Elevation Training Mask

muaythai

New member
Elevation Training Mask

ופירושו אימונים עם מסיכת אימונים (בדימוי למסיכת אב"כ).
החלטתי לכתוב לכם קצת על המסיכה ויתרונותיה לכאלו המעוניינים לשפר את הכושר גופני שלהם, למתחרים ואפילו סתם לכאלו המעוניינים לשרוף שומן רב יותר, להזרים כדורויות אדומות בקצב מהיר יותר לדם ולשפר את יכולת הנשימה במהלך האימון\קרב וכו' ..
אז היתרונות של מסיכת האימונים של לוחמים ה-UFC נועדה לשמש לכמה מטרות עיקריות :
1. העלאת סף האינאירובי במהלך האימון.
2. שיפור סיבולת לב הריאה בצורה משמעותית.
3. החלפת "גזים" ליעילים יותר במהלך האימון.
4. שריפת שומן מוגברת.
5. דימוי אימון מאסיבי על הר גבוה (צריכת חמצן נמוכה).
6. משפר את הריכוז המנטלי במהלך האימון\קרב.
7. מזרים כדוריות אדומות מהר יותר לדם ומפזר אותן בכל הגוף.
8. מתאים לענפי ספורט שונים, ולכאלו הרוצים להגיע ל"טופ" בענף בו הם עוסקים.
* המסיכה אומנם קצרה יקרה (90$ לא כולל משלוח), אך בהחלט שווה למי שרוצה לשפר את הישגיו, לכאלו הרוצים להתחרות ולהחזיק למשך זמן רב יותר מהיריב שלהם. המסיכה מגיעה עם שלושה מכסים, אשר כל אחד מהם ברמת קושי אחרת (אדום, כתום וצהוב). לאדום 3 פתחי איוורור, לכתום 2 ולצהוב 1 בלבד. ניתן להתחיל בהדרגה, ולהחליף לאחר משך זמן מסויים, עד שהינך מרגיש שהנשימה שלך קלה יותר, הכושר הגופני עלה בכמה וכמה רמות, ורק לאחר שהינך מרגיש שאתה יכול כמובן.
המסיכה מיועדת למגוון פעילויות כגון : אופניים, ריצות ארוכות\קצרות, אימון לאפות\פדים, ספארינגים, אימוני משקולות, כוח (משקל גוף), אינטרוולים וקרוספיט.
אני אישית רכשתי אותה, ואוכל להמליץ עליה בחום. כמובן שרצוי למי ששוב, חושב שהוא רוצה להכנס לתחום בו הוא עוסק בכל הכוח, ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר תוך זמן קצר.
העלאתי תמונה של המסיכה, ומס' סרטונים בכדי שתבינו במה מדובר.
תהנו, ואם יש שאלות לגביה, אשמח לענות בשמחה.

בנוסף צירפתי לכם 2-3 סרטונים שתבינו במה מדובר ..
תהנו.
אוס.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lArOPsedpQo - סרטון דימוי של המסיכה עצמה לאימוני MMA וכוח.

http://www.youtube.com/watch?v=dfM9QvryxkY&feature=player_embedded - ילד בן 13 המכין עצמו לתחרות (ע"פ איך שזה נראה), מומלץ!

http://www.youtube.com/watch?v=HKmte76XV7c&feature=related - ועוד שיטה דומה שוונדרליי סילבה מתאמן בה.

חג שמח.

מבלי להכנס לעומק

מנגנון עבודה בחסר חמצן-מסכה, שונה לחלוטין מעבודה אנאירובית.
זה גימיק שיווקי.

ETZ301

New member
למה גימיק?

חסר חמצן הוא מצב שמאד מוכר בקרב.

שטויות

סטירה חדה,אני נמצא בחוסר חמצן סביבתי עקב מאמץ וזה אותו דבר פשוט שינית את סדר המילים.בקיצור המסיכה בהחלט עושה את העבודה.

לא יודע מדוע, אבל

הבנת הנכתב:
המסיכה מדמה העדר חמצן בסביבה;עבודה באמנות לחימה מתקיימת בסביבה של חמצן כשהמתרגל נמצא בחוב חמצן.
לכן
המסכה מיותרת
עקרון הספציפיות של האימון

muaythai

New member
כל אחד ודעתו

רק אוכל להגיד לך שהמון אנשים בעולם (בעיקר לוחמי UFC מוכרים) משתמשים באותו העיקרון, אם זו עבודה עם שנורקל וקליפס על האף, עם זו מסיכת אב"כ, אם זה קסדה שמקשה על הנשימה וכו' ..
הרי שלא סתם מבצעים את סגנונות האימונים האלו. האימונים האלו עוזרים לך לשחר יותר כדוריות אדומות לדם, מה שנותן לך הספק של חמצן גבוה יותר בדם מאשר לבנאדם רגיל. בנוסף, לאחר שאתה מתרגל לקושי מסויים בנשימה (משך זמן רב של אימונים, שבועות-חודשים), הגוף מתרגל לסיבולת הזו, ולאחר מכן שכעובדים ללא המסיכה, הרבה יותר קל לנשום, מישמע הרבה יותר קל להחזיק את הסיבוב, מאשר הלוחם או היריב שמולך. בנוסף, זה כמו שתתאמן בתוך מרתף\מקלט ללא אוויר או על הר גבוה שבו רמת החמצן נמוכה וקשה לנשום, אך תבצע שם אימון עצים ומתיש (בעיקר של סיבולת לב ריאה).
אז לפני שאתה אומר "עבודה באומנות לחימה מתקיימת בסביבה של חמצן כשהמתרגל נמצא "בחוב" חמצן", תבדוק את האופצייה, ואז תחזור עם תשובה. אגב, ניסיתי את שלושת הצבעים ואוכל להגיד שעם המכסה האדום, פשוט סיוט לעבוד. חשבתי שאני "מת" עוד רגע, ולכן חשוב להתחיל בהדרגה ובעצימות נמוכה .. לפחות בחודשים הראשונים.
אוכל להגיד שמרגישים שיפור בנשימה לאחר שמורידים אותה, ומרגישים שנכנס הרבה יותר חמצן לריאות, ויש שיפור של חדות וריכוז מהראש. פשוט מומלץ!
ונ.ב. - זה מעלה את סף האינאירובי ברמה פשוט מעולה.
לילה טוב לכולם.
אוס.

ETZ301

New member
מה שאתה אומר פה זו הטלת פצצה....

שיטות האימון בחבר העמים לשעבר וברוסיה כיום,
משלבת אימונים בחוסר חמצן, באימוני מתאגרפים והאבקות.

לא מדובר על מסכות, אבל בהחלט על חוסר חמצן סביבתי,
נבחרות האבקות ואגרוף עוברים מחנות אימונים בהרים (בסביבה דלת חמצן).

muaythai

New member
ואוכל רק להוסיף ..

ולחזק שזה אחלה של דבר, ומצויין לכאלו שרוצים לבנות כושר ברמה גבוהה, לדעת לעבוד בקשיים מסויימים שאליו עדיין לא התרגלו, ועוד ..
בקיצור, מומלץ בחום! הנושא הוא להמלצה בלבד.
אשמח לענות על שאלות הקשורות לנושא לכאלו הרוצים לרכוש ומתלבטים.
בהצלחה.
חג שמח, והמשך שבוע מצויין לכולם.
בברכה,
ארז שוקרון.

ETZ301

New member
אני אישית, נכנס למצב של חוסר חמצן מהשפעה....

פסיכולוגית בד"כ.
כשאני לחוץ בקרב: פחד מיריב, כעס כלפי היריב.
הנשימה מתחילה להיות לא סדירה, ומשם הדרך למצב של חוסר חמצן (בחילה, תשישות) היא קצרה.

אחת ההמלצות החמות היא פשוט להרגע ולהשתחרר, באמנויות מסורתיות יותר קוראים לזה מצב של מים חלקים, לדעתי.
נשימה סדירה, ראש צלול. מחשבות של טכניקה בלבד.

muaythai

New member
מסכים איתך ב-100%

לגבי דבריך. בכל אופן, אני פשוט (בתור מאמן) וחניך של בועז לשעבר, חושב לחזור להתחרות בארץ ובחו"ל בע"ה .. ואולי אפילו מחפש שאיזה מישהו יקח אותי "פרוייקט", כי אני מוכן להשקיע כרגע מכל הלב בשביל האימונים .. התחלתי כבר אימונים מאסיביים של כוח וריצות ארוכות + אינטרוולים עם ווסט עם משקל עליי בנוסף, ועכשיו גם עם האב"כ שמאד עוזר בנשימות ולכושר סיבולת לב ריאה. אם יש מאמן כזה או מישהו כזה .. אני אשמח ;)
צוחק.
בכל מקרה, אחלה של דבר, ממליץ בחום!
חג שמח לכולם.
וערב טוב.
בברכה,
ארז שוקרון.

למעלה