e nossa

e nossa../images/Emo86.gif

הכו בתופים וצאו במחולות. עד היום לימדנו את העולם איך משחקים כדורגל - עכשיו נלמד אותו איך מארגנים טורניר. ממשחק הפתיחה במורומבי ועד הגמר במראקאנה, מרוריאמה בצפון עד RS בדרום וRN במזרח עד אקרה במערב. גביע העולם 2014 בברררררזזייילללללל!!!!

שמחתי לקרא על כך, אבל

איך זה שברזיל היתה היחידה שהגישה הצעה? ואיך ההחלטה הזו עולה בקנה אחד עם ההחלטה מהימים האחרונים לבטל את המסורת של חלוקת אירוח המונדיאלים בי היבשות? אתמהה נעם

giba70

New member
לשאלה הראשונה אין לי תשובה

לגבי ביטול הרוטציה, אני לא חושב שזה מונע ממדינה כלשהי להגיש בקשה.

roniway1

New member
תשובה לשאלה הראשונה

ההחלטה שמדינה מדרום אמריקה תארח את המונדיאל התקבלה מזמן , וברזיל לא היתה היחדיה שהגישה אירוח , אלא גם קולומביה. לגבי העניין של הגשת המועמדות , אין בעצם מדינה אחרת ( אולי חוץ מארגנטינה) בדרום אמריקה שיכולה מבחינה כלכלית ואירגונית לארח טורניר ענק כזה , ולכן במקרה הזה זו גם הסיבה שמועמדותה של קולומביה ירדה די מהר. ארגנטינה אולי היתה יכולה לארח טורניר כזה , אבל היא לא הגישה מועמדות , לפי מה שידוע לי.

לא מדיוק

קולומביה שקלה הגשת מועמדות במשך זמן קצר, כנ"ל ארגנטינה וצ'ילה (ביחד). אבל די מהר הם ירדו מזה. ההצעה היחידה שממש הוגשה לפי כל הכללים והדרישות היתה ההצעה הברזילאית. ברזיל הכינה את ההצעה בצורה רצינית כבר מרגע שהוכרז לפני שמונה שנים שאחרי אפריקה יגיע התור של דרום אמריקה. לשאלה של נעם, התשובה היא שהסדר הפוך: בגלל שהתקבלה רק הצעה אחת, ועוד כזאת שלא נתמכת בספונסרים, החליטה אתמול פיפ"א להפסיק את הסידור של אירוח לפי תור. אבל זה כבר רלוונטי ל- 2018. וכמו שג'יבה אמר, זה לא מונע ממדינה להגיש מועמדות אלה להיפך. עכשיו כל מדינה יכולה להגיש מועמדות.

roniway1

New member
בעיקרון אתה צודק

עם זאת , אני מניח שקולומביה הבינה ככל הנראה שאין לה אפשרות מבחינה כלכלית לארח טורניר כזה. אני שוב אומר , רק לברזיל , ארגנטינה ומכסיקו יש אפשרות ויכולת מבחינה כלכלית ואירגונית לארח טורניר ענק כמו המונדיאל , ולכן ההחלטה להעניק את האירוח לברזיל לא מפתיעה , ובכלל , הגיע הזמן שברזיל , מדינה שחיה ונושמת כדורגל כל הזמן תארח את הטורניר הזה , ואני מקווה שהגביע לא ילך לשום מקום - הספיקה לנו כבר הטרגדיה מ - 1950. דרך אגב, קולומביה היא זו שזכתה בזמנו באירוח המונדיאל ב - 1986 , אבל פיפ"א העבירה את האירוח למכסיקו , ככל הנראה מאחר וקולומביה לא יכלה לארח את הטורניר , מהסיבות שהזכרתי מקודם.

החתולית

New member
parabens

עכשיו רק צריך להתחיל לארגן את הנסיעה הקבוצתית שלנו, החדרים במלונות, הכרטיסים, הטיסות הפנימיות. כוכב, את מארגן ?

giba70

New member
היי, כחלתולית../images/Emo70.gif

סחתיין על השירשור של ההודעות יחד
ובהצלחה בשמרטפות

ולגבי ההודעה של ג'יבה

אני מתכוון להודעה הזאת: המגרשים יקבעו הרבה לפני שיקבע הסגל. למעשה עוד לפני שיקבע הסגל לדרום אפריקה. לא בטוח בכלל שרונלדיניו גאושו עוד יהיה בנבחרת ב- 2014. (למעשה, לפי היכולת שלו עכשיו, כדאי אולי לשקול שוב את זימונו למשחקים מול פרו ואורוגוואי בחודש הבא). מצד שני, בנבחרות הצעירות יש מספיק שחקנים מ- RS כדי להבטיח נציגות גאושית גם ב- 2014 (לוקאס, פאטו).

למעלה