שלום רבל, הEPA שאתה צורך כיום בשמנ"ד הינו
E-EPA . ה E הוא קיצור של EE מציין שמדובר באתיל אסטר. זו הצורה הנפוצה ביותר של EPA ו DHA בשמן דגים. הצורה הנוספת שקיימת אבל בדרך כלל לא בקפסולות היא טריגליצריד (TG). בטריגליצריד שלוש מולקולות של חומצת שומן מחוברות ביחד (טריגליצריד זה לא חומר אלא צורת "אריזה" של חומצות שומן). מבחינת ההשפעה הקלינית ביולוגית לא ידועים הבדלים בין שמן דגים בצורת TG או בצורת EE. ההנחה שלי היא שבמילא TG מתפרק ל 3 מולקולות של EPA או DHA כאשר הוא מגיע לרקמת היעד ואז השפעתו זהה לEE. ההבדלים בין TG ל EE באים לידי ביטוי בעיקר בשלב הטיפול בחומר, הצמיגות של TG יותר גבוהה וגם העמידות שלו בטמפרטורה גבוהה, מצד שני יותר קשה לזקק אותו ולנטרל ממנו ריחות... בקיצור- הנושא לא רלווני בברכה גיא