eatid - בוקר טוב !

eatid - בוקר טוב !

אתה לא ברור כלל !

שכתבת וזה כולל את הקביעה שגיוס ממחזיקי היחידות זו השקעה בשותפות ולא הלוואה (אני בכלל לא מבין את אלו שלא מפנימים שמדובר בשותפות בין שני שותפים שלכל אחד תפקיד מוגדר, המוגבל והכללי, וחושבים משום מה שהיחסים ביניהם הם של לווה ומלווה.

הסעיף הנ"ל אינו הדיון , למרות שמישהו כאן הכניס אותו כאילו הוא הדיון,
וחבל לצאת מהדיון הרלוונטי.

הדיון הרלוונטי נוגע לשני סוגיות עיקריות.
האחת - האם פחת מחושב כתוספת לרווחי החברה לאחר דיווח למס הכנסה ,
ומחויב בחלוקה ???!
הדיון השני נוגע לגבי כריות הבטחון - האם רשאית החברה להחזיק כריות בטחון
שמקורם בהכנסות מגז ונפט בשנת המס , ולא לחלקם.
נוסף לכך , מאותה השאלה עולים מספר שאלות נוספות.
לא אנקוב בכולם , ואנקוב רק בשאלה אחת....
החברה מודיעה לכולם כי הם זכאים לחלוקת רווחים של x ש"ח,
בכדי להיות אזרח למופת , אנחנו חייבים לדווח על כך למס הכנסה ,
ולשלם על כך מס , כהכנסה..... עכשיו שים לב טוב....
לאחר ששלמנו מס הכנסה על הכסף שאנחנו אמורים לקבל ,
ולא מקבלים בגלל אותם כריות בטחון , אנחנו מחליטים למכור את אחזקותינו בחברה....
ואז , לאחר יום או שנים , מחליטים בחברה לחלק את אותם כריות בטחון,
וכאן האפסורד הגדול , מי שיחזיק בלבד , ביום ה-x הוא היחידי שיקבל את חלוקת הרווחים,
למרות שמי שמכר היה זכאי , אבל מכר את אחזקותיו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לגבי הפחת -

הסעיף הזה נתון בחילוקי דעות -
מובן שהפחת משמש בעקרון ל 'החזר השקעות' שכולל גם את החזר ההלואות שנלקחו מהבנקים או באג"ח (אבל כאמור לא את השקעה של המוגבל).

הסעיף הזה נקרא תקצוב השקעות , ואינו רלוונטי לדעתי למקרה המדובר -
בניסוח בפוסט למעלה (שמתיחס ל 'רווח' שנוצר מפחת) 'ניתן להחזיר את ההלואות' התכונתי רק לכך שכסף אינו צבוע ויתכן שההלואות כבר שולמו מכסף אחר. אתה ודאי מכיר את המצב בשותפויות דלק"ד ואבנר שם רווחים מים טתיס נוצלו (באישור בעלי היחידות) להשקעה בתמר ולא חולקו ולכן לרשות השותפויות עומדים עדיין 'רווחים ראוייים לחלוקה' אז להבנתי, וכיון שכסף אינו צבוע למטרה מסוימת, אפשר יהיה לחלק לבעלי היחידות כסף שמקורו בפחת בתמר (לצורך הדיון אני מתעלם מכך שאפשר שגם ריווחי תמר לא יחולקו, באישור בעלי היחידות לצורך השקעות עתידיות).

לגבי ההמשך - אני נמנע מלהגיב בשלב זה.

יום נפלא !

טכניקום

New member
תיקון במשפט אחד

ציטוט - האם פחת מחושב כתוספת לרווחי החברה לאחר דיווח למס הכנסה ,
ומחויב בחלוקה ???!* השאלה צריכה להשאל כך ; האם הפחת מצטרף

לסכום ההוצאות של שנת המס ? ובכך יקטין את גובה המס ? והתוצאה ? ישאר יותר כסף לחלוקה !

bend9

New member
כל סטודנט לראיית חשבון עונה על זה בסוף היום

השני ללימודים.

eatid

New member
פגסוס בוקר טוב,אקדים את הסייפא..

אמנם אני מכיר את נושא השותפויות אבל בשום פנים ואופן לא מומחה כדי לתת תשובה מוסמכת לשאלות המצוינות שהעלת לכן חד משמעית צריך לקבל התיחסות של רו"ח ועו"ד שמומחים לנושאי השותפויות ואת זה צריך לדרוש מהמפקח.

הערכותי,

לשאלה הראשונה האם הפחת כלול ברווח הראוי לחלוקה? דעתי שלא, בחברה\ שותפות צריך להתבסס על מסמכים רישמיים בלבד וקיים רק דו"ח רווח והפסד יחיד שמציג רווח שכולל ניכוי פחת (לידיעתי אין סוג רווח נוסף).
לכן דעתי כדעתו של בנד שכספי הפחת לא כלולים ברווח הראוי לחלוקה אלא משמשים בעקרון להחזר ההשקעות. אפשר לשלם הלוואות מבנקים, אג"ח וכד' רק שאם ההשקעה נעשתה ע"י בעלי היחידות (ותמיד חלק מההשקעה היא כזו שהרי מלוים דורשים השתתפות עצמית) מתעוררת הבעיה בשותפות שלא ניתן למשוך את כספי ההשקעה.

כרית בטחון? לא מכיר מונח כזה בהסכמי השותפויות אבל כתוב למשל שהשותפות יכולה להחזיק כספים לכיסוי התחיבויות עתידיות. אז לצורך הדיון אפשר אולי להחליט שכל ההלואות שנלקחו הן 'התחיבויות עתידיות' כך שצריך לשמור כסף עבורן (ואז לא יחלקו כלום לבעלי היחידות במשך שנים). האם זה נכון? מפנה אותך חזרה למשבצת הראשונה, צריך להפעיל את המפקח לקבל חוות דעת של עו"ד מומחים.

לענין תשלומים למס הכנסה, כאן העניין יותר ברור כיון שיש תקדים משותפויות ים טתיס. בעקרון שותפות מחויבת לשלם מס על רווחים ואם אין לה כסף אז השותפים (בעלי יחידות) צריכים להביא אותו מהבית גם אם לא קבלו את הרווחים.

כשרצו בים טתיס לחלק רווחים הכללי פנה למס הכנסה לקבל אישור וזה התנה את הסכמתו בכך שהשותפוית ינכו מס במקור מכל בעלי היחידות (מס מכסימאלי מבעלי יחידות פרטיים, למעט אלו שמביאים אישורים, ומי שירצה שיפנה למס הכנסה להתקזז). הנושא הוצג לאישור באסיפות של בעלי היחידות והאישור ניתן בהתניה שהשותפויות יחלקו כל שנה רווחים כאלו שלפחות יספיקו לכיסוי המס (כדי שהמשקיעים לא ידרשו להביא כסף מהבית) ותוכל לראות שאכן רווח לצרכי מס מחולק בסוף כל שנה.

שים לב לכאן !!!

אתה לא ברור כלל !

שכתבת וזה כולל את הקביעה שגיוס ממחזיקי היחידות זו השקעה בשותפות ולא הלוואה (אני בכלל לא מבין את אלו שלא מפנימים שמדובר בשותפות בין שני שותפים שלכל אחד תפקיד מוגדר, המוגבל והכללי, וחושבים משום מה שהיחסים ביניהם הם של לווה ומלווה.

הסעיף הנ"ל אינו הדיון , למרות שמישהו כאן הכניס אותו כאילו הוא הדיון,
וחבל לצאת מהדיון הרלוונטי.

הדיון הרלוונטי נוגע לשני סוגיות עיקריות.
האחת - האם פחת מחושב כתוספת לרווחי החברה לאחר דיווח למס הכנסה ,
ומחויב בחלוקה ???!
הדיון השני נוגע לגבי כריות הבטחון - האם רשאית החברה להחזיק כריות בטחון
שמקורם בהכנסות מגז ונפט בשנת המס , ולא לחלקם.
נוסף לכך , מאותה השאלה עולים מספר שאלות נוספות.
לא אנקוב בכולם , ואנקוב רק בשאלה אחת....
החברה מודיעה לכולם כי הם זכאים לחלוקת רווחים של x ש"ח,
בכדי להיות אזרח למופת , אנחנו חייבים לדווח על כך למס הכנסה ,
ולשלם על כך מס , כהכנסה..... עכשיו שים לב טוב....
לאחר ששלמנו מס הכנסה על הכסף שאנחנו אמורים לקבל ,
ולא מקבלים בגלל אותם כריות בטחון , אנחנו מחליטים למכור את אחזקותינו בחברה....
ואז , לאחר יום או שנים , מחליטים בחברה לחלק את אותם כריות בטחון,
וכאן האפסורד הגדול , מי שיחזיק בלבד , ביום ה-x הוא היחידי שיקבל את חלוקת הרווחים,
למרות שמי שמכר היה זכאי , אבל מכר את אחזקותיו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לגבי הפחת -

הסעיף הזה נתון בחילוקי דעות -
מובן שהפחת משמש בעקרון ל 'החזר השקעות' שכולל גם את החזר ההלואות שנלקחו מהבנקים או באג"ח (אבל כאמור לא את השקעה של המוגבל).

הסעיף הזה נקרא תקצוב השקעות , ואינו רלוונטי לדעתי למקרה המדובר -
בניסוח בפוסט למעלה (שמתיחס ל 'רווח' שנוצר מפחת) 'ניתן להחזיר את ההלואות' התכונתי רק לכך שכסף אינו צבוע ויתכן שההלואות כבר שולמו מכסף אחר. אתה ודאי מכיר את המצב בשותפויות דלק"ד ואבנר שם רווחים מים טתיס נוצלו (באישור בעלי היחידות) להשקעה בתמר ולא חולקו ולכן לרשות השותפויות עומדים עדיין 'רווחים ראוייים לחלוקה' אז להבנתי, וכיון שכסף אינו צבוע למטרה מסוימת, אפשר יהיה לחלק לבעלי היחידות כסף שמקורו בפחת בתמר (לצורך הדיון אני מתעלם מכך שאפשר שגם ריווחי תמר לא יחולקו, באישור בעלי היחידות לצורך השקעות עתידיות).

לגבי ההמשך - אני נמנע מלהגיב בשלב זה.

יום נפלא !

eatid

New member
לפי השעה של הפוסט אני מניח שהתיחסת לתשובה ..

שלי אז כלא מומחה שעוסק בענין שדורש מומחיות אתיחס רק למה שהדגשת בבולד ואח"כ אכתוב מה שנראה לי כעיקר.

אתה לא חייב להיות 'אזרח למופת' (למרות שאני מניח שאתה כזה) ולדווח למס הכנסה על רווחים שקבלת כיון שהשותפות כבר שילמה עבורך (ועבור כל מחזיקי היחידות) מס במקור, ולא סתם אלא את המס המכסימאלי, ואתה יכול להיות אזרח נבון ולפנות למס הכנסה כדי לקבל החזר אם אתה לא נמצא במדרגת המס הזו (או אולי להיות אזרח חכם ולותר על התענוג לטנגו עם מס הכנסה, כפי שודאי עושים רוב המשקיעים).

ואם השותפות לא מחלקת בשנים מסוימות את הרווחים שראויים לחלוקה (ולא רק בגלל 'כרית בטחון' אלא למשל בגלל השקעות במיזם אחר כמו שנעשה באבנר ודלק"ד ים טתיס=>תמר=>לויתן) ומחלקת אותם בשנים מאוחרות ואתה בינתיים מכרת את היחידות, אז תפסיד את הרווחים שלכאורה אמורים להיות שלך ועבורם גם שלמת (שאולי גם נאלצת להביא אותו מהבית), זה היה תמיד המצב בשותפויות והתיחסות לאיך לטפל בו ראה למטה.

הנושא החשוב ביותר שאני מזהה בדיון שהתחלת זו ההבנה של בעלי היחידות מהציבור ששותפות חיבת לחלק כל שנה את כל הרווחים הראויים לחלוקה נקודה נקודה נקודה. שחלוקת רווחים היא הנכס היחיד של מחזיקי היחידות ושהחלוקה היא המצב הטיבעי בשותפות ושזה חייב להיות ברור לשותף הכללי ומנהליו לרשות לני"ע וודאי למפקח.
ושהמצב הטיבעי אינו זה שהמשקיעים נאלצים כל שנה לשאול שאלות להתווכח ולהילחם על זכותם לקבל את הרווחים נהפוך הוא, המפקח חייב לודא שהרוחים הראויים מוגדרים נכון ומחולקים ואם מישהו בשותפות בכלל מעלה בדעתו בשנה מסוימת שלא צריך לחלק רווחים, או לחלק רק חלקם, והוא משכנע את המפקח אז חובת האחרון להציג את הנושא באסיפת בעלי יחידות ולקבל את אישורם.
כך זה נעשה באבנר ודלק"ד ולמרות שהמטרות שם ברורות וראויות (החלטה להשקיע בפיתוח תמר, החלטה להשקיע בקידוחים ברשיונות, החלטה להשקיע בלויתן) ולמרות שאישור האסיפה ניתן תחת התניות שזכו לתמיכה של הרשות לני"ע (הגבלה האישור בזמן, פרויקטים מוגדרים וקימים ולא משהו כללי, פרויקטים שאושרו רישמית ע"י המפעיל ועוד) עדיין אישור שלא לחלק רוחים הוא בעיתי מאד לבעלי היחידות מהציבור ועלול להגיע בעתיד לבית המשפט (למשל האם החלטה שלא לחלק רווחים היא של 'בעלי ענין' או החלטה רגילה ואז כללי שמחזיק גם רוב במוגבל יכריע ויכול למנוע כל חלוקה).

אז הסיפא, את כל השאלות שהעלת, וודאי עוד נוספות שתעלינה בנושא הכל כך עקרוני וחשוב למשקיעים הפרטיים, צריך לברר באופן מעמיק באמצעות מומחים. בנושאים מסוימים תידרש כנראה פסיקה של בית משפט. את האמור לעיל צריך לעשות המפקח ומוקדם ככל שאפשר וחשוב מאד שהמשקיעים 'יסיעו' לו להבין שזה המצב וזה נראה שאתם מנסים לעשות.

eatid

New member
שבת שלום ושתמשיך להוביל את הפורום ...

באותה התמדה ונחישות.

למעלה