סוגי שמנת
בעולם דובר האנגלית מקובלות ההגדרות הבאות: Sour cream = שמנת חמוצה (כמו השמנת שלנו, הרגילה). Whipping cream = שמנת לקצפת (כמו השמנת המתוקה שלנו, שאין בה שום דבר מתוק מלבד ההגדרה, שנועדה להבדיל בינה לבין שמנת חמוצה). Whipped cream = התוצר של הנ"ל, כלומר קצפת. Creme Freche (אני לא מתחייב על האיות בצרפתית) = שמנת נוזלית לבישול, לרטבים קרים וכו' (קיים מוצר בשם זה בארץ). אגב, מומלץ להשתמש ב-"קרם פרש" במתכונים מסויימים בהם נהוג להשתמש במיונז. איכות התוצאה ממריאה בבת אחת (דוגמה: סלט ולדורף). Double Cream = שמנת בדרגת סמיכות גבוהה (אין מוצר מקביל בארץ. קיים מוצר דומה בעל תכולת שומן של מעל 35% אבל עדיין במרקם דליל). Treble cream = שמנת בדרגת סמיכות גבוהה במיוחד (אין מוצר מקביל בארץ). Half & Half = שמנת לקפה ("חצי חלב חצי שמנת"). קיים גם שימוש במונח Single cream לתיאור שמנת עשירה (בשומן) אך בעלת מרקם דליל יחסית. דומה ל-"קרם פרש". בתאבון.