double cream?

Boojie

New member
לא. כתית מעולה.

כבישה קרה זה cold pressed. הראשון מתייחס לרמת החומציות של השמן (ומכאן לאיכותו), השני מתייחס לטכניקת ההפקה. והנה מצאתי מאמר ובו הסברים נאים בנושא.
 

ramihann

New member
סוגי שמנת

בעולם דובר האנגלית מקובלות ההגדרות הבאות: Sour cream = שמנת חמוצה (כמו השמנת שלנו, הרגילה). Whipping cream = שמנת לקצפת (כמו השמנת המתוקה שלנו, שאין בה שום דבר מתוק מלבד ההגדרה, שנועדה להבדיל בינה לבין שמנת חמוצה). Whipped cream = התוצר של הנ"ל, כלומר קצפת. Creme Freche (אני לא מתחייב על האיות בצרפתית) = שמנת נוזלית לבישול, לרטבים קרים וכו' (קיים מוצר בשם זה בארץ). אגב, מומלץ להשתמש ב-"קרם פרש" במתכונים מסויימים בהם נהוג להשתמש במיונז. איכות התוצאה ממריאה בבת אחת (דוגמה: סלט ולדורף). Double Cream = שמנת בדרגת סמיכות גבוהה (אין מוצר מקביל בארץ. קיים מוצר דומה בעל תכולת שומן של מעל 35% אבל עדיין במרקם דליל). Treble cream = שמנת בדרגת סמיכות גבוהה במיוחד (אין מוצר מקביל בארץ). Half & Half = שמנת לקפה ("חצי חלב חצי שמנת"). קיים גם שימוש במונח Single cream לתיאור שמנת עשירה (בשומן) אך בעלת מרקם דליל יחסית. דומה ל-"קרם פרש". בתאבון.
 
למעלה