DS9: Far Beyond The Stars

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
DS9: Far Beyond The Stars

מה דעתכם על הפרק הזה? האם יש מקום בסדרת מדע בדיוני לפרק כל כך חזק, שעוסק בגזענות? האם הגזענות עדיין משהו חזק בעולמינו שהיא צריכה התייחסות בסדרת מדע בדיוני? לדעתי האישית, הפרק נורא, ולא כי הוא גרוע, להיפך, אני מאוד אהבתי את הפרק מבחינת איכות הוא פרק מצויין, אבל התוכן שלו נורא. אני יודע שלהתכחש למה שהיה, זה לברוח מהמציאות, אבל לא זו המטרה שלנו בצפייה בסדרות מדע בדיוני? ונקודה אישית יותר: האם מישהו מכם נתקל בגזענות כלשהי בימינו? (המופנית כלפיו או כלפי מישהו שהוא מכיר)

PILPIL

New member
פרק נהדר

למה התוכן של הפרק נורא? הוא מתייחס למצב שהיה קיים פעם... זה דווקא נהדר בקטע של ההשוואה, של ההתקדמות בין אז למאה ה- 24. זה גם מזכיר לי את ההתנגדות של סיסקו להיכנס לבר של ויק (ההולוגרמה) כי הוא יודע שזה מחקה תקופה שבה לא היו נותנים לשחורים להיכנס לבר הזה, ומרגיז אותו שיש שם התעלמות מהגזענות שהייתה באותה תקופה (בפרק Badda-Bing Badda-Bang). העניין של הפרק הזה, למשל, הוא לא כל כך גזענות בפני עצמה אלא מורשת תרבותית. לזכור את העבר. ואנחנו יודעים שלסיסקו העבר מאד חשוב. התייחסות לגזענות במאה ה- 24 (גם בפרק שהזכרתי וגם ב- far beyond the stars), כשכביכול היא כבר לא קיימת, משמעותה להתייחס למורשת התרבותית הנפרדת של העמים השונים. זה מקביל, לדעתי, להתייחסות לאינדיאנים ב- TNG. בעיני זה מסר מדהים: אפשר שכולם יהיו שווים זה לזה, אפשר לקיים עולם גלובאלי, שבו כל כדור הארץ יהיה תחת שלטון אחד, ועדיין לא לאבד את הייחוד התרבותי של העמים השונים.

DDN

New member
נכון.

אני מסכים עם כל מה שאמרת, אבל הפרק הזה ממש אינו קליל כמו שסדרת מד"ב אמורה להיות. האמת? זה מה שאהבתי כל כך בDS9, אבל אחרי צפייה בוויאג'ר אני חושב לעצמי, האם זה היה תופס היום? האם לפרק כזה יש לדוגמא, מקום להקרנה בכנס?

PILPIL

New member
ברור שזה תופס היום

1. מי אמר שסדרת מד"ב צריכה להיות קלילה? אני אוהבת מד"ב דווקא בגלל העומק שבזה. כי זה לא "סתם" אקשן ודמויות נחמדות, אלא משהו עם ערך מוסף. 2. זכורה לי מהפרק הזה דווקא קלילות נהדרת, כי לצד כל הביקורת על הגזענות, יש המון הומור ואוירה טובה בפרק, מין משהו תקופתי כזה. 3. למה שלא יוכל להיות מוקרן בכנס? פרק נהדר - כיפי ועמוק ביחד. חוץ מזה - החלטות של שיבוץ פרקים בכנסים לא קשורות בדרך כלל לרלוונטיות של הפרק, אלא להתאמה שלו לנושא הכנס...

למעלה