קשה לענות על השאלה.
מצב PURE DIRECT זה מצב נקי ללא כל עיבוד, וגם לא סאב. שומעים טוב מאד, כאמור עד שאני מנסה להשוות לשמיעה דרך ה H800. אז כבר "שומעים טוב" הופך ל "שומעים רע". הבעיה היא שחסר לי באסים בתדרים נמוכים בכל מני קטעי הדגמה של דיסק של FOCAL LAB. שם חסר הסאב. בסטאפ הקודם הסאב בקטעים הללו (סאב הרמוניים) מאד עזר למרות שה YPAO הפך לו את המופע, מהסיבה הפשוטה שבנמוכים מאד הוא לא התחרה עם הקדמים שלא יורדים עד כדי כך נמוך, ולכן היפוך המופע לא גרם לבליעת תדרים מאד נמוכים. עכשיו אחרי שבטלתי את הבעיות שה YPAO יצר ועברתי כיול ידני, כל תחום הנמוכים חזר לחיים.
עדיין, זה דיי מרגיז שרסיבר בסדרת הי אנד כזאת לא מספק את המובטח מבחינת מערכת הכיול... אחרי שהחזרתי את כל המרקולים למקומם, הרצתי שוב כיול מלא, אבל לאחר מכן אפסתי את כל האקולייזרים והחזרתי את מופע הסאב למצב נורמלי, וכיילתי את ה EQ לפי האוזן, אם כי כאמור מרוב דרגות חופש, לא יכול להבטיח שהכיול הזה הכי אופטימאלי. אין לי מושג עדיין מהי הדרך הטובה ביותר לכייל אקולייזר פרמטרי ללי האוזן בלבד. זה אקולייזר שנועד לכיול אוטומטי במטרה להביא את כל הרמקולים למצב נייטראלי FLAT. כנראה שאצטרך לשכור ציוד מדידה מקצועי, מקרופון כיול עם איזו תוכנת מחשב שתתן לי עקומות הענות לכל ערוץ, ואז אוכל לכייל ידנית עם האקולייזר הזה, כי כך אין לי מושג מהיכן להתחיל.
הנטיה שלי הייתה לתת חישוק בגבוהים ונמוכים עבור כל המרקולים פרט לקדמיים, בכדי לגרום להם להשמע טוב כמו הקדמיים. אבל מי אמר שהקדמיים נשמעים הכי טוב כמו שהם ללא EQ. ה YPAO המאד מתקדם הזה שעל הנייר היה אמור לכייל אפילו זוויות החזרים מחפצים, אכזב אותי בגדול...
אגב את אותו הרסיבר (דגם אח גדול קודם ה A3060) יש לרן מויאל בבית, מחובר לרמקלי הי אנד (לא זוכר איזה), רק שרן רכש מערכת כיול ממוחשבת של DIRAC LIVE והשתמש בה במקום ב YPAO. לי אין תקציב לזה לצערי (מערכת ה DIRAC יודעת לגשת לכל פרמטרי הכיול של רסיברי ימהה, ושלוט בהם באופן ישיר ממשק הרשת, עי תוכנה, מתברר, כאשר היא זו שמבצעת את המדידות בחדר).