Double Tone פרק שישי ואחרון

delikat

New member
Double Tone פרק שישי ואחרון

בפרק הזה אנחנו מגלים מיהו האיש המסתורי, איך יומי נהרגה לאחר נפילה לא סבירה מהמרפסת, ולמה.
אנחנו מגלים ששתי היומיות מחליפות הכרה כמה פעמים במהלך היום האחרון שלהן ביחד, ה21 באפריל. בהחלט היה שם נמנום מבוזבז, כשיומי נרדמת על הספסל בזמן שאיש המסתורין רודף אחריה (איך הוא לא תפס אותה באמת?). בנוסף, כשההכרה עוברת בינהן, הם מצאו אפקט עוד יותר מעצבן מהשעון המעורר של הפרקים הראשונים...
לגבי סיבת המוות של יומי (שתי היומיות בעצם, תאורטית), הסיבה היא אם לנסח במילים יפות, מופרכת. היו לנו חשדות בשרשור הקודם של הפרק האחרון שארינומה קשורה למוות, אבל לא חשדנו שהיא תהיה כל כך... בנאלית.
אני חייבת לציין שבפרק הזה, המשחק היה בצורה משמעותית -הרבה- יותר גרוע ממה שראינו עד עכשיו. הבעות הפנים זה דבר שאי אפשר להתעלם ממנו. ובמיוחד הקטע שבו ארינומה עם הסכין מעל יומי, זה נראה כאילו אין להן מושג מה הן עושות שם.
יוהאיי ממשיך בדרכו ומסרב להישאר עם אשתו בבית, (למרות שהיא מבקשת שוב, ולמרות שהיא מתנהגת משונה ומנהלת איתו שיחות על "אז כשאני מתה.."), אבל - ברגע השיא, פתאום הוא פה. לא בגלל שהוא דאג לה או שאכפת לו ממנה והתחרט שהתעלם מהבקשות שלה, אלא כי כאב לו בחזה :|(הכוונה היא כנראה שהכאב בחזה מקושר לדקירה שהוא קיבל בעתיד)
ראינו שינוי בהתנהגות אצל יומי טאמורה, שמחליטה -בפרק האחרון- לקחת יוזמה, ולנסות לשנות את גורלה! אולי אם אצא מהבית, לא אתאבד מהמרפסת!
אכזבה לא קטנה - בנוגע לעניין האיש המסתורי. שוטר, זה לא כל כך מסתורי. אם הוא שוטר, הוא יכל לדבר עם היומיות כשהוא פוגש אותן, או רוכן מעליהן, או בוהה בהן בצורה מטרידה. או אולי אפילו מזהיר אותן, אם מתחשק לו ממש להיות יעיל. למה לא שיניגאמי? אכן מורגש מחסור בשיניגאמי בסדרה. :)

לסדרות הבאות, ברמת הmeta, הרעיון של סדרה עם שישה פרקים קצרים, דווקא עובד לא רע, לא?

mishel s

New member
אכן

לא רציתי לגלות כלום בבשרשורים הקודמים אבל אכן
ה"בלש" הזה, הוא סתם בלש ולא כזה מסתורי.
הסיבה למה הוא הולך אחרי יומי וקורא בשמה, ואז כשהיא בפאניקה ובורחת הוא לא אומר לה תרגעי יה מלעונה אני שוטר, היא סיבה תסכיטית גרידא.
ולכן התסריט לא משהו...
וכמו שציינת גם המשחק לא משהו :)

נו שוין.

johnny d

New member
היה חסר שיניגאמי בתוכנית

ללא ספק!

ומהפרק השישי היה ברור מי הרוצח, (מקווה שלא הרסתי למי שצפה איתי) אבל זה היה ממש ממש ממש ממש ברור!

בכל מקרה, אני אגיב מחרכך לכשיהיה לי זמן.

herouth

New member
あたり!‎

הספקולציה שלי מהפעם הקודמת היתה כמעט מאה אחוז נכונה. הבחור הוא בלש, וארינומה שנואת-נפשי היא הרוצחת. רק לא בניתי על המניע המדוייק של ארינומה. זה באמת היה קצת מופרך: הוא לא רצה אותי, אז הבאתי לו נשים שיאפשרו לי להיות איתו כל הזמן. הא? הרי מרגע שיומי טאמורה מתה, היא האישה הראשית בחייו - היא מתארחת אצלו לארוחות, היא הולכת איתו לטקסי יום השנה, היא משגיחה על אמי-צ׳אן. בשביל מה היא היתה צריכה בדיוק לדחוף לו את יומי נקאנו?

לא חשבתי על הקטע של הדקירה בחזה שגרמה לו ללכת הביתה. תהיתי באמת למה בסצנה האחרונה מראים את ה״תודה״ של היומי ליומי כאילו היא משהו סמלי (כלומר, לא הבנתי למה בעצם היא צריכה להודות לה לא רק על העט. מה היא עשתה?) ואז חשבתי לעצמי שבלי המאמצים של יומי נקאנו, הבחור עדיין היה ביחסים כל כך גרועים עם אשתו שהוא לא היה חוזר בכל זאת הביתה ולא מפרש את הכאב בחזה כ״תחושה שמשהו לא טוב קורה בבית״. בגלל שהיחסים השתפרו בנישואין אז בעצם הוא הגיע הביתה בזמן והרצח נמנע.

מה שכן היה חבל לי שלמחרת כולם שכחו הכל. לא יכולתם לדאוג שלפחות יומי טאמורה תזכור את החלומות שלה מלפני יום המוות?

הסיום, שבו נקאנו מחליטה שהיא בכל זאת הולכת לאומיאיי כי ״היא רוצה להתאהב״ הצריך שקית הקאה. באומיאיי את תתאהבי, אה?

אוי כן, ארינומה לא יודעת להחזיק סכין. כנראה אף פעם לא באמת רצחה מישהו.

mishel s

New member
כן

רציתי להגיד מקודם ששחקנים בעצם אמורים לשאוב מנסיון אישי במשחק שלהם ולשחקנית של ארינומה, כמו לשאר שם, אין באמת שום צל של מושג לגבי דברים כאלו או כל סכנה מוחשית אחרת כנראה...

לגבי למה יומי טאמורה לא זוכרת את החלום שלה...
אני לא חושב שהיא לא זוכרת. היא זוכרת אבל אל תשכחי שעבור יומי טאמורה, המפגש המקרי הזה ברחוב, עם העט, קרה שנתיים אחרי החלומות. שנתיים אחרי שהיא חשבה לעצמה, וואי, אז חלמתי כמה חלומות שאני מתה וזזה ופתאום ארינומה נסתה לרצוח אותי, כנראה באמת יש משהו בחלומות האלו, אבל אז החיים חוזרים לשגרתם ושנתיים עוברות והיא לא חיפשה את יומי נאקנו ולא כלום. אז שנתיים אחרי, שסתם נתקלים במישהו ברחוב שמחזיר לך עט... לא סביר שהיא תזהה אותה. גם אם זה היה במציאות, ובטח שזה חלום ששנינו יודעים שדמויות בחלום לא באמת נראות כמו במציאות (למרות שהיא כן ראתה את הבלש כביכול בחלום ורק אחרי זה במציאות, אבל ניחא, זה היה באותו יום, לא שנתיים אחרי)

innocence

New member
גם לדעתי עובד טוב

ומסכימה לחלוטין עם הניתוח.
נכון שלכאורה מינים אותנו מראש עם ארינומה שלא נשואה למרות שהיא כבר מבוגרת, אבל אולי אחרי קקון שינאי כבר התחלנו להאמין שאולי יש טרנד כזה P:

אני מסכימה שהפרק היה מעצבן במעברים שלו מאוד, אם כי זה היה סוג של צפוי.

הכי אהבתי כשהשוטר מגיע לבית של יומי אחרי שארינומה דקרה את יוהיי והיא רוכנת מעליו בזמן שהוא גוסס והשוטר בנונשולנטיות אומר "אל דאגה!" ומוציא תעודת שוטר.
וואו, כן, זה מה שיומי דאגה לגביו. לא לגבי הבחור הגוסס שאף אחד לא טורח להזמין לו אמבולנס.

הבעות הפנים של ארינומה היו פשוט.. אוקי, וואו.
רוצחים סדרתיים הם חכמי םיותר, ולא חייבים להיות מטורפים או לפקוח עיניים כל כך בכל פעם שהם עומדים להתקיף.
מה גם שאני תוהה מה הקטע של ארינומה לרצוח אותה בסכין - איך היא התכוונה להסביר את זה? (את הרציחות הקודמות היא הסוותה כתאונות...).

בכל מקרה, לא היה מפתיע בשום צורה, אבל טוב נו P:

johnny d

New member
הסוף היה ממש מאכזב!

לא שמתי מספיק לב להבעות פנים וכו.

מה שכן הפריע לי בטירוף היה ה- אל דאגה אני כאן כאילו שזה משנה משהו אחרי שמישהו נדקר.

כפי שחשדתי, גם היומי השניה התאהבה בבחור, ואולי אפילו בצדק. יתכן שמול גבר ישראלי הוא הדבר הכי נורא שקיים, אבל אולי בכל זאת בתור יפני מגיע לו מעט קרדיט :)

דרך אגב בנושא הזה, גם הבחורות היפניות מאופקות בטירוף, היומי הישנה, אם היא הייתה ישראלית היא הייתה מוציאה לבעל את המיץ על זה שהוא לא מאמין לה. שלא לדבר על מיליון דברים אחרים שהיא לא אומרת לו...
שמתי לב שבסדרות יפניות שבהם הכוכב הוא גבר אז הנשים מרגישות שקטות (כי שומעים את מחשבות הכוכב) ובסדרות בהן הנשים הן הכוכבות אז הגברים מרגישים שקטים מאותה הסיבה.

חירות העקיצה בלב שהוא טען שהוא הרגיש, נתנה לי יותר הרגשה של תירוץ גברי בסגנון אני לא יכול להודות שהגעתי לכאן כי רצית שאבוא, מאשר משהוא שקשור לעתיד שלא קרה.

מישל הסצינת סיום ממש לא נראת לי כאילו היא לא זוכרת את יומי, בדיוק להיפך, זה נראה כאילו היא חיכתה שנתיים על מנת להפיל עט ברחוב ולראות אם היומי השניה זוכרת אותה למרות שהגורל השתנה.

אני חייב לציין שוב שאני ממש מאוכזב מהסוף, כבר בפרק הקודם היה ברור מי הרוצחת, אבל ציפיצי שהיא תמות לא משנה מה, והבחור ה"מיסטורי" יעזור ליומי בעתיד להתנקם או לפתור את התעלומה או לתת מנוחה ליומי שנרצחה בחשיפת הרוצח או משהו לא הכי קיטצי וחסר הגיון שמוחק לחלוטין את היומי מהעתיד כישות לכשעצמה.

ומי שלא ראה steins gate אז מאוד מומלץ!

johnny d

New member
ספויילר ל steins gate !!!!!

ולסיום, לא רציתי להגיד כלום בפרק הקודם, אבל שמתם לס לאפקט הsteins gate ? כאלו, לא מסבירים איך ולמה, אבל בעתיד שלא היה וגם יומי שעתיד החדש, מושפעים מהעבר מבלי לזכור את הקו עולם שהיה לפני שינוי כלשהו...

innocence

New member
הם לא הסבירו לנו את ההגיון מאחורי זה

בסטיינס גייט כן מדברים איתנו על התאוריה של קווי זמן מקבילים, ופה בכלל לא התייחסו לזה ועשו קצת מישמש.

johnny d

New member
נכון מאוד

עשו המון מישמש...
זה באמת משהו שממש הפריע לי בסדרה.

למעלה