDB) "Amateur Filmmaking Goes Big Time I hated this movie. The plot made no sense. There was this whole thing about time travel and worm holes and it was just ridiculous... This film sucks." או אולי כזו: "´I´m voting for Duchacus´ ´What´s a F*ck a$$´ ???? Great lines, great characters, i look forward to more from Lynch, except Mulholland Drive!!!!"

רומן ט

New member
ובקשר ל"הבנת" הסרט"../images/Emo58.gif

אני ניסיתי לעניין אנשים שלא ראו/שמעו על הסרט ולגרום להם לראות אותו. אם הייתי כותב את כל מה שהבנתי, נראה לי שהייתי קצת הורס להם את ההנאה מלהבין אותו לבד, לא?
וד"א, הבנתי את ההתייחסויות לנצרות (ישו, יוחנן המטביל, האפוקליפסה), וגם את ההתיחסויות לקומיקס ול-super heroes. ובהחלט בצפיות חוזרות רואים את כל הפרטים שמפספסים בצפייה ראשונה... בידידות,
-רומן

gofish

New member
אתמול ראיתי את הסרט "דוני דרקו"

ואני רוצה לומר,שאחד הדברים ש"דחפו" אותי לראות אותו היה הביקורת הקודמת שנכתבה ע"י רומן. לאחר שראיתי אותו וקראתי שוב את ביקורתו של רומן,אני רוצה להגיד שאני פשוט מסכים אם כל מילה שרומן כתב,הסרט גאוני למי שלא הבין. את דעתי המפורטת על ה-DVD אני אכתוב מאוחר יותר,עקב זה שראיתי רק את הסרט ועדיין לא צפיתי מקוצר הזמן בתוספות הרבות שמצורפות לסרט (כולל 20 סצינות שירדו בשולחן העריכה!!!). אני מקווה שהיום בערב תושלם המשימה. אני יכול רק להוסיף ולומר לכם שכאשר קמתי היום בבוקר,רצתי למכשיר ה-DVD וניגנתי את רצועת השיר "MAD WORLD" (לאחר שהתנגן לי בראש כל הלילה) שמצורפת ל-DVD הלוך ושוב הביצוע יפייפה,ולפני שעזבתי את הבית אף צפיתי בסרטון שמלווה את השיר והתרגשות אחזה בי. היום בערב אני כנראה ישלים את חובותי. נ.ב לגבי אתר IMDB,אומנם האתר החביב עלי ואחד מהאתרים היותר שווים שקיימים ברשת,אתר אינפורמטיבי מצויין,אבל בכל מה שקשור לביקורת שנכתבות בהמשך,אני לא הייתי מסתמך עליהם (ישנם אתרים טובים יותר),וכמו שציין רומן רובם דיי שטחיות ואף ילדותיות לפרקים.

רומן ט

New member
../images/Emo51.gif - זו הסיבה שאנחנו כותבים

ביקורות - כדי שאנשים ייחשפו לסרטים שאולי לא היו נחשפים אליהם אילולא הביקורת.
עכשיו שראית את הסרט, אני ממליץ מאוד על התוספות הבאות: 1. קרא את The Philosophy of Time Travel. אם זה לא קריא מספיק - הנה לינק עם כל הטקסט. יש כאן מידע שעוזר להבין הרבה ממניעיו ומעשיו של דוני. 2. תקשיב ל-Commentary עם הבמאי (וגם עם השחקן) - המון מידע אינפורמטיבי. סרט גדול, אה?

cable2k2

New member
המטרה שלי היתה לעורר כמה שיותר תגוב

מצטער אם נעלבת, לשמחתי זה גרם לכמה אנשים לראות את הסרט הנפלא הזה. מזל שיש DIVX ואינטרנט אחרת בחיים לא הייתי שומע עליו או רואה אותו
ואף פעם הוא לא היה עולה לדיון כאן אני גם לא מבין איך הוא לא עלה עד היום לדיון כאן.

cable2k2

New member
בקשר לשיר..MAD WORLD

בביצוע Gary Jules - Mad World אכן הפסקול לא יוצא מהראש איזה כמה ימים מה שגרם לי גם להשיג את כל שירי TEARS 4 FEARS

spacerock

New member
בדיוק ראיתי דוני דרקו לפני כמה ימים

מכירים אתר שמפרשן את הסרט ומסביר אותו? כי אני לא בטוח שהבנתי שם הכל יש לי עדיין כמה חורים אה, וגם האם יצאה גירסא מתורגמת של הסרט?

רומן ט

New member
The Philosophy of Time Travel

- הספר הפיקטיבי מהסרט - מסביר המון. הנה לינק לעותק HTML שלו. יש לי גם כמה פירושים משלי, כך שאם יש לך שאלה ספציפית, אולי אוכל לענות עליה. אה, ואני לא מתמצא בגירסאות מתורגמות. אולי מישהו אחר יוכל לענות לך על זה. -רומן

cable2k2

New member
../images/Emo26.gifכמה לינקים מעניינים לסרט

הרבה מידע בלינקים לאתר הסרט מומלץ להגיע לא לפני שראיתם את הסרט לפחת פעמיים

למעלה