Electioneering

vegetable man

New member
Electioneering ../images/Emo168.gif

I will stop, I will stop at nothing. Say the right things when electioneering I trust I can rely on your vote. When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet. When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet. Ha ha ha Riot shields, voodoo economics, it's just business, cattle prods and the I.M.F. I trust I can rely on your vote. When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet. When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet.​
אני אעצור , אני אעצור על כלום אומר את הדברים הנכונים , בזמן בחירות אני בוטח בכך שאני יכול להסתמך על קולך... כשאני הולך קדימה אתה הולך אחורה ואיפשהו ניפגש מגיני הפגנות , כלכלת וודוו זה רק עסקים עדר פרות וקרן המטבע הבינלאומית אני בוטח בכך שאני יכול להסתמך על קולך... כשאני הולך קדימה אתה הולך אחורה ואיפשהו ניפגש ____________________________________________________________________ ת'ום על השיר: "אנחנו חיים תחת מערכת בנקאית עולמית ואמצעי תקשורת שעושים אותה כמעט חסרת משמעות עבור אלו שיש להם כוח. מערכות פוליטיות ברחבי העולם נתונות לחסדי כלכלת עסקים ובולשיט. אני לא יכול למחזר את כל מאגר הפוליאתילן שממלא את הבית שלי. מדוע?" אלא שת'ום משתמש בשיר בדימוי של פוליטיקאי שמטיף לקהל שלו לאו דווקא רק כדי להעביר ביקורת באופן ישיר על כל מה שקשור בפוליטיקה, אלא גם עבור ביקורת עצמית עליו והלהקה בכך שהם מסתובבים בעולם כדי למכור את המוסיקה שלהם, ובעצם גם מטיפים. השיר הזה הוא שינוי כיוון בהלך הקודר והשקט באופן יחסי של האלבום, לכיוון של זעם וכעס שאפשר לשמוע בקולו, ובאופן כללי כסאח שלא מאפיין את השירים שקדמו לו. כל זה בהתאם להתפתחות האלבום: מ-Airbag שבו יש כביכול נס של הישארות בחיים שאחריו Paranoid Android בונה את תחושת המלנכוליות והעצבות, אל השירים הבאים שמביעים אותם כבר באופן ממש מופגן עד Fitter Happier. עכשיו, תור הזעם המופגן, כניסיון להתמודדות. כלומר, יש איזשהו סדר כרונולוגי לדעתי בשירים. על ההמשך, נדבר בהמשך. אישית, פעם אהבתי יותר את השיר אבל אני לא מתלהב ממנו יותר מדי בהווה הנוכחי. הוא תמיד הזכיר לי איזשהו שיר של אואזיס (שאני גם לא מתלהב מהם).

kittycatbone

New member
באמת השיר הזה מזכיר קצת

סגנון של אואזיס או משהו בסגנון. אבל למען האמת שאני דווקא לא לוקחת את זה בכיוון הרע. כאילו, אני ממש אוהבת את השיר הזה.. מבחינת הקצב וזה, מאוד אוהבת..
ויש בו בהחלט איזה משהו שונה מרדיוהד בדר"כ שלא נדבר על האלבום עצמו
זה אולי מהשירים הכי רועשים של רדיוהד אני חושבת... שאני מצליחה לחשוב עליהם. כאילו, בין..
הממ ובקשר למשמעות, ולאיך שהאלבום מתפתח, אני מסכימה עם מה שאתה אומר
(לא שאי פעם יצא לי ממש לחשוב על מה השיר מדבר
)

Revol21

New member
electioneering

הוא באמת, כמו idioteque ג€ בkid a שונה משאר האלבום

Latisia

New member
שיר נחמד...

הוא לחן שלו קצת שונה מכול השירים באוקי קומפיוטר לדעתח והוא אכן מזכיר את האואסיז אבל אני אוהבת זה נחמד. אני מסכימה עם הפירוש של השיר והוא גם נורא מתקשר לשיר שאחריו. אני לא ממש רואה את הקשר לCLIMBING UP THE WALLS אבל לlucky ו- no surprises דווקא אני כן רואה P: lukky-"The head of state has called for me by name but I don't have time for him. " no surprises- "bring down the government, they don't, they don't speak for us "

חרטושה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אילו התייחסויות יפות לשירים יש לך! מסכימה עם כולן. מושלם. היה לי פעם מרצה שאמר משהו כמו: כולם לא יכולים להיות מיליונרים. אם כולם יהיו מליונרים, הדולר לא יהיה שווה שום דבר. במילים אחרות, המצב שלנו, אם יש לנו או אין לנו כסף, אם אנחנו עשירים או עניים, לא תלוי בנו. אנחנו כולנו משרתים, עבדים לערך הכסף (לא עבדים _ל_ כסף שזה משהו שונה) , מפני שמה שנמצא אצל כולם במידה שווה- לא שווה שום דבר. למה חשבתי על זה פתאום? בגלל המשפט: When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet. When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet. משפט גדול לדעתי, שאומר, שוב לדעתי, בדיוק את זה; אנחנו אף פעם לא יכולים להשתוות, הכלכלה היא נדנדה, ומי שנמצא למטה- נמא שם פשוט כי הוא צריך להיות שם, למען הכלכלה, לא בגלל שום סיבה קוסמית או אישית אחרת.

vegetable man

New member
זה הדדי ../images/Emo45.gif

זה באמת משפט גדול, ומה שאמרת באמת נשמע כמו הכוונה שלו: יש "ואקום" בענייני כסף - אם למישהו אחד יש יותר, לשני יהיה פחות. במילים אחרות, בזמן שאני מתעשר, אתה נהיה עני, ומתישהו אנחנו ניפגש (כלומר, במוות? שם כולם שווים...או לפני עוד בחיים, כי הם מלאים תהפוכות). כל הכבוד על ההארה

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ואם חושבים על זה, זה נכון בעוד כל כך הרבה דברים אחרים בחיים...

michael meiri

New member
ווידוי

האלבום הראשון שהיה לי של רדיוהד היה "דה בנדס" ומאוד אהבתי אותו אפילו שלקח לי כמה זמן עד שהייתי יכול לשמוע אותו, כמובן שאחרי כמה זמן התחלתי לחרוש עליו ולא שמעתי משהו אחר, ואז, ביומהולדתי לפני שנתיים ביקשתי מסבא את OK COMPUTER ששמעתי עליו רבות וידעתי שיש שם את KARMA POLICE כי את פאראנויד עוד לא היכרתי. קיבלתי את האלבום ושמעתי את קארמה, עוד פעם, ועוד פעם, ואז החלטתי לחפש שירים אחרים כי עד לפני כמה זמן לא יכלתי לשמוע אלבום מהתחלה עד הסוף. בקיצר, חיפשתי שיר רועש כמעט כמו כל שיר פצצות שהיה ב"דה בנדס" (כמעט) אז נפלתי על השיר הזה, ושמעתי אותו מלא והוא היה האהבה הראשונה שלי מOKC

Paranoidd

New member
The same story..

בהתחלה שמעתי רק את דה בנדס ואז כשהתחלתי לשמוע את אוקיי קומפיוטר חיפשתי שירים סטייל דה בנדס ונתקלתי בשיר הנ'ל.. שיר ממש טוב ... היה אחד האהובים עליי באלבום...כמו שמישהו רשם פה...שיר רוק קלאסי..כמו שכתוב בספר.. ועוד משהו שאני אוהב בשיר זה שיש לזה מין סאונד מתכתי כזה..כאילו מישהו מקיש על ברזל לכל אורך השיר...לא יודע איך להסביר את זה... בקיצור שיר טוב..מאד

birgerking

New member
ווואו גם לי יש תמיד

מין הרגשה תמידית כזאת של מתכתיות אני חושב שזה בגלל הטראבל של השירים

eorion

New member
והדבר שאתם מתאמים לעובדה

שלאורך כל השיר מכים על קאו בל.

שיר רוק קלאסי!!!

כמו ששיר רוק אמיתי צריך להיות, רועש גיטרות מתפרעות. שיר שמח מקפיץ עם קצב לפנים. במיוחד הסוף שלו יש לו סוף כל כך יפה:)!!!! (שגם כיף נורא לנגן אותו בגיטרה) אוקי מה לפי דעתי השיר אומר הממ הוא די גלוי מבחנתי, כל נושא הבחירות. שהם מבטיחים ומבטיחים, ובזמן שאתה בוחר בהם הם מתקדמים קדימה בדרגה שלהם במעמדם ובכוחם והם מנצלים את כוחם על מנת להחליש את שלך זאת אומרת אתה הולך אחורה (למשל כאשר בממשל מורידים קצבאות נכים וכד')

whatever4

New member
כמו שאמרת

השיר הזה שונה מכל שירי האלבום. הוא גם שונה מבחינת המוזיקה- השיר היחידי שקיצבי ושמח, וגם מבחינת המשמעות- בעוד יתר השירים עוסקים בפרט ובבעיות אישיות (בעיקר דכאון) השיר הזה עוסק בבעיות כלליות- בחירות, פוליטיקאים ושחיתות. פעם קראתי שהשיר הזה למעשה הוקלט בתקופת דה באנדס. יכול להיות שהיה עדיף להכניס אותו לשם ולא לאוקיי כי תמיד השיר הרגיש לי לא במקום. אבל עדיין, בעיקרון זה אחלה שיר.

בקצרה

אני ממש אוהבת את השיר הזה.
When I go forwards you go backwards and somewhere we will meet.
משפט כל-כך חכם!! באמת יותר מתאים היה לשים אותו ב-The Bends אבל אני נהנית ממנו כי הוא שובר את הרצף ומערבב את מצב הרוח.. ת'ום מדבר פוליטיקה ואקטיביזם והוא במיטבו. שמתי לב, שכשיש לו "אג'נדה" השירים יוצאים מאוד ממוקדים וחזקים, מאוד אכפתיים.

LostChild

New member
אני לא מבין אתכם

אם אתם כל כך אוהבים "רוק קלאסי" כזה קונבנציונאלי ובאנלי יש עוד אלפי להקות שאתם יכולים להקשיב להם אם כבר לאהוב את רדיוהד לא נראה לכם יותר הגיוני להעריץ את החדשנות והנסיוניות שלהם? ממש עושה לי רע לקרוא כאלה תגובות "ככה רוק צריך להיות.." כנראה שבאמת בגלל אנשים כמוכם המוזיקה הזו הפסיקה להיות חדשנית , מי אמר איך רוק צריך להישמע??

ואני לא מבינה אותך.

מה הקשר בין לאהוב רוק קלאסי ולא לאהוב את רדיוהד?? אם תשאל, כל אחד פה ייתן לך שמות של להקות או אומנים שעושים מוזיקה שונה לחלוטין, ועדיין כולם פה אוהבים את רדיוהד. לא חייבים לשמוע רק סגנון אחד, ומותר לאהוב גם את השירים ה"קלאסיים" של להקה "נסיונית". ומה שייך פה "הגיון"?? ממתי הגיון הוא שיקול של "איזו להקה נעריץ היום"?? אני מוכרחה למחות - electioneering הוא ממש לא, אבל ממש לא שיר בנאלי!!! אולי זה שיר קצת יותר רועש אבל אני לא רואה בו שום דבר קונבנציולי (ואגב, מה רע בזה?) ועוד דבר, להאשים אותנו בכך שהמוזיקה "הפסיקה להיות חדשנית"... פחחח.. תעשה לי טובה. באמת ג'וני קורא פה בפורום, ושני אנשים פה אמרו שהם אוהבים שיר מסויים, אז מייד כל האמנים בכל רחבי העולם הפסיקו להיות נסיוניים וחזרו לנגן קאברים של אואזיס. וחוץ מזה, "מי אמר איך רוק צריך להשמע??"

למעלה