EMG

piloni

New member
EMG

כתבתי כאן לפני חודש על פציעה שעברתי בברך כתוצאה מתאונה. מצב הברך השתפר אם כי מזג האוויר הלח והקרלא מיטיבים עמי. אני עדיין צולעת מעט אבל ממשיכה לעשות פיזיותרפיה 3 פעמים בשבוע. מה שיותר מדאיג הוא שבמסגרת הפציעה איבדתי את התחושה בכף הרגל ובבדיקת EMG נאמר לי שהעצבים תקינים, אך חוסר התחושה בכף הרגל עדיין קיים (כבר חודשיים), דבר שמקשה עליי ללכת מכיוון שאין לי הערכה לגבי עוצמת הדריכה. לפני הבדיקה נאמר לי שהבדיקה נערכת ע"י החדרת מחט והשוואה של תפקוד העצבים ב- 2 הרגליים בעוד הבדיקה שעברתי היתה שונה בתכלית. לא הוחדרה מחט והיא נערכה רק ברגל הפגועה.אשמח לשמוע שוב מה כוללת הבדיקה התקנית של EMG. נוירולוג שבדק אותי נתן עוד חודשיים צ'אנס לעצבים להתעורר מתרדמתם ואז יחליט אם לערוך ניתוח , כמו כן הרופאה שהיתה עדה לתאונה ועקבה אחרי המקרה בזמן שהייתי בחו"ל, ממליצה לעבור MRI , משום מה האורטופד שמטפל בי לא מוצא לנכון לשלוח אותי לבדיקה הנ"ל. מה בדיוק יכולים לגלות בבדיקה כזאת ? תודה מראש על תשובתך

מספר שאלות ...

האם הפגיעה היא רק בברך או יתכן שחוסר התחושה הוא בגלל בעיה בגב? לגבי EMG, האם זה היה במכון/מרפאה לבדיקת EMG או שבמסגרת טיפולי הפיזיותרפיה קיבלת טיפול ע"י Surface EMG (לא מחטים אלא מדבקות) והטיפול הוא ע"י ביופידבק?

piloni

New member
תשובות

תודה על תשובתך המהירה. הפגיעה מהתאונה היא פגיעה בברך בלבד, אך ככל הנראה כתוצאה מחבישת לחץ יומיים אחרי התאונה איבדתי תחושה בכף הרגל ומאז אין בה תחושה כבר חודשיים.בתחילה היתה פגיעה גם בעצבים המוטורים וגם הסנסורים, כעת מבחינה מוטורית יש תפקוד (אמנם חלש, אבל על זה אני עובדת בפיזיותרפיה). בדיקת הEMG הקודמת היתה בבית הרופאים במכון EMG אך באמת לא נעשתה ע"י מחטים אלא מעין מדבקות/מגנטים.

התאוששות של עצב

זה תהליך מאוד,מאוד איטי (כ-1 מ"מ) ביום. את כותבת שיש התאוששות מסויימת וזה סימן מצויין. אם יש התאוששות בד"כ היא תהיה מלאה רק צריך הרבה סבלנות. אם ההתקדמות תיעצר אולי יהיה מקום לבדיקות נוספות. EMG עם מחטים זה בדיקה מגעילה במיוחד ואם אפשר להמנע ממנה כדאי.

piloni

New member
שלום נירית

א. תודה על ההתייחסות. ב. ההתאוששות היא בפן המוטורי בעיקר לצערי, הפן הסנסורי נותר בעינו. "גורלי" הוכרע ואני עומדת לעבור בדיקת EMG עם מחטים (הבדיקה הנוראית כמו שאומרים). בכל אופן, אני שומרת על אופטימיות וממשיכה לעשות את תרגילי הפיזיותרפיה בקפדנות .

למעלה