Echoes

pink floydror

New member
Echoes

אחת היצירות האהובות עליי ביותר..
אבל משהו אחד דיי מציק לי...לא הבנתי את הליריקס ב100% את כל הבית הראשון הבנתי את המשמעות שלו בערך...עד הקטע של: "And everything is green and submarine "...מה המשמעות של המשפט הזה?! עכשיו את הפזמון הבנתי נראה לי (אם אפשר לקרוא לזה פזמון..) ואת כל השאר...לא כל כך...חחחח אז למי שיש סבלנות להסביר לי אני אשמח..
..

לדעתי...

כל אחד משליך משמעות של שיר בצורה שונה על עצמו. זתאומרת, אפשר לפרש שיר בדרכים שונות בהתאם לבן אדם. אפשר גם להגיד שלכל בן אדם יש פירוש משל עצמו לשיר.

pink floydror

New member
^הקפצה..^

אנשים...פורום של פינק פלויד ...אקוס....אתם חייבים לדעת....?!

pink floydror

New member
../images/Emo178.gif../images/Emo122.gif../images/Emo4.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo46.gif

meandmeandme

New member
לשיר הזה אין פירוש רשמי

יש שחושבים שהוא עוסק במה שנקרא "new age religon" ומציג את כל ההבטים והתכונות השונות שלו. פירטתי על זה פעם בפורום. אם תדפדף אחורה תוכל למצוא את זה אני חושב. ומצד שני יש שחושבים שהמילים נועדו רק כדי להשרות אווירה. וזאת כנראה (לפחות חלקית) האמת. באלבום מדל בכלל הם ניסו לרדת מתחת למים במקום להיות בחלל החיצון. וכל המילים של הקטע הזה שוכתבו לסצנה תת-ימית. משפט אחד שאני זוכר שהם שינו היה: Planets meating face to face לover head the albotros... אפשר לתת לזה משעמות על כמעט כל דבר... אבל רוב הסיכויים שבאמת אין לזה אחת כזאת.

edlessme

New member
וואטרס נישאר וואטרס.. האומנם?

אחד מהשירים הפחות מובנים שלו... מתוך הרבה שירים מאוד ברורים.. אני לא חושב שמישהוא ממש יוכל להגיד לך מה המשמעות.. אני חושב שהוא דיי ניכתב בהתאם לאסוציאציות ריגעיות של ווטרס בחלקים שלו... בכל אופן... למרות שאני שונא לקרוא מילים של שיר בשביל לנתח אותו.. לי הוא נישמע כאילו הוא על ישו או אלוהים או אחד מהחברייה.. אולי יציאת מצריים... (ואגב.. רק בשביל ידע כללי... השם הראשוני שלו היה ת'א סאן אוף נתינג)

N a V e

New member
האמת שראיתי פעם ראיון עם רייט

והוא אמר שהמילים של אקואוס לא נרשמו מתוך כוונה מסוימת להביע משהו ואכן ניתנות לפירושים שונים.לכן,לדבריו,הוא לא מתחבר כל כך למילים של השיר. השיר הזה הוא ללא ספק מהאהובים והמשפיעים עליי ביותר,ואולי אפילו מעבר...

Echoes

רייט לא כתב את הטקסט לשיר. רוג'ר ווטרס - שכן כתב אותו - מתכחש למרבית הטקסטים שכתב לפני Dark Side of the Moon. הוא מאמין שהוא "התפתח" מאז ככותב מילים, ואלו היו "שירי בוסר", ולכן מעדיף לא לדון בהם. לכן אין לקחת את דבריהם, לפיהם לשיר אין משמעות, כפשוטם.דווקא לגבי Echoes היו לווטרס רגשות חיוביים, גם שנים לאחר כתיבת השיר. ויש גם לזכור שלשיר היה טקסט אחר, שהלהקה גם ביצעה בהופעות, לפני שהשיר הוקלט בגרסה המוכרת לנו. ל-Echoes יש משמעות. ווטרס ניסה לתאר בשיר את תהליך האבולוציה האנושית: החל מיצורים תת-מימיים עד ליצורים אנושיים, החיים על היבשה, ומנהלים חיי חברה. תהליך זה מתואר, במרבית בתי השיר, מנקודת מבט אתאיסטית דווקא. היינו: החיים על פני כדור הארץ לא היו מכוונים על-ידי גורם על-אנושי כלשהו. אלא מה, הוא לא מצליח להחזיק בתפישה האתאיסטית הזו עד הסוף. ואני אדגים: Overhead the albatross Hangs motionless upon the air And deep beneath the rolling waves In labyrinths of coral caves An echo of a distant time Comes willowing across the sand And everything is green and submarine. זהו תאור של נוף פרה-היסטורי. אלבטרוס היא ציפור המזכירה יצורים מעופפים פרה-היסטוריים (שאת שמותיהם אני לא זוכרת). האנושות התחילה את דרכה, על פי ווטרס, מתחת למים: "עמוק מתחת לגלים המתגלגלים, במעמקי מערות אלמוגים... הד לזמנים רחוקים... הכל ירוק ותת-מימי". די ברור. And no one called us to the land And no one knows the where's or why's. Something stirs and something tries Starts to climb toward the light. תהליך האבולוציה לא היה מכוון מלמעלה: "אף אחד לא קרא לנו אל היבשה / אף אחד אינו יודע את המקומות או הסיבות / משהו זז ומשהו מנסה / מתחיל לטפס לעבר האור". היצורים התת-מימיים מתחילים לנוע למעלה, אל האוויר והאור, והם עושים זאת ממניעים פנימיים, בלתי מוסברים. Strangers passing in the street By chance two separate glances meet And I am you and what I see is me. And do I take you by the hand And lead you through the land And help me understand The best I can. זהו בית שווטרס מצטט גם ביחס לשירים שהוא כותב כיום: זוהי לדבריו (בראיונות מהשנים האחרונות) תפישת העולם הבסיסית שלו. לא הייתי לוקחת גם דברים אלו כפשוטם; ווטרס כתב דברים די שליליים לגבי האנושות ברבים משיריו והתפישה האופטימית המבוטאת פה אינה בהכרח התפישה שהיתה נפוצה במרבית כתיבתו. בבית זה אומר ווטרס שכל בני האדם קשורים זה לזה, גם אם אינם יודעים זאת, גם אם הם חושבים שהם זרים זה לזה: "ואני אתה ומה שאני רואה [בך] זה אותי". כל ההשגים האנושיים נובעים מקשרים אלו בין בני האדם. שיתוף הפעולה ביניהם הוא הבסיס להבנה וליצירה. And no one called us to the land And no one crosses there alive. No one speaks and no one tries No one flies around the sun.... חזרה על תפישתו האתאיסטית: "אף אחד לא קרא לנו אל האדמה". מצד שני, בני האדם מוגבלים, אולי מגבילים עצמם: "אף אחד אינו מדבר ואף אחד אינו מנסה ואף אחד אינו עף מסביב לשמש". [השמש, כמובן, היא מוטיב חוזר בשיריו בשנים 1968-1975, כמו גם הירח, ויש למוטיבים אלו משמעות חשובה אצלו]. Almost everyday you fall Upon my waking eyes, Inviting and inciting me To rise. And through the window in the wall Come streaming in on sunlight wings A million bright ambassadors of morning. And no one sings me lulabyes And no one makes me close my eyes So I throw the windows wide And call to you across the sky.... בשני הבתים האחרונים ווטרס נסוג, במידה מסויימת, מהתפישה האתאיסטית שלו, ומוצא משמעות מיסטית, או רוחנית, לחיים האנושיים. כך, בניגוד לבית הראשון, כאן "כל יום את/ה נופל על עיני המקיצות / מזמין ומדיח אותי לקום" [יש כאן התכתבות ברורה עם Across the Universe של הביטלס. תשוו את המילים]. החיים הם לא רעים בכלל, ומלאים אופטימיות [וזה מרוג'ר ווטרס!]: "ודרך החלום בקיר [בחומה??] / מגיעים זורמים על כנפי אור השמש / מיליון שגרירים בוהקים של הבוקר". זהו תאור נפלא של אור השמש בבוקר, והאופטימיות שהוא מביא. הבית האחרון הוא אולי ה"רוחני" מבין בתי השיר, והאופטימי שבהם: "ואף אחד אינו שר לי שירי ערש / ואף אחד אינו עוצם את עיני / אז אני פותח את החלונות לרווחה / וקורא לך מעבר לשמיים".

אהבתי את המשמעות

נורא אהבתי - אף פעם לא חשבתי על אקוז ככה...:)) מה אתם מעדיפים? את אקוז בגרסה המקורית או בגרסה של פומפיי? אני מעדיף את פומפיי...גם ב-סט ד'ה קונטרולס...

pink floydror

New member
וואאוו..:)

תודה רבה לך, עד עכשיו הבנית חלקים ודיי עזרת לי לתפוס את התמונה המלאה.. ודרך אגב בתקליט סולו של ווטרס - Amused To Death (תקליט נהדר דרך אגב, לפחות לפי דעתי) הוא ממש חוזר על עצמו בשיר Perfect Sense שם גם מתאורת תקופה פרהיסטורית ומדובר על קוף תמים שהסתכל בשמיים וחשב לעצמו כל מיני דברים, ואז הקוף מתיישב בעיירה הקרובה והופך לילד(כנראה תיאור לשחר האנושות מבחינת האבולוציה) ואז פתאום הזמרות ליווי והזמרת הראשנית נכנסון ואומרות Hold on hold on soldier When you add it all up The tears and the marrowbone מעבר חד למלחמות ומודרניות בכלל של היום..

PINK FLOYD FAN

New member
זה ממש פתר לי את כל השאלות לגבי

היצירה הזאת זה ממש נשמע לי שונה לגמרי דרך אגב אהבתי יותר בפומפיי

Norweign Wood

New member
סוף סוף

אני יודעת מה זה אלבטרוס!
ואני לא ראיתי את פומפיי... מה ההבדל שם בשיר? Echoes... איזה שיר!!!

N a V e

New member
יופי של פירוש...

מסתבר שיש אי-תאום גרסאות בין חברי הלהקה

למעלה