טעות חמורה בידך ! ../images/Emo13.gif
אחד החששות הגדולים ביותר של הדמוקרטיה המערבית היא קיטוב עקב אי-נגישות למידע, דהיינו האינטרנט (ובמידה פחותה, הסלולר). מסיבה זו יש מאמץ מאסיבי - הן של מדינות בפני עצמן והן של התארגנויות אזוריות (האיחוד האירופי) או בינ"ל (האו"ם), להנגיש (לתת נגישות) לאינטרנט לאוכלוסיות חלשות, גם ע"י העדפה מתקנת. זוכר את ה"מחשב לכל ילד" של ביביהו? (לגמרי במקרה, זהו נושא שאני עוסקת בו מקצועית, כך שיש לי טונות מידע עליו). הפער במידע קיים אף קיים - והוא הולך ומתרחב, במקומות מסויימים. דווקא בישראל המצב פחות בעייתי, כי שיעור מחזיקי הסלולר והאינטרנט בארץ הוא מהגבוהים בעולם. אשר למהומות בצרפת, אין ביניהן לבין אנרכיה שום דבר. אני התכוונתי לאנרכיה אידאולוגית (שהיא בהגדרתה לא-אלימה!) ולא למהומות העכשוויות, שהן ודומותיהן בעבר פרצו על רקע פערים כלכליים וחברתיים (לא רק בצרפת, כמובן. ר' ארה"ב בשנות השישים והשבעים, ואנגליה באמצע שנות השבעים ותחילת שנות השמונים, לדוגמא). המונח "אנרכיה" נלקח ע"י התקשורת בהשאלה למהומות כאלו, בעבר הרחוק, וכמדומני שהיום לא משתמשים בזה בכלל. וסתם אגב, לרשויות הבטחון במדינות המערב ניתנות סמכויות הולכות ומתרחבות לפקח גם על הסלולר והאינטרנט, בדיוק מתוך החשש הזה שאמצעים אלו ינוצלו לרעה ע"י גורמים אלימים כאלו ואחרים. יש בכך מן ההגיון, מצד אחד, וחשש גדול לפגיעה ביסודות הדמוקרטיה, מצד אחר. אבל זו כבר אופרה אחרת.