Downsizing לחיות בקטן

אזורים שאיתני הטבע לא מאפשרים לנו ליישב עם טכנולוגיה קיימת

קנדה לדוגמא היא אחת המדינות הגדולות בעולם אבל עדיין כל תושביה גרים פחות או יותר על הגבול עם ארצות הברית.
וכיום יותר ויותר מאמצים את החשיבה על איך לחיות בקומונות על המאדים מאשר בצפון קנדה בלב אוסטרליה באנטרטיקה או במדבריות של ערב

Downsizing לחיות בקטן

בסרט שאמור לצאת בקרוב, טכנולוגיה חדשה מסוגלת למזער בני אדם למימדים של ס"מ בודדים, דבר שאמור לפתור בעיות של משאבים ושפע.
הון ורכוש שאדם ממוצע צבר בחייו יהיו שקולים לעשאות מיליוני דולרים בערים ממוזערות. הרעיון נשמע מעניין
אבל השאלות שלי נוגעות יותר לחלק המדעי בעיניין.
מה יהיו השפעות התנאים החדשים על גוף האדם?
אני מניח שהוא יחיה בכוכב שבו כח המשיכה חזק עשרות מונים צפיפות העצם תגדל מסת השריר תתעצם האם גם יהיו לכך השלכות מרחיקות לכת על תחושת הזמן?
האם בכלל בני אדם בגודל סנטימטר יהיו מסוגלים להתרומם מהאדמה ?

אני לא חושב שזה מדויק, הטכנולוגיה מאפשרת כיום לחיות בכל מקום

אבל השאלה היא כמובן שאלה של עלות. למה להשקיע למשל במפעל התפלה או בצינור מים של אלפי קילומטר למדבר כשיש מספיק שטח פנוי בסמוך למקורות מים טבעיים?
&nbsp
מעבר לכך, גם אם נקזז אזורים עם טמפרטורה קיצונית או ללא מקורות מים, עדיין רובו המוחלט של השטח אינו מאוכלס. בישראל למשל אחוז השטחים הפתוחים במחוז הצפון הוא 93% ובכל המחוזות חוץ ממחוז תל אביב הוא מעל 77%.

RaikaRakka

New member
הפוסט נשמע כמו פרסומת..

אתה לא יכול פשוט למזער בן אדם, זה כמו למזער תמונה לפחות מהרזולוציה שלה. אתה תאבד מידע.
המוח יאבד מידע = ישבר, לא יעבוד.
&nbsp
הסרט עוסק בקסמים.
&nbsp
יש יצורים קטנים על כדור הארץ כמו זבובים או נמלים, הם פשוט בנויים שונה. הם יכולים ליפול מגובה של ק"מ ולשרוד פגיעה.. אבל אין להם מוח כמעט.

נו זה פורום מדע בדיוני

ברור שאי אפשר למזער ואי אפשר לחזור בזמן ואי אפשר לעוף ואי אפשר ללכת על קירות.
אבל ככל שהבדיה היא יותר מדעית ויש יותר אספקטים והתייחסויות לפיזיקה מוכרת הסרט יותר משדר אמינות ולקהל של היום יש דרישות הרבה יותר גבוהות לדברים האלו.
למה שאני יעשה פרסומת? סתם נשמע רעיון מגניב לסרט אבל הייתי מתלהב יותר עם המדב היה במרכז ולא איזו קומדיה רומנטית או דרמה קומית ששוכחים דקה אחרי שיוצאים מהאולם.

לפי מה שקראתי דווקא התהליך המדעי של המזעור כן מוצג באריכות

וזה החלק הראשון והיותר מעניין של הסרט, על ההמשך אומרים שהוא באמת סוג של דרמה משפחתית משעממת.
&nbsp
הבעיה העיקרית במזעור היא באמת המוח שאנחנו לא לגמרי מבינים איך הוא עובד אז בטח שהקטנה שלו לא באה בחשבון. לגבי איברים אחרים שאנחנו כן מבינים איך הם עובדים אז אין בעיה עקרונית לייצר להם תחליפים מלאכותיים מזעריים.
&nbsp
אני לא בטוח לגבי הרעיון של הסרט שיותר זול לחיות כאדם זעיר. כלומר, ברור שיש עלויות כמו מזון שתלויות בגודל, אבל אם אנחנו מסתכלים על ההוצאות השוטפות של משק בית ממוצע אז חלק מהן, כמו תקשורת, לא קשורות לגודל. אפשר גם לטעון שיש מוצרים שיותר יקר לייצר אותם בגודל מזערי אפילו בהתחשב בעלות חומרי הגלם.

רוב הזמן נח

Well-known member
נסה לדמיין איך העולם היה נראה אם בני אדם היו רבע מגודלם

וכל יתר בעלי החיים והעצים היו קטנים גם באותו יחס. זאת אומרת שביחס לבני האדם בעלי החיים היו בשבילם נשארים באותו גודל ולא היה הבדל.

הרי בונים הכל ביחס הזה. המכוניות היו יותר קטנות ולכן גם הכבישים.
דירה ממוצעת היתה קטנה יותר ונמוכה יותר. לכן בניינים שלמים, למרות שהיו עם אותו מספר קומות, היו הרבה יותר קטנים.

בקיצור, בעולם היה הרבה יותר מקום פנוי.

רוב הזמן נח

Well-known member
מארוול פתרו את בעיית המיזעור

בסרט איש הנמלה.

מדובר בשיטה שמשנה את מרחק האטומים אחד מהשני. ככה שמדובר למעשה באותה כמות חומר והכיווץ לא מאבד חומר.

למעלה