DR FLUENCY

hanhan003

New member
DR FLUENCY

האם מישהו יכול להמליץ או לנדב מידע בקשר לערכת תירגול שטף בדיבור. לי נראה שהערכה של DR FLUENCY היא מאד יקרה. תודה

sahar sh

New member
מניסיון אישי...

שלום, מנסיוני שאישי, טכניקות לשיפור השטף (ועברתי הרבה כאלה) אף פעם לא עזרו לי, להיפך, הם לדעתי גרמו לי להיות יותר מודע לגמגום ובזה דירדרו את השטף. לי מה שעזר זה שיפור הביטחון ע"י קבוצות "תמיכה". אבל אולי זה אינדיוידואלי... סהר.

hanhan003

New member
קבוצת תמיכה

האם אתה יודע על קבוצת תמיכה באזור בין ת"א לאשדוד. יכול להיות אם אתה מכיר אנשים שרוצים להתארגן.

Shaharitos

New member
אני יודע רק על..

אמב"י - שזה "ארגון מגמגמים בישראל". מזמן לא הייתי שם אבל אשתף אותך במה שאני יודע: הם עורכים מפגשים אחת לשבועיים בת"א, נראה לי שנפתחה גם קבוצה בי"ם או חיפה . אז אפשר להיכנס לאתר שלהם ולראות. בקשר לקבוצות אחרות - אין לי מושג. סהר.

sahar sh

New member
בעצם...

אתה יכול להגיע למפגשים של הפורום, למרות שלא הייתי בהם - אני חושב שהם יוכלו לעזור לך... סהר.

b e ll

New member
שלום חנן, ד"ר פלואנסי

והקורס האינטנסיבי של המכון האודיולוגי בהדסה מבוססות על תוכנית שפותחה בקנדה. הדסה "ייבאה את השיטה והחלה להשתמש בה בשנת 1988. אני הייתי בקורס האינטנסיבי הראשון ב- 1988. שיפרתי את השטף שלי בצורה מדהימה (ויעידו כל מי שפגש בי ושוחח איתי) בעקבות הטיפול ההוא ואני שומרת על השטף כבר 16 שנים. כמובן שהיו במשך השנים עליות וירידות בשטף כתלות במצבי החיים השונים אבל אף פעם לא התקרבתי אפילו לגימגום הנורא שהיה לי לפני הקורס. ד"ר פלואנסי היא תוכנית טיפול לשנה שלמה, שהתוכנה היא רק חלק קטן ממנה ולכן היא עולה כמו הקורס בהדסה או הקורס אצל ברברה דם. לאחר סיום השלב הראשוני של הטיפול (סיום הקורס האינטנסיבי), נדרש תירגול יומיומי כדי להטמיע את הכלים שנלמדו ולאפשר שימוש נרחב בכל מצבי הדיבור. אני מאמינה שההצלחה בשיטה הינה תלויית תירגול, 99% מהמגמגמים מסיימים את הקורס עם שטף נהדר - מה שעושים אח"כ הוא אינדיבידואלי. בד בבד צריך להיות ראליים - השאיפה אינה צריכה להיות שטף של 100% או קרוב לזה, אלא שיפור באיכות החיים. גם שיפור של 50% בשטף ובתקשורת עם הסביבה הינו הצלחה מאוד מאוד יפה. ביחד עם העליה בשטף הדיבור עולה גם הבטחון העצמי ומתחיל להיווצר מעגל של הצלחה. צד נוסף של הטיפול הוא עבודה עצמית לפיתוח חשיבה חיובית, וזה לא ילמדו אותך בשום מקום - מודעות לחשיבה חיובית, לא לקחת הכל ללב או לקחת את החיים בפרופורציות הנכונות בהחלט עוזרת אף היא (אגב, גם לזה צריך תרגול). סהר (נדמה לי) צודק, הטיפול הזה הופך את המגמגם מאוד מודע לצורת דיבורו, ואם לומדים את השיטה ואח"כ לא משתמשים בה זה בהחלט יכול מאוד לפגוע. לכן, צריך לחשוב היטב לפני שמתחילים את סוג הטיפול הזה האם הוא מתאים לך והאם אתה מסוגל להתמיד בתרגול כמה שידרש.

hanhan003

New member
הבהרה

אני הייתי בקורס האינטנסיבי בהדסה לפני כעשר שנים אני חושב. לא תירגלתי את השיטה הרבה שנים. חשבתי שעם המיכשור של דר פלואנסי זה יהיה יותר קל. את מכירה אנשים שרכשו את הערכה ומשתמשים בה. תודה על העזרה

b e ll

New member
וכמה קישורים

הקישור שנתן תכלת לד"ר פלואנסי ב- YNET והקישור למכון האודיולוגי בהדסה - גם שם מוסברת השיטה. אני לא מכירה אנשים שרכשו את הערכה וגם לי אין את המערכת, אבל סטופר וטייפ לא יעשו את העבודה? שלחתי לך מסר, ואשמח אם תספר מה קרה לך ולגימגום בעקבות הקורס בהדסה. שמחה מאוד שאתה כאן, שמחה שיש עוד "בוגר" של הדסה כאן.

light blue

New member
Dr Fluency

נסה לראות אולי בכתבה הבאה יש מידע רלוונטי עבורך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2312435,00.html

למעלה