EAD

Fellowship

New member
EAD

קיבלתי מכתב ב USCIS שבקשת אישור העבודה אושרה וה EAD ישלח בדואר בנפרד.
לאור שאלות שראיתי בפורום בנושא ואולי עיכובים צפויים למעלה מ 90 ימים,
מצאתי לנכון לעדכן שקיבלתי את התשובה לאחר כחודשיים וחצי ממועד הגשת הבקשה.

ואי אפשר בלי שאלה כמובן,
זה עדיין בוסרי ולכן אין עדיין מקום לאנשי מקצוע,
אבל אם למישהו יש לינק טוב להסבר על פתיחת חברה בארה"ב (סטראטאפ קטן, אם זה משנה), אשמח לקרוא.

oligomerization

New member
תודה - אתה יכול לתת תאריכים מדויקים?

מתי הגשת את הבקשה (תאריך) ומתי קיבלת את הכרטיס (תאריך) ?

Fellowship

New member
בוודאי, להלן

הבקשה נשלחה בדואר בתאריך 12.05.2017 (פורמט dd/mm/yyyy
)
מכתב המעדכן על כך שהבקשה אושרה התקבל בתאריך 03.08.2017 (אתמול, בעצם קצת יותר מחודשיים וחצי).
הכרטיס עצמו טרם הגיע, כתוב במכתב שהוא יגיע בנפרד.

ilanvag

New member
פתיחת חברה בארה"ב

בניגוד לישראל, בה יש לך רק סוג אחד של חברה (בע"מ), או שאתה יכול להיות עוסק מורשה (ופה יש שני סוגים - רגיל וזעיר), בארה"ב יש יותר סוגים של התאגדויות אפשריות, ואפשר לבצע את ההתאגדות בכל סטייט שאתה רוצה - יש לזה כל מיני השלכות מבחינת מיסוי ועוד.
&nbsp
ולכן, למרות שאולי אתה חושב שזו שאלה פשוטה - זה ממש לא.
&nbsp
המקום הכי טוב להתחיל הוא פה:
https://core.score.org/startup
&nbsp
מילה על SCORE, כי ממליץ לך על זה בחום, וגם לאחרים שחושבים על פתיחת עסק. מדובר בארגון התנדבותי, שפועל בצמוד ל-Small Business Administration, שהוא ארגון ממשלתי. SCORE מבוסס על צ'פטרים אשר פועלים בערים רבות בארה"ב, ובהן מנטורים שהם לרוב פנסיונרים שהיו מנהלים בכירים, אנשי עסקים, וכדומה. הם מציעים מזמנם בהתנדבות בשביל לעזור לעסקים חדשים בייעוץ ובהדרכה, מעבירים סדנאות, ועוד ועוד. פשוט דבר נפלא (ואני מדבר מניסיון אישי, נעזרתי בהם עבור העסק שלי, וקיבלתי ייעוץ מעולה ובחינם ממספר מנטורים שונים).
&nbsp
מציע לך לחפש את ה-Chapter הקרוב למקום מגוריך, להירשם, ולבקש שיצמידו לך מנטור. בהתאם לצרכים שתגדיר להם, הם כבר ימצאו את המנטור הכי מתאים; ואם הוא או היא לא יוכלו לעזור במשהו ספציפי, הם יפנו אותך למנטור אחר.
&nbsp
אתה גם יכול להתחיל פה:
https://www.score.org/find-mentor
&nbsp

Fellowship

New member
מעולה, תודה רבה!! אני מניח ששאלות כמו

מתי נכון לפתוח את החברה, מה היתרונות/חסרונות של לפתוח בארה"ב לעומת בישראל (לדוגמא, היכן ננעל ה IP) וכו',
אלו שאלות לאנשי מקצוע שיצטרכו מן הסתם את כל הפרטים.
&nbsp
רק לוודא, ברגע שאקבל את ה EAD, אני יכול לעבוד בכל צורה ואופן,
לצורך העניין, אני יכול להתחיל לפתח מוצר או אפילו לחפש משקיעים ו/או לקוחות, בלי להקים חברה, נכון?
(לא אומר שזה רעיון טוב, אבל רק מוודא ברמה החוקית)

Fellowship

New member
שאלת המשך בנוגע ל EAD

1. האם אני אמור לשאת את הכרטיס עמי בארנק כל הזמן, או לחילופין הוא אמור להיות מוסלק יחד עם טפסי ה DS-2019?
(בארנק כבר יש לי את רישיון הנהיגה מטעם מדינת מרילנד)

2. חשבתי שאישור העבודה הוא תמיד לשנה (לפני כל חידוש),
אבל אני רואה שתוקפו הוא לשנה ושמונה חודשים, האם זה תמיד כך?

eladts

New member
גן

אין מה לעשות עם הכרטיס מחוץ לארה״ב או בביקורת הגבולות.
&nbsp
לגבי תוקף הכרטיס, תוקפו כתוקף ה-DS-2019 בדרך כלל.

ilanvag

New member
הפעם היחידה שבה תצטרך להציג את ה-EAD זה כאשר

תתקבל לעבודה בתור שכיר, ויבקשו ממך הוכחה שאתה רשאי לעבוד בארה"ב; או באם תעבוד כעצמאי, ותעלה איזושהי קושיה מצד השלטונות.
&nbsp
מעבר לכך, הכרטיס צריך להיות נעול במקום בטוח, ואין לך מה לשאת אותו. הוא לא משמש בתור תעודת זיהוי (בשביל זה יש לך רישיון נהיגה), ובטח שהוא לא משמש לשום צורך שקשור בנסיעות (בשביל טיסות פנימיות בארה"ב משתמשים ברישיון נהיגה אמריקני, ובשביל טיסות בינלאומיות משתמשים בדרכון).
&nbsp
לגבי תוקף - בדרך כלל ה-EAD הוא בתוקף עד לתום ה- DS-2019, כך שהוא יכול להיות בתוקף לכמה שנים (כך היה במקרה שלי). לפעמים הם נותנים לתוקף קצר יותר, אבל זה ממש לא לשנה בודדת בלבד.
&nbsp
אגב, כאשר מאריכים את DS-2019, מאריכים גם את ה-EAD, ורק צריך לזכור להתחיל את תהליך ההארכה לפחות 3-4 חודשים לפני שהישן פג תוקף, כדי שלא יהיה "חור" באמצע בו אסור לך לעבוד.

John the Savage

New member
רק הערה

ה-EAD כן יכול לשמש כתעודת זיהוי. בכל מקום בו מבקשים Government picture ID, ה-EAD תופס. אפשר אפילו להציג כשקונים משקאות חריפים. מובן שאם יש רישיון נהיגה, מיותר לסחוב שתי תעודות מזהות.

ilanvag

New member
בתיאוריה - אתה צודק.

במציאות, מניסיון אישי, זה עובד קצת אחרת. ניסית להציג פעם את התעודה הזו לצורך זיהוי?
&nbsp
כי אני ניסיתי, ולא יודעים איך "לאכול" אותה. ניסיתי יותר מפעם אחת, במקומות שדורשים הזדהות ובדיקת גיל (רכישת אלכוהול, וכדומה), וביקשו ממני תעודה מזהה. בזמנו ה-EAD היה בארנק שלי, כי קיבלתי אותו הרבה חודשים לפני שהיה לי רישיון נהיגה אמריקני (אבל זה סיפור אחר).
&nbsp
בקיצור, זוכר בבירור קופאית מסוימת אשר מסתכלת על התעודה, שואלת מה זה, ואז מבקשת תעודה מזהה אחרת - רישיון נהיגה, או מה שזה לא יהיה. לא זוכר מה הראיתי לה אז, אבל היא לא ממש הסכימה לקבל את ה-EAD בתור תעודה מזהה. וזה קרה יותר מפעם אחת; ובפעמים אחרות, שכן קיבלו, בדקו את זה לא מעט זמן ולעומק, כי לא ידעו בדיוק מה זה, והאם זו תעודה אמיתית או המצאה מזויפת כלשהי.
&nbsp
אז אולי זה יעבוד לך במשרדים ממשלתיים, שמכירים את התעודה; אבל בהרבה מקומות אחרים, בהם לא מכירים את סוג התעודה הזה ולא יודעים מה היא - לא ממש מתלהבים לקבל אותה, ולא בטוח שיכירו בה.

ilanvag

New member
ואגב, ניסיתי אפילו פעם אחת להסביר שמדובר בתעודה פדראלית,

ולכן היא יותר "נחשבת" מאשר רישיון נהיגה, שהיא תעודה של הסטייט.
&nbsp
לא עזר. לא הכירו את התעודה, ולא הסכימו לקבל אותה בתור מסמך מזהה.

למעלה