ECN

yossi1771

New member
ECN

מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק ברוקר ECN? הבנתי שעדיף לסחור דרכם כי המטרה שלהם היא שתצליח במסחר שלך כי על כל עיסקה הם מקבלים את העמלה על ההפרש בין ה-BID ל-ASK. אבל אשמח להסבר נוסף.. האם אפיקס למשל הם ברוקר ECN?

rafipips

New member
נראה לי שאפיקס לא ECN

ECN זה סוג של חיבור ישיר לבנקים , העסקה שלך נעשית כאילו מול הבנקים , ולא מול הברוקר . הברוקר מקבל רק את העמלה (ספרד) שבפתיחת העסקה . וכיוון שהעסקה שלך היא מול הבנקים ולא מול הברוקר , אין ניגוד אינטרסים מול הברוקר . הספרד אותו אתה משלם בפתיחת עסקה , נמוך משמעותית אצל ברוקרים עם ECN . חברות בעלי חיבור ECN : חברת FXCM , חברת GO FOREX , חברת REAL FOREX . יש עוד אבל אלה היותר מומלצים .

טבת

New member
אל תטעו ואל תיטעו: הברוקר לא מתכסה על העסקה

כל הברוקרים, כולל אלו שתחת רגולציה (ואין ברוקר ישראלי שהוא תחת רגולציה, כי אין בישראל רגולציה על שוק המט"ח), לא מתכסים על העסקאות הקטנות שלכם. גם אם הם היו רוצים להתכסות אין להם אפשרות כי לעסקאות הקטנות של הסוחרים הקטנים, כמו כל חברי הפורום, אין אפשרות לברוקר לעסקאות בשל היותן קטנות. הברוקרים עובדים מול בנקים גדולים שעסקאות במינוף של 10,000 או 100,000 אינן עומדות במינימום הנדרש. בשורה התחתונה: הברוקר נגדכם. תרצו או לא תרצו. זה לא בשליטתו. *כוכבית קטנה: במקרים מסויימים, אם הברוקר מוצף במספר רב של עסקאות קטנות בו-זמנית על אותו מטבע הוא יכול לנקז את כולן יחד תחת עסקה גדולה אחת, וזה לא משהו שכיח, אז אל תבנו על זה.

rafipips

New member
גו פורקס טוענים שכל עסקה מ 50.000 ומעלה

מתכסה באופן אוטומטי . ריל פורקס ו FXCM טוענים שכל עסקה , מהשקל הראשון . מה האמת ? קשה לדעת . נצא מנקודת הנחה שהם דוברים אמת . דבר אחד בטוח שהספרדים נמוכים משמעותית מאלה שאין להם ECN . יש הרבה צמדים שהספרד מ 10 פיפס ומעלה אצל אלה שאין להם ECN , ואילו ב ECN כ 50% פחות . יש נציגי חברות שמפרסמים פה סקירות טכניות , אפשר לשאול אותם , ונראה מה הם יענו . למשל רפי מקולמקס ו ROMATIM ורפי אשכנזי מריל פורקס .

ILEEAVIV

New member
רעיון מפתיע ומסעיר.

שלום יוסי, חברים. לסוחר מצליח לא משנה איך מחובר הברוקר ולמי, לא מפריע אם הברוקר מתכסה או שקר לו, לא איכפת לו מי משלם לו את שהרויח, הברוקר עצמו או השוק הגדול. כל זאת כמובן מתוך הנחה שהברוקר אמין, במקרה שהברוקר אינו כזה החיבור שלו לשוק כלל אינו משנה. תעבוד על עצמך ועל שיטה ריווחית ודאג לך למתווך אמין, את הבעיות של הברוקר תן לו לפתור בעצמו, תרוויח מלא ותן לו להבין שכדאי לו להתכסות על העסקאות שלך. קח סיכונים הגיוניים בהצלחה ארז

rafipips

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif מאד נכון , מי שמרוויח אז בכל ברוקר

ועדיין זה משנה אם אתה נכנס לעסקה ביורו ניוזילנדי עם 20 פיפס או עם 8 פיפס . או פאונד יין עם 8 פיפס או 4 פיפס . אצל ברוקר שלא עם ECN , יש הרבה צמדים שסוחרים לא נוגעים בהם בגלל הספרדים המטורפים .

ברוקר ECN

אפיקס ודומיהן הן לא חברות ECN או ללא חדר מסחר זו ההגדרה המדויקת יותר. (NDD-no dealing desk) להבדיל מקולמקס אשר כזו כלומר,הציטוטים (שערי המסחר) אשר היא נותנת ללקוחותיה הן שערי השוק האמיתי ללא הרחבות או עיוותים כלשהם וגם בין החברות אשר באותו מודל קולמקס נותנת את המרווחים הטובים ביותר וזה ניתן לבדיקה פשוטה. על שערים אלו החברות לוקחות עמלה כלשהי,חלק מהחברות בתוך המרווח שזה פחות טוב ללקוח וחלק כמו קולמקס למשל, מחוץ למרווח. האפקט החשוב ביותר הוא שהחברה אשר אין לה dealing desk או ECN היא אובייקטיבית לגמרי וכל עסקה ללא קשר לגודלה, מרכיביה, כיוונה וכו'... יוצאת לגורם מולו היא מתכסה וכך בעצם האינטרס האמיתי והיחיד של החברה הוא לפעילות ואין דברים נסתרים כגון רווח מהפסדי הלקוח ועיוותי מסחר בשביל שזה יקרה באחוזים גדולים יותר. בגלל סיבות אלו קולמקס מאפשרת מסחר מכל סוג שהוא על המערכת שלה, רובוטים, מסחר ב-5 ספרות אחרי הנקודה,כלומר מסחר מדויק יותר ושליטה טובה יותר על כספך בתוך הפוזיציה, אין מרווחי מינימום מהשוק להכניס הוראות כגון סטופ לוס וטייק פרופיט, אפשר לשים גם צמוד לשוק, אין הגבלה על מ"ס עסקאות, זמן בין עסקאות וכל מיני המצאות שהמציאו בחברות פורקס ישראליות למינהן... בחוזה של הלקוח מול קולמקס היא מתחייבת על כך שכל עסקה של הלקוח מתכסה מול גורם שלישי באופן מוחלט, זהו סוג הרשיון של החברה תחת פיקוח הרגולציה האירופאית. אסור לה לפעול במודל אחר.

rafipips

New member
ממש כל עסקה גם 5.000 $ ?

האם מערכת המסחר של הבנקים נפתחה לכלל העולם ?? או שיש איזה גורם מתווך באמצע ? מה זה cornex ? ואיך העסק הזה עובד כתרשים זרימה , העסקה יוצאת מהמחשב שלי לאן ...? איך קרה שאצל ברוקר NDD נפתח לי ספרד בכ 300 פיפס ביורו ניוזילנדי ? ואז למרות שהייתה לכאורה ברווח נסגרה בהפסד ? אודה לך מאד אם תשכיל אותנו בנושא זה , למרות שזה לא מה שיקבע אם אנחנו סוחרים טובים ומורווחים .

לשאלתך

כל עסקה , גם ב1000$,לגבי התרחבות הספרד זה משהו שיכול לקרות ,בעיקר במצבים קיצוניים אבל לא מכיר מצב לכזה מרווח כמו שציינת. הכנסת עסקה- יוצאת לגורם שאני מתכסה מולו (בנקים)-משם אני מאמין שחלק נוסף עובר באותה הדרך אבל זה לא רלוונטי וגם במט"ח זה לא ניתן לדעת בצורה מוחלטת. אתן לך דוגמא:קנית דרך הבנק 1 מיליון אירו מול הדולר-הבנק מוציא או משאיר אצלו...? לא נדע וגם לא כ"כ משנה... מותר לו לקחת עד אחוז חשיפה מסוים עליו ואת השאר הוא מעביר הלאה. בחברות פורקס זה שונה בגלל סדרי גודל, מערכות מסחר וכו'... מערכת המסחר לא משנה- משנה מה שעומד מאחוריה . אם יש עוד שאלות אשמח לעזור, רפי מקולמקס

כן לי יש שאלה

לאיזו זירה בדיוק אתה משדר 5000 דולר כי לי לא נותנים פחות מחצי מליון להיות בבוק

אוי נו באמת

קולמקס עובדים מול ספק הנזילות הכי גדול שיש בשוק תעשה לי טובה אתם חברת שורה שנייה במקרה הטוב זה לא שבנק האמירויות או דויטשה או מורגן או סוסייטה עומדים אצלכם בתור בשוק יש רק 2 חברות ענק אני יודע את זה וגם אתה אמור לדעת את זה

rafipips

New member
מה דעתך על

דוייטשה בנק , וסיטי בנק , גם הם מספקים את השירות ברוקר מט"ח .? יש לי אפילו דמו מטה טריידר שלהם

נו מה יש להגיד

לפחות זה ספק נזילות שאתה יודע מי הוא אבל תשלה את עצמך שיש פיקוח אין פיקוח אבל לפחות אתה מקבל את הכסף ודעתי שמטה טריידר זה חרא ואם כבר פורקס אז חוזים נכון יותר יקר שם לעבוד אבל אתה רואה את הנזילות בעיניים

yossi1771

New member
מה זה אומר חוזים?

תוכל קצת להסביר להדיוטות כמוני שאין להם מושג? ומה אתה בעצם אומר, שאם אני ארוויח דרך אחת החברות הישראליות בפורקס אז לא בטוח שאוכל למשוך את הכסף שהרווחתי? מאיפה החברות האלה באמת משיגות את הכסף כדי לשלם לאנשים שהרוויחו סכומים גדולים? אשמח אם מישהו יסביר קצת על הנושא בגובה העיניים. תודה.

למעלה