שלום חנן, ד"ר פלואנסי
והקורס האינטנסיבי של המכון האודיולוגי בהדסה מבוססות על תוכנית שפותחה בקנדה. הדסה "ייבאה את השיטה והחלה להשתמש בה בשנת 1988. אני הייתי בקורס האינטנסיבי הראשון ב- 1988. שיפרתי את השטף שלי בצורה מדהימה (ויעידו כל מי שפגש בי ושוחח איתי) בעקבות הטיפול ההוא ואני שומרת על השטף כבר 16 שנים. כמובן שהיו במשך השנים עליות וירידות בשטף כתלות במצבי החיים השונים אבל אף פעם לא התקרבתי אפילו לגימגום הנורא שהיה לי לפני הקורס. ד"ר פלואנסי היא תוכנית טיפול לשנה שלמה, שהתוכנה היא רק חלק קטן ממנה ולכן היא עולה כמו הקורס בהדסה או הקורס אצל ברברה דם. לאחר סיום השלב הראשוני של הטיפול (סיום הקורס האינטנסיבי), נדרש תירגול יומיומי כדי להטמיע את הכלים שנלמדו ולאפשר שימוש נרחב בכל מצבי הדיבור. אני מאמינה שההצלחה בשיטה הינה תלויית תירגול, 99% מהמגמגמים מסיימים את הקורס עם שטף נהדר - מה שעושים אח"כ הוא אינדיבידואלי. בד בבד צריך להיות ראליים - השאיפה אינה צריכה להיות שטף של 100% או קרוב לזה, אלא שיפור באיכות החיים. גם שיפור של 50% בשטף ובתקשורת עם הסביבה הינו הצלחה מאוד מאוד יפה. ביחד עם העליה בשטף הדיבור עולה גם הבטחון העצמי ומתחיל להיווצר מעגל של הצלחה. צד נוסף של הטיפול הוא עבודה עצמית לפיתוח חשיבה חיובית, וזה לא ילמדו אותך בשום מקום - מודעות לחשיבה חיובית, לא לקחת הכל ללב או לקחת את החיים בפרופורציות הנכונות בהחלט עוזרת אף היא (אגב, גם לזה צריך תרגול). סהר (נדמה לי) צודק, הטיפול הזה הופך את המגמגם מאוד מודע לצורת דיבורו, ואם לומדים את השיטה ואח"כ לא משתמשים בה זה בהחלט יכול מאוד לפגוע. לכן, צריך לחשוב היטב לפני שמתחילים את סוג הטיפול הזה האם הוא מתאים לך והאם אתה מסוגל להתמיד בתרגול כמה שידרש.