E-

Betterman

New member
E-

מאיזה תווים האקורד מורכב? האם זה אקורד מז'ורי רגיל?

דוייק

New member
התכוונת ל --E

אם כן, זהו אקורד מינורי משולש.שמורכב מטרצה קטנה שאחריה טרצה גדולה. למשל: לה---דו---מי

Bandersnatch

New member
E או Em?!

אני יודע שנהוג לסמן באות גדולה אחת אקורדים מג'ורים, תקנו אותי אם אני טועה. כלומר, E: מי-סול דיאז-סי Em: מי-סול-סי

לעיתים המינוס בא לציין מוקטן

כלומר, כמו Edim, ולפיכך עדיף להשתמש בm קטנה... כי זה יכול להיות מבלבל.

StagaDish

New member
שלום! אני חדש כאן..

ונראה לי שמצא חן בעיניי המקום.. =) הממ.. בוא נעשה קצת סדר. בוא נתחיל מזה - כל אות גדולה לבד.. באה לסמן אקורד מג'ורי.. אז E - נותן לנו מי, סול# וסי. -E, או Em - מי, סול, סי. (שזהו אקורד מינורי). לפי מה שאני יודע ומכיר.. כאשר יש אות בודדה ומינוס.. זה בא לסמן רק מינור... עכשיו.. כאשר האות מופיע עם מינוס ומספר לידה.. רק אז יש כוונה להקטנה של דרגה מסויימת של האקורד.. כל מקרה הוא אחר. לדוגמא: E7-5 - אקורד ספטאקורדי מג'ור עם הדרגה החמישית שלו מוקטנת... או במילים אחרות... מי, סול#, סיb ורה. מקווה שעזרתי.

StagaDish

New member
או כן...

וכמובן... כמו שיש -, יש גם + אז אותו האקורד - E7+5 נותן לנו את אותו האקורד הספטאקורדי מג'ור.. כאשר הדרגה החמישית שלו מוגבההת. מי, סול# סי#(סימו לב שאני כותב סי# כי לפי כתיבה נכונה בתאוריה, האקורד בנוי במרווחים מסויימים - כלומר קבועים... ובאקורד המינורי הם טרצה גדולה ולאחריה טרצה קטנה... לכן למרות שנוצרת לנו כאן טרצה גדולה כפולה באקורד הזה.. ואכן מסול# טרצה גדולה מגיעה לדו.. כתיבה נכונה תיהיה אך ורק סי# - הסבר זה הוא יותר למעמיקים ביניינו) ורה. מקווה שלא בילבלתי יותר משעזרתי...

StagaDish

New member
סליחה.. תיקון...

"האקורד בנוי במרווחים מסויימים - כלומר קבועים... ובאקורד המינורי הם טרצה גדולה ולאחריה טרצה קטנה... " האקורד בנוי במרווחים מסויימים - כלומר קבועים... ובאקורד מג'ורי הם טרצה גדולה ולאחריה טרצה קטנה...

מה הקשר למה שאמרתי?

לעיתים אות ומינוס בא לציין מוקטן, דהינו טרצה קטנה + טרצה קטנה. אין לזה שום קשר לספטאקורדים ("אקורדי שבע").

StagaDish

New member
מינוס בתור מוקטן?

לא ראיתי את זה.. ולא שמעתי על זה...
לצערי אני חושב שאת\ה טועה... ובקשר לספטאקורדים.. סתאם נתתי דוגמה.. זה היה יכול להיות כל אקורד אחר.

StagaDish

New member
כן, בעיקר בג'אז יש שימוש במינוס...

אבל כדי לציין אך ורק מינור... אלא אם כן המצב הוא כפי שציינתי בהודעות הקודמות.. ואז המינוס בא להנמיך דרגה מסויימת... אבל לא להקטין את האקורד...

Bandersnatch

New member
מצטער, חשבתי שהוא

כתב: "ל-E" ולא חשבתי שיש סימון E- (אי מינוס) שמסמל מינור. בזה עדיין לא נתקלתי

למעלה