eBay!

תיף ותף

New member
eBay!

איזה יופי שיש פורום כזה, בימים האחרונים התחלתי להתעניין בזה.. היום בפעם הראשונה התחלתי באופן רציני לחפש מידע, עבר לי בראש שצריך פורום אבל דווקא נתקלתי בו היום במשחק "הפורום ההזוי"

תיף ותף

New member
אם כבר..

אם כבר פתחתי שרשור, אולי תסבירו לי סופסוף באיזו קניה-מכירה בדיוק מדובר, כדי שאני אוכל להחליט אם אני מוכנה להכנס לזה ולהשקיע או לא?

תיף ותף

New member
טוב

אם אני אודה שאני כמעט לא יודעת כלום על השיטה להתפרנס מעבודה עם eBay השאלה שלי תיהיה יותר ברורה? העיניינים האלו די רחוקים ממני ולכן לא נקלטים מהר, אבל אני צריכה סיבה יותר מוצדקת למה לא ללכת על זה לכן אני מתעקשת ^..^ אז ממי קונים, למי מוכרים? זה כמו עסק כזה? קונים מוצר, מוכרים במחיר גבוה וההפרש הוא הרווח? זה רווחים שגדלים בהדרגה? אם כן, למה?

איזו שאלה...

עכשיו הבנתי... קודם-כל, כן, זה עסק (כזה)! והוא לא מתאים לכל אחד...מי שאין לו חוש מסחרי בסיסי, רצוי כי יתרחק ממכירה באיביי בהקדם האפשרי...לפני שיתחיל להפסיד כסף. הרעיון פשוט מאוד, צריך למצוא מוצר שיש לו ביקוש בשוק הרלוונטי (לא חייב להיות ביקוש נוכחי באיביי...יכול להיות ביקוש למוצר מחוץ לאיביי אבל חשוב שיהיה ביקוש למוצר לרכישה און-ליין), אם יש לך מוצר כזה שמחיר הקנייה (או היצירה) שלו נמוך מהמחיר בו את יכולה למכור אותו...ההפרש הינו הרווח שלך. לאחר שיש מוצר אחד, מוסיפים עוד מוצר ועוד מוצר וכו' ומגדילים את הרווחים. לגבי המכירה עצמה, ניתן ללמוד לעשותה לבד עם ספרי הדרכה שונים ומשונים הנמצאים ברשת (רובם באנגלית כמובן)...קורס או הדרכה בתשלום אפשרית ומקצרת את זמן הלמידה וחוסכת מס' טעויות...אבל ממש ממש לא חובה, להערכתי, רוב המוכרים המוצלחים והוותיקים הישראלים לא למדו את הנושא בקורס (פשוט לא היו קורסים עד לפני מס' חודשים). מקווה שעזרתי.

תיף ותף

New member
בטח שעזרת..

כל פיסת מידע עוזרת, אבל נראה לי שגם עזרת לי למצוא תירוץ למה לא להשקיע בזה - חוש מסחרי?? מה זה החוש הזה?
יכול להיות שהעובדה שמעולם לא התעניינתי בנושא והוא לא נגע אלי מצבעיה על זה שאין לי את החוש? שכל, מחשבה, לימוד - לא מספיקים? לפני כן משהו גרם לי להבין שזו איזו שיטה שונה ומיוחדת והקניה והמכירה כולה נעשית ב-eBay אז כנראה טעיתי..

לגיב זה...

לדעתי, שכל, מחשבה ולימוד הם כלים חשובים מאוד להצלחה בכל תחום, אבל, חוש מסחרי הינו הכרח להצלחה במסחר. יש אנשים שמפתחים את החוש תוך כדי העבודה אבל זה לא מתאים לכל אחד... לגבי קניה-מכירה רק באיביי, יש אנשים שזה תכלית העיסוק שלהם באיביי, קניה של מציאות במחיר זול ומכירה שלהם לאחר מכן במחיר גבוה יותר...זה תחום עם התמחות והוא לא פשוט כלל. בהחלט ניתן לעשות מאיביי כסף, זה לא כל-כך מסובך כמו שזה נשמע אבל גם לא משחק ילדים מצד שני.

תיף ותף

New member
החיים הם משחק ילדים!!

סתם :) תראה, אני חושבת שרוב הסיכויים הם שזה לא מתאים לי, ותסיר דאגה מלבך, אני לא אעשה שטויות אבל העסקים היא דרך מצויינת להתפרנס בכבוד+ ולא כדאי לותר עליה כ"כ מהר, אולי אפילו מחיר של 10,000 משתלם תמורת המסקנה ללכת ולמצוא דרך אחרת ^..^ וזה בטח לא סכום כזה שיוריד אותי מעמד. ואולי זה היתרון של השיטה הזאת, שאפשר להתחיל להתנסות בעסקים בקטן, בלי סיכון כ"כ גבוה.. (ושוב תסיר דאגה מלבך, 10,000 ש"ח היה הסחפות)

למעלה