DST PATCH Windos Mobile 5 . . .

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
DST PATCH Windos Mobile 5 . . .

שלום,

על פניו נראה שעשיתי טעות.

התקנתי היום
, את טלאי התיקון של 'מיקרוסופט' במחשב כף יד שלי MIO P550-L - שהורד מהאתר הזה: (http://support.microsoft.com/kb/977014)

באיחור מה הבחנתי שמדובר ב'טלאי' משנת 2009 שכנראה לא מתאים לשנת 2012

המכשיר עבד מצוין, פרט לעובדה שבעת סנכרון מול המחשב השולחני [חלונות7 / אאוטלוק 2010] השעון ב-PDA היה מוסט בשעה עגולה.

מהרגע בו התקנתי את ה'טלאי' אינני מצליח לסנכרן, אינני יכול להיכנס ל'לוח השנה' ו/או ל'אנשי הקשר' וגם תוכנת הניווט (IGO8) נתקעת בעת טעינתה.

שאלתי אליכם: האם ואיך ניתן להסיר את 'טלאי' שעון הקיץ

אם ההסרה תחזיר את המכשיר לפעול, כראוי, כפי שפעל לפני ההתקנה, - אשמח לחיות עם תזוזת השעון בשעה אחת.

אין לי שום רצון להריץ HARD RESET.

תודתי נתונה לכם מראש.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
המשך . . .

1. מצאתי כיצד מסירים את ה'טלאי' - והסרתיו.

2. החלטתי לבצע Hard Reset וכך עשיתי.

3. סנכרנתי, מחדש, מול ה'אאוטלוק' והכל פועל כשורה פרט
לשתזוה של שעה אחת בין פריטי ה'אאוטלוק' לבין אלו שב- PDA.

4. אירוע המוגדר, ב'אאוטלוק', בשעה 20:00 - מוצג ב- MIO בשעה 19:00.

5. איזור הזמן, במחשב וב- PDA מוגדר כ- 'ירושלים 02:00+'.

6. ב-PDA, לא מצאתי מקום בו ניתן לסמן 'שעון קיץ'.
האם יש דבר כזה ב- PDA או שאני סתם מחפש

*** האם יש למישהו רעיון/פיתרון - כיצד להביא את ה- PDA שיראה את אותה שעה כמו ה'אאוטלוק'

BravoMan

Active member
הפתרון די פשוט:

תעזוב את הארץ

וברצינות: למרות שבמחשב אזור זמן מוגדר על GMT+2 בפועל אנחנו עכשיו ב-GMT+3 ואני מניח שה-Windows שלך מעודכן ולכן מתחשב בשעון קיץ.

ב-Windows Mobile אין אפשרות שליטה ידנית בדברים האלה, והדרך היחידה היא לשנות בהגדרות לאזור זמן של GMT+3, כלומר לאחת המדינות השכנות.

ה-patch של MS פשוט כותב ערכים ל-Registry, אבל היות והמעבר בין שעון קיץ \ חורף לא מתקיים באותם תאריכים בכל שנה, ה-patch של 2009 לא ממש מתאים לשנה הנוכחית.

ובגלל שמדובר במערכת "מתה", אף אחד (עד כמה שידוע לי) לא טורח לייצר patch חדש.

אם זאת, מאוד מוזר לי שהתקנתו פגע בסנכרון, ועוד יותר מוזר שהיא פגע ב-iGO שבכלל לא אמורה להסתמך על שעון של המכשיר.

ייתכן שאלה היו תופעות לא קשורות.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
אז ככה . . .

1. לפני הכל - תודה על היענותך ותגובתך.

2. את מה שהצעת לעיל בצעתי עו לפני שפניתי לכאן [היום].

3. את אישור הזמן שיניתי לשעון 'מוסקבה 03:00+' ואת השעון החזרתי לשעה הנוכחית.

4. עדיין לא בצעתי סנכרון ומה שנקבע ל- 20:00 מוצג ב- 21:00

*** מה עליי לעשות כעת ע"מ לתקן את שעת האירועים ב'לוח השנה' שב- PDA

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
תוספת . . .

1. בצעתי סנכרון.

2. השעה ב'לוח השנה' נשארה כמו שהיתה [21:00 במקום 20:00].

3. שעון ה- PDA שכוון על ידי ל- 11:55 השתנה - ע"י הסנכון - ל- 12:55.

ממתין להצעות.

BravoMan

Active member
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא למחוק את

האירוע מהמכשיר ולנסות לסנכרן שוב.

אולי כדאי אפילו סתם ליצור אירוע בדיקה ולנסות לסנכרן אותו.

גילוי נעות: אני שולף את המידע מהזיכרון. את מכשיר ה-WM שלי הוצאתי לגמלאות לפני מספר שנים.

למען האמת, די מפתיע לפגוש אנשים שעדיין משתמשים בדבר הזה

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
שוב תודה על תגובתך . . .

העניין כרנאה הרבה יותר רציני...

לפני מספר שבועות [כשעברנו לשעון קיץ] "הוכרחתי" להתקין איזה 'טלאי' במחשב השולחני על מנת שהגדרת שעון קיץ - בשעון המחשב - ישנה את השעה אוטומטית.
הסיבה היתה שה'אאוטלוק' לא הציג שעות קבלת מיילים ותזכורות בשעה הנכונה.

אני חייב לומר שבמשך עשרות בשנים לא
בהם אני משתמש במחשב - לא הגדרתי את שעון הקיץ והייתי משנה, ידנית, פעמיים בשנה את השעה במחשב.

מאז שהתקנתי את ה'טלאי' הכל הסתדר בשעון המחשב ובאירועי 'לוח השנה' ב'אאוטלוק' - אבל זה כנראה "בילגן" את ה-MIO.

ניסיתי כעת, לכוון לאיזור זמן 03:00+, להוסיף אירוע מחזורי חדש
ב'אאוטלוק' [זמן האירוע 20:30] אבל לאחר סנכרון האירוע מופיע ב-MIO בשעה 21:30.

איך אני ממשיך מכאן

אאאהההההה..., אני כנראה "אחרון המוהיקנים" שמשתמש ב-PDA.

אני עושה זאת - בעיקר בגלל תוכנת הניווט המשמשת אותי ביומיום - ועל הדרך אני גם מנצל את 'אנשי הקשר' שמסתנכרים
עם 'נקודות העניין' של תוכנת הניווט [פיצ'ר מאד יעיל שבאמצעותו בוחרים באיש קשר והתונכה מנווטת לכתובתו] וסיבה נוספת תישמע לך, אולי, קצת משונה אבל בשביל לענות לשיחות סלולאריות אינני מתכוון להצטייד ב-'אייפון' או ב'סמסונג' ודי לי במכשיר דור 3 בלי מסך מגע וכל עוד שומעים בו, נהדר, את הצד השני אינני מתכוון להחליפו.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
ועוד קצת מידע . . .

היה לי אירוע שמתזמן בכל יום בשעה 20:00.

ב'אאוטלוק' - האירוע מוצג בשעה הייעודה וב-MIO הוא הוסט בשעה ,והוצג בשעה 19:00.

עפי הצעתך - מחקתי אותו ב-MIO והרצתי סנכרון ע"מ שיימחק גם ב'אאוטלוק' ואכן כך היה.

כעת הגדרתי, מחדש, את אותו אירוע - ב'לוח השנה' של ה- MIO - [בשעה 20:00] ולאחר סנכרון הוא מוצג ב'אוטלוק' בשעה 21:00.

רעיונות...

BravoMan

Active member
אני חושב שהבנתי:

זה עדיין רק ניחוש, אבל:
בעבר, ברוסיה גם הנהיגו שעון קיץ, ואם המכשיר מסתמך על נתונים ישנים ייתכן שעכשיו רוסיה מבחינתו היא GMT+4.

אני מציע שתנסה את אחת משכנותינו הערביות באזור GMT+3 ותראה אם זה פותר את הבעיה.

אם זה עדיין לא עוזר, נגמרו לי הרעיונות. תצטרך להמתין בסבלנות בתקווה שעוד מישהו מוותיקי WM יצוץ כאן

אבל אני מבין אותך בעניין הטלפון - מי שמעוניין היום ב-PDA נטו, לא ימצא לעצמו מכשיר מתאים למעט אולי iPod Touch (שאין לו מקלט GPS אאל"ט) או איזה מכשיר עלום שם של Samsung שאני אפילו לא בטוח אם הוא נמכר עדיין.

הזמנים משתנים, ולמרות שקשה לשבור הרגלים ישנים לפעמים אין ברירה.
iPhone הוא מכשיר אחד (די עלוב) ול-Samsung יש הרבה דגמים (למרות שבארץ רואים בעיקר את ה-Galaxy S2 והוא נחשב למתחרה של ה-iPhone) ובנוסף יש עוד מגוון חברות עם מוצרים איכותיים ביותר כמו HTC.

נראה שאתה מסנכרן למכשיר לא רק אנשי קשר בשביל נקודות עניין ב-iGO אז אולי בכל זאת כדאי לשקול להתקדם.

מי יודע, אולי אפילו תהנה מהאפשרויות של המכשיר החדש...

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
אז ככה . . .

שוב תודה על ה'אמפטיה' המורגשת מתגובותיך...

לפני כשעה עשיתי בדיקה "פשוטה".

הסרתי את ה'טלאי שאמור לטפל בשינוי שעון המחשב בעת מעבר בין שעון קיץ/חורף [למעשה חזרתי לאחור למצב בו אני
משנה את שעון המחשב פעמיים בשנה] וביטלתי גם את סנכרון שעון המחשב עם שעון האינטרנט.

משום מה - ולזאת אין לי עדיין הסבר - ה'אאוטלוק' פועל כראוי [לא כך היה כש"נאלצתי" להתקין את הטלאי ההוא] והסנכרון מול ה- MIO פועל מצויין [אין תזוזת שעות וגם ההתראות מוקפצות בזמן הנכון].

דבר אחר כן עשיתי אבל לא נראה לי שיש לזה איזו שהיא השפעה.

בהגדרות השעון, של ה- PDA, קיימות שתי אפשרויות בחירה: 'בית' ו'נסיעה'.

זה תמיד היה מסומן על 'בית'.

כעת שיניתי ל'נסיעה' אבל
גם שם מוגדר 'ירושלים GMT+2' והשעה הנוכחית - כך שלמעשה שום דבר לא השתנה מבחינת איזור הזמן.

אני אבדוק את התנהגות ה'אאוטלוק' וה-PDA במשך מספר ימים עם אצבעות משולבות כ"נגד עין הרע..."

בשלב זה אני מאד מודה לך על ההירתמות והניסיון לעזור בפתרון הבעיה.

אם אזדקק לעזרה נוספת - לא אהסס לחזור לכאן.

ומילה בקשר לטלפון - אני מסנכרן למכשיר רק
את 'אנשי הקשר' ואת לוח השנה' [אינני מסנכרן מיילים שכן בשלב זה של חיי כל המיילים הנכנסים והדורשים תשובה, ימתינו עד לשאחשור למחשב הביתי [כשאני נוסע לחו"ל אני לוקח איתי 'לפטופ' כך שגם הפינה הזאת סגורה].

אני אמנם מחזיר 2 מכשירים [טלפון + PDA] במקום שהכל יהיה במכשיר אחד אבל בשביל להגיד "הלו, מה נשמע" די לי ב'סמסונג 6288' הותיק והטוב שמשרת אותי כבר שנים ובשביל הניווט אני משתמש ב- MIO שעל הדרך משמש כארגונית 'לוח השנה'.

אין מצב שהח"מ ישקיע אלפי שקלים רק
כדי לאחד את שני המכשירים למכשיר אחד - אם זה אייפון, גלאקסי או HTC.

שבת שלום וחג שמח.

AYELET1

New member
נדמה לי שאני יודעת מה מקור הבעיות אך זה כבר ל

לא רלוונטי לאחר שזה תוקן.

בכל מקרה העניין אינו אמפתיה אליך אישית אלא חוסר חיבה למערכת Windows Mobile/
מערכת שלטעמי מאז ומתמיד היתץה דינוזאור מסורבל ...
ניתן למצוא כיום אנדרואיד יד שניה במחיר נמוך. לא עדכני ולא יריץ אץ הכל אך כנראה יעבוד טוב יותר מכל פוקט...
אבל זה עניין של טעם אישי

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
שלושה דברים שלא אקנה כ'יד שניה' . . .

ספר, מכונית ואישה [ואין שום חשיבות לסדר בו הם צויינו...]

אינני חושב שה-PDA מסורבל - עובדה שהוא משמש אותי נאמנה, כבר 4 שנים - [GPS, ספר כתובות ולוח אירועים] ואלמלא הייתי מתפתה לשנות הגדרות, שלבסוף הסתבר שכלל לא היה צורך בשינויין - אלא אם מדובר במשתמש עצלן שלא מוכן להקדיש 18 שניות, פעמיים בשנה, כדי לשנות ידנית
את השעה במעבר מקיץ לחורף], מן הסתם לא הייתי מגיע לכאן...

BravoMan

Active member
הבעיה כאן כלל אינה עצלנות:

כל עוד אתה רק מסנכרן 2 מכשירים (PDA + מחשב) אולי לא תבחין בכך, אבל בד"כ יש משמעות יותר רחבה לזה שמערכת ההפעלה תפרש נכון את אזור הזמן שלך.

למשל, בעבודה מול שרותי רשת שונים, במיוחד מאובטחים, המחשב חייב לדעת לשדר "זמן עולמי" (UTC) ואם אתה באזור זמן שגוי, אתה עלול להיתקל בבעיה.

אגב, אני מקווה שלא מסומן לך ב-iGO לכוון שעון לפי GPS, כי אתה עלול למצוא אותו מזיז את השעה אחורה כל פעם שאתה מנווט.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
ובכן . . .

1. אינני עובד מול שרתי רשת מאובטחים ואני מניח שרוב המשתמשים אינם כאלה.

כשמדובר בארגונים גדולים - לא יעלה על הדעת שמנהל הרשת יכוון - פעמיים בשנה - את שעוניהם של עשרות/מאות מחשבי-קצה ולכן הוא מסנכרן אותם אל מול שרת החברה
ולא מול איזור זמן - ואת שרת החברה מכוונים לאיזור הזמן הנכון + הגדרה של שינוי אוטומטי קיץ/חורף.

כאמור זה איננו המקרה, הפרטי, שלי וכמו שסבתי היתה אומרת: " ה'פרונקל', בטוסיק של האחר, בכלל לא מעניין/כואב לה..."

2. לא - תוכנת הניווט לא מכוונת להסתנכרן ל'זמן GPS'.

אני די ותיק, ובעל ניסיון רב, בתוכנת ה- IGO8 [בעיקר לאור 'אכילת קש' לא מעטה בשלבי הלימוד שהיו, בעיקר, בשיטת הניסוי והתהייה/טעייה.

BravoMan

Active member
למעשה, רוב המשתמשים הם כאלה, ורוב

הסיכויים שגם אתה...

אם יש לך מייל ב-Gmail, Live או כל ספק מייל אחר שמכבד את עצמו, אתה כבר עובד מול "שרת מאובטח" (למעשה דיברתי יותר על שרות, ולא ספציפית גישה לשרתים נוסח Sysadmin של ארגון).

אם אתה עושה קניות דרך האינטרנט, מנוי לשירות VOD כלשהו, ועוד, אתה כבר משתמש בשרות רשת מאובטח.

אפילו שימוש ב-Skype או Messanger עלול להיות מושפע.

שלא תבין אותי לא נכון - אני לא אומר שבוודאות תתקל בבעיות, אני רק אומר שיש סיכוי לכך.

כל עוד השיטה עובדת, מן הסתם אפשר לעזוב אותה במנוחה, אבל לא הייתי ממליץ לאף אחד להעביר שעון ידנית אלא אם יש לו אילוצים מיוחדים כמו במקרה שלך.

ולא, לצערי לא אוכל לייעץ לך איך לסדר את עניין ה-patch של המחשב השולחני, כי גם בסביבה הזו שנים שלא נגעתי ב-Windows...

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
אז ככה . . .

מאחר ובמשך השנים הרבות בהן אני משתמש במחשב [אני כבר "סוס זקן"] לא נתקלתי בשום בעיה מעין אלו [אהההה, כן, פעם נתקלתי בבעיית התחברות ל"מסנג'ר" אבל אז השעון "זייף" בהרבה
מאד שעות] אני אמשיך בשיטתו של סבי ז"ל שאמר תמיד "אם זה עובד - אל תיגע ואל תשנה כלום..."

תודה והערכה לתגובותיך המלומדות ואני שומר לעצמי את הזכות לחזור לכאן אם וכאשר אתקל בבעיות שאינני יודע להתגבר עלחהם בעצמי.

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
ואם את מכירה פיתרון לבעיה . . .

כשאותו 'טלאי' מותקן במחשב והשעון מוגדר להשתנות, אוטומטית, במעבר משעון קיץ לחורף - אשמח להכיר/ללמוד אותו.

למעלה