Electronica 101 by Björk

plants and rags

New member
אם ביורק הייתה

פותחת קורס אלקטרוניקה למתחילים, הייתי נרשם. כי איכויות ההסברים שלה הן אדירות. צדקת, הראיון באמת מעניין. רק אני לא מבין למה היא מתנצלת כל הזמן ואומרת שזה נושא נורא משעמם, מה משעמם כאן? שנותנים למארק בל קרדיט על כך שהפיק בעצמו את הומוג'ניק? שהיא אומרת שזה קורה גם ל-M.I.A, Goldfrapp ושות'? זה נושא חשוב, היא סתם ביישנית. בכל מקרה, אני מניח שזה לא באמת נובע מסקסיזם - פשוט מחשבה כזאת שסלחו לי, כן, אבל היא קיימת, הנחת בסיס שגברים מתעסקים בדברים האלו ונשים לובשות שמלות ושרות. באותו הסדר.

Pygmy puff

New member
אני מסכימה

הכתבה הזו יותר אינפורמטיבית מהמכתב, ההוא עם הפסיקים המוזרים, שפורסם בביורק.קום, זה יפה שהיא מסבירה את כל התפקידים, באמת אף פעם לא חשבתי על זה. אני חושבת שכשהיא אמרה שהנושא משעמם היא התכוונה להגיד שיהיה בנאלי להאשים את התקשורת רק בסקסיזם בעניין הזה. למרות שנכון לגמרי שגם היום ההנחה היא שהאישה צריכה ללבוש שמלות ברבור ונוצות באוזניים והגברים יתכנתו את כל המסביב - עובדה שלא העלתי על דעתי שבת' גיבונס עושה משהו חוץ מלשיר [רק במסגרת פורטיסהד, ברור שהיא יודעת לעשות עוד דברים] והאמת שאין לי מושג אם כן. הממ. בכל מקרה. המסקנה מכל העניין היא שצריך לנעול את ביורק באיזו כנסייה באיסלנד עם מקהלת נשים [אם היא מתעקשת] למשך כמה חודשים ושתצא משם עם אלבום. משהו וספרטייני שכזה. אחרי זה אף אחד לא יוכל לטעון שגברים הפיקו אותו.

plants and rags

New member
נכון שיש את ההנחה הכללית הזו

רק שאני לא מבין איך הם יישמו אותה, הם זה הזכרים, המבקרים, המפרנסים, על ביורק. כאילו, זה לא ברור לכל אחד שביורק לא צריכה את עזרתו של אף גבר נלוז? כנראה שלא. טוב, היא מספיק דיברה על העניין - נקווה שמעכשיו יתנו לה קרדיט, רק שלא תתעצבן הכונפה. ובאשר לבת' - התפתיתי לתת את הדוגמה של פורטיסהד כבר בדוגמה הראשונה, אך בסוף לא נתתי אותה כי ובכן, היא לא מתאימה כל כך למה ש-B אומרת. קודם כל, גם אם בת' הייתה רק שרה, הקול שלה מספיק. המנהל אמר לי פעם ורציתי להגיד לו שאני מסכים איתו לפחות בחלק - הוא אמר לי שמהאלבומים של פורטיסהד נשאר לו בעיקר הקול שלה, כי הוא לא לגמרי בקטע כבר, המטומטם לא אוהב את third. בכל מקרה, הקול שלה פשוט ארגגגג. איך היא מעשנת והוא נשמע ככה אני לא מבין. דוגמה אקראית, או שלא כל כך, undenied. בכל מקרה, הייתה לי פואנטה איפה שהוא בתחילת ההודעה - בת' כותבת את השירים, ובזאת הכוונה אאל"ט גם ללחן, ג'ף עושה את הביטים. אדריאן יושב בפינה בחושך ואומר שהוא עבד פעם עם מריאן פיית'פול. אז היא חלק נכבד מאוד מההרכב, בלי קשר לזה שהיא, אה, הסולנית. אז קצת כבוד.

Seasonal Beast

New member
המנהל עדיין דבק בזה. 3 גרוע.

פורטיסהד לא היה שווים כלום בלי בת', ואני חושב שהם יודעים את זה. אפילו מההתחלה, הם חיפשו איזה זמרת שתתן דחיפה; למזלנו הם מצאו את בת'. והבחורה מדהימה, מרטיטיה, גורמת לי לא לוותר על third. אבל, היירלום, לא דובר על הערכה אלא על קרדיט. עד עכשיו לא ידעתי שבת' אחראית לטקסטים וללחנים. נשבע בחיי, על הטקסטים עוד הייתי מצליח לחשוב, אבל הלחנים? בחיים לא. נראה לי שביורק מדברת בעיקר על זה. כי כן, בת' באה ותורמת את הקול היפה והתדמית המיוסרת שלה, ואנשים חושבים שזהו-היא עשתה את שלה.

plants and rags

New member
וואט דה פאק איז דה קטע שלך?

3 גרוע? אתה מודע לזה שזה האלבום הכי טוב של 2008? עזוב את הדיסק, את דה ריפ שמעת פעם בחיים שלך? השיר הזה שווה את כל הדיסק, גם אם שאר הרצועות היו מלמולים ביפנית, אני יודע מה. הן לא, דרך אגב. פורטיסהד אכן לא היו שווים כלום בלי בת' - אך הבה לא נשלול את הקרדיט של הזכרים, בת' אמנם הצליחה גם באאוט סוף סיזון אך זה לא שלא היה לה גבר לצידה. אני דווקא אף פעם לא הנחתי שהיא לא עושה דבר חוץ מלשיר, אולי זה הפמיניזם שבתוכי שבכוח מחפש שנשים יעשו את הדברים בעצמן - זה עדיין מכעיס אותי בקשר למריאן פיית'פול, לפחות פולי כתבה לה שירים, אבל איפה הייתי - לא יודע. לביורק יש טענה נכונה. הנה גילית משהו חדש בצורה עקיפה מזעמה הקדוש - תגיד לה תודה.

Pygmy puff

New member
אולי לא

ניסחתי את זה בצורה ברורה, אבל נתתי את הדוגמה של פורטיסהד בתור הרכב שמוביל אותו קול נשי, וספסציפית כי לא ידעתי עד היום אם בת' אכן משתתפת בכתיבה או שהיא מקרה של תהיי יפה ותשתקי. כלומר תלחששי. אני לא מזלזלת בתפקידה בלהקה פשוט כי לא היה לי שמץ של מושג אם היא משתתפת בכתיבה או לא. חוץ מזה, הקול שלה מספיק אז מצידי היא יכולה כאמור להיות יפה וכו'. דווקא מבחינת ליריקס היא לא בדיוק עילוי בעיניי; לגבי הלחנים ומן הסתם הביצוע הקולי - אין מה להתווכח, ואני מוכנה להתתערב שגם עם ליריקס אינפנטיליים במיוחד, נניח (והם לא, פשוט לא כוס התה שלי, במיוחד באלבום הראשון) - אנשים עדיין היו מוכנים להקשיב כי המילים אצל פורטיסהד די שוליות בעיניי. בלי קשר, Undenied כנראה השיר האהוב עליי שלהם אחרי The Rip המאמם.

plants and rags

New member
The National - Start A War

שיניתי את חוקי המשחק קצת, כן? אבל לא משנה. המילים של בת' נהדרות בפשטותן. אין ספק שעוזרת להן, תסלחי לי על מינוח הכוכב נולד, "צורת ההגשה" (הבריטית, היא בריטית אחרי הכול) שלה - שמסוגלת לקחת שורה שלמראית עין, מה לעזאזל הקשר שלה, did you really want, והפעם סלחי לי על הפלצנות, הרבה סליחות, לספר סיפור שלם. פשוט לא צריך יותר מזה. איך אומרת B, און דה סורפס סימפליסיטי - אך השירה הפגאנית מתחבאת שם. עוד דוגמה שבולטת לי בדאמי זה וואנדרינג סטאר. עם השיר הזה נפל לי האסימון כל כך הרבה חודשים אחרי ששמעתי אותו, שעכשיו דווקא הליריקס שלו הכי בולטים לי. אני יכול להמשיך עוד הרבה אבל אולי רצוי שלא - רק אגיד שהפשטות של בת' עושה את הכול. היא מסוגלת לסכם את הכול ככה - And it's only you, who can turn my wooden heart. אני יכול להבין למה את מתכוונת, אבל מבחינתי, ובטח ב-third שבו יש שינוי בכתיבה, זאת רק נקודת חוזק שלה. סיימתי. ו-Undenied פשוט כל כך, כל כך יפה.

Pygmy puff

New member
ברור, לא אמרתי שזה רע.

כשאמרתי שהמילים שלה לא עושות לי את זה במיוחד זה נשמע כאילו אני מצפה מכל מוזיקאי לכתוב מינמום שירה (poetry). ממש לא. המילים שלה מינימליסטיות ומתאימות לאווירה הקודרת באלבומים וכאמור, עם הקול שלה בת' יכולה למלמל בהופלנדית וזה עדיין יישמע לא פחות מדהים ממה שהיא עשתה/עושה עם פורטיסהד או מחוץ לפורטיסהד, לבד [או עם מה-שמו]. אפרופו עושה לבד, שווה לשמוע את Out of Season? הבנתי שהוא יותר פולקי מאלקטרוני, או משהו בסגנון הזה. אה, ו Start a War

plants and rags

New member
בטח שווה

בהחלט יותר פולקי מאלקטרוני, ואין מה להשוות את זה כל כך למשהו של פורטיסהד, אבל זה גם מעולה. שווה לשמוע, גם אם בסופו של דבר זה לא עוקף וגם לא יעקוף שום דבר של פורטיסהד. זה פשוט אחר. ומוצלח.

Pygmy puff

New member
אחלה. תודה.

הוספתי לרשימה הוירטואלית של דברים שאני צריכה לעשות אחרי הפסיכומטרי.

Gremshnit

New member
אמנם מגיב באיחור, אבל סוף כל סוף הבנתי מה כל

תפקיד משמש בעשיית האלבום! Takk Bjork 3>

למעלה